Training tegen agressie in horeca

19 mei 2014
Training tegen agressie in horeca

Er is veel om te doen: de weerbaarheid van jonge werknemers in de horeca. Zeer zeker met de nieuwe alcoholwetgeving in het achterhoofd is het raadzaam deze groep een training Sociale Hygiëne te laten volgen. In
deze cursus leren medewerkers vanaf 16 jaar om te gaan met risicogedrag van gasten aan wie ze geen alcohol mogen verkopen. ''Voor deze groep is het niet nodig de SVH Verklaring te behalen. Een eendaagse training is voldoende om de weerbaarheid van jonge werknemers in de horeca te vergroten'', aldus Gabriëlla Café, directeur van HSN.

*Agressie*
Eerder deze week kwam in het nieuws dat jonge horecamedewerkers (16-18 jaar) agressie ondervinden van hun leeftijdgenoten bij het weigeren van alcoholverkoop. De Drank- en Horecawet verbiedt sinds dit jaar de verkoop van alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Vanaf 16 jaar mogen jongeren echter wel alcohol verkopen. CNV Jongeren, FNV Horeca en FNV Jong pleiten voor een weerbaarheidstraining voor deze groep werknemers. De training Sociale Hygiëne is geheel toegespitst op de problematiek rondom alcoholverkoop. ''Een ondernemer die een jonge medewerker in dienst heeft, doet er goed aan zijn personeel naar deze training te sturen. De jongere hoeft geen examen te doen, maar wordt wel getraind in het omgaan met intimidatie, agressie en geweld'', volgens HSN. De Verklaring Sociale Hygiëne is alleen verplicht voor de ondernemer zelf en de leidinggevende.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws