TOZI Restaurant & Bar na Londen nu ook in Amsterdam [foto's]

11 november 2019 | David Bakker

Op 8 november 2019 opende TOZI Restaurant & Bar haar deuren voor het Nederlandse publiek. Na zes succesvolle jaren in het hart van Victoria, Londen – en een vriendschap die twee keer zo groot is – kondigen chef-kok Maurilio Molteni en Senior Restaurant Manager, Stefano Meloni, met trots een tweede locatie aan. TOZI, dat in Venetiaans dialect ‘een groep vrienden’ betekent, is tevens geïnspireerd op de eetcultuur uit dit Italiaanse gebied. Met een prachtig zicht op de Koningslaan, de Willemsparkweg en het Vondelpark in de buurt, heeft TOZI alles in zich om de nieuwe huiskamer van Amsterdam Oud-Zuid te worden.

TOZI is een ‘Cicchetti restaurant’ dat geïnspireerd is op de Venetiaanse eetcultuur uit de regio Veneto in Italië. Hier worden gerechten geserveerd met passie en persoonlijkheid. Naast Italiaanse ambachtelijke producten, gebruikt TOZI ook eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die lokaal worden ingekocht. Zelfs de citroenen, die gebruikt worden voor de huisgemaakte limoncello, komen vanuit de Amalfi kust en zijn van absolute topkwaliteit.

Cicchetti

De zogenaamde ‘Cicchetti’ zijn kleine gerechten die worden gegeten tijdens lunch, het aperitief of diner en kunnen gedeeld worden met een groep vrienden of familie. De gerechten laten zich voornamelijk kenmerken door eenvoud en zijn tegelijkertijd verrassend. Cicchetti kunnen zowel in het restaurant als aan de bar gegeten worden, uiteraard gecombineerd met een keur aan cocktails, Italiaanse gin, ambachtelijk Nederlands lokaal gebrouwen bier en een zorgvuldig selecteerde wijnkaart.

TOZI Signature Dishes

Op het menu staan de populaire signature dishes van TOZI London samen met nieuwe gerechten, exclusief samengesteld voor het Amsterdamse restaurant.
• Ravioli van Buffalo ricotta met zwarte truffel
• Rigatoni “Carbonara”
• Spianata, gegrilde aubergines, gerookte pancetta en ricotta
• Tonnarelli “Cacio e Pepe”
• King crab Venetian Style
De Rigatoni “Carbonara” is een gerecht waar chef Luca (afkomstig uit Rome) zijn hart en ziel heeft ingestoken. Vol passie ontwikkelde hij de perfecte Carbonara voor TOZI Amsterdam. Het geheim van dit gerecht? Dat blijft nog heel even een verrassing!

 

TOZI’s team


TOZI Amsterdam chef-kok Luca De Santis heeft nauw samengewerkt met Londen-based chef Maurilio Molteni, om het TOZI Amsterdam menu te perfectioneren. Luca De Santis heeft jarenlange ervaring, o.a. bij San George en NH Collection Barbizon Palace. Restaurantmanager, Nicola Gaballo, heeft in enkele van de beste Italiaanse restaurants gewerkt, waaronder restaurant 'Da Vittorio', bekroond met drie Michelin-sterren.


TOZI Bar


In de bar van TOZI kom je even tot rust, vooral nu het kouder wordt en de donkere dagen steeds dichterbij komen. Van een Barrel Aged Negroni, TOZI’s unieke signature drink, tot lokaal en ambachtelijk gebrouwen bier. Deze bar heeft voor iedereen het gepaste drankje om even – voor de open haard – te ontspannen tijdens een knusse herfstavond.

Italiaanse sferen

TOZI Amsterdam zal zich spiegelen aan haar Londense equivalent. Het restaurant heeft een open keuken en een lange chef’s table waar grote gezelschappen samen kunnen komen. De moderne en gezellige inrichting biedt ruimte aan 50 zitplaatsen en heeft bovendien een charmante tuin. Het restaurant laat zich kenmerken door een warme service en een persoonlijke relaxte sfeer, waarbij je je even in Italië waant. Zo hoor je Italiaanse lessen op het kleinste kamertje en worden er in de bar Italiaanse Black & White films afgespeeld.

Maurilio Molteni, chef-kok bij TOZI Londen, voegt toe:
“De opening van een tweede TOZI is een bekroning op het succes van Londen en we kijken ernaar uit om dit concept in Amsterdam te openen en onze beruchte gerechten te serveren aan Amsterdammers.” Stefano zegt: “Luca en Nicola hebben hard gewerkt om het menu en de service te perfectioneren en iets nieuws naar de stad te brengen.’’ Terwijl er gesproken wordt over de tijd die Luca met Maurilio heeft doorgebracht, voegt Luca toe: “Ik geniet van elke minuut. Het creeëren van dit menu, bestaande uit zoveel fantastische pure ingedriënten met klassieke Italianse smaken is een groot plezier geweest. Onze deuren openen volgende week en Nicola en ik kunnen niet wachten om TOZI naar Amsterdam te brengen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: