Training tegen agressie in horeca

19 mei 2014 |
Training tegen agressie in horeca<

Er is veel om te doen: de weerbaarheid van jonge werknemers in de horeca. Zeer zeker met de nieuwe alcoholwetgeving in het achterhoofd is het raadzaam deze groep een training Sociale Hygiëne te laten volgen. In
deze cursus leren medewerkers vanaf 16 jaar om te gaan met risicogedrag van gasten aan wie ze geen alcohol mogen verkopen. ''Voor deze groep is het niet nodig de SVH Verklaring te behalen. Een eendaagse training is voldoende om de weerbaarheid van jonge werknemers in de horeca te vergroten'', aldus Gabriëlla Café, directeur van HSN.

Agressie
Eerder deze week kwam in het nieuws dat jonge horecamedewerkers (16-18 jaar) agressie ondervinden van hun leeftijdgenoten bij het weigeren van alcoholverkoop. De Drank- en Horecawet verbiedt sinds dit jaar de verkoop van alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Vanaf 16 jaar mogen jongeren echter wel alcohol verkopen. CNV Jongeren, FNV Horeca en FNV Jong pleiten voor een weerbaarheidstraining voor deze groep werknemers. De training Sociale Hygiëne is geheel toegespitst op de problematiek rondom alcoholverkoop. ''Een ondernemer die een jonge medewerker in dienst heeft, doet er goed aan zijn personeel naar deze training te sturen. De jongere hoeft geen examen te doen, maar wordt wel getraind in het omgaan met intimidatie, agressie en geweld'', volgens HSN. De Verklaring Sociale Hygiëne is alleen verplicht voor de ondernemer zelf en de leidinggevende.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: