TOZI Restaurant & Bar na Londen nu ook in Amsterdam [foto's]

11 november 2019 | David Bakker

Op 8 november 2019 opende TOZI Restaurant & Bar haar deuren voor het Nederlandse publiek. Na zes succesvolle jaren in het hart van Victoria, Londen – en een vriendschap die twee keer zo groot is – kondigen chef-kok Maurilio Molteni en Senior Restaurant Manager, Stefano Meloni, met trots een tweede locatie aan. TOZI, dat in Venetiaans dialect ‘een groep vrienden’ betekent, is tevens geïnspireerd op de eetcultuur uit dit Italiaanse gebied. Met een prachtig zicht op de Koningslaan, de Willemsparkweg en het Vondelpark in de buurt, heeft TOZI alles in zich om de nieuwe huiskamer van Amsterdam Oud-Zuid te worden.

TOZI is een ‘Cicchetti restaurant’ dat geïnspireerd is op de Venetiaanse eetcultuur uit de regio Veneto in Italië. Hier worden gerechten geserveerd met passie en persoonlijkheid. Naast Italiaanse ambachtelijke producten, gebruikt TOZI ook eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die lokaal worden ingekocht. Zelfs de citroenen, die gebruikt worden voor de huisgemaakte limoncello, komen vanuit de Amalfi kust en zijn van absolute topkwaliteit.

Cicchetti

De zogenaamde ‘Cicchetti’ zijn kleine gerechten die worden gegeten tijdens lunch, het aperitief of diner en kunnen gedeeld worden met een groep vrienden of familie. De gerechten laten zich voornamelijk kenmerken door eenvoud en zijn tegelijkertijd verrassend. Cicchetti kunnen zowel in het restaurant als aan de bar gegeten worden, uiteraard gecombineerd met een keur aan cocktails, Italiaanse gin, ambachtelijk Nederlands lokaal gebrouwen bier en een zorgvuldig selecteerde wijnkaart.

TOZI Signature Dishes

Op het menu staan de populaire signature dishes van TOZI London samen met nieuwe gerechten, exclusief samengesteld voor het Amsterdamse restaurant.
• Ravioli van Buffalo ricotta met zwarte truffel
• Rigatoni “Carbonara”
• Spianata, gegrilde aubergines, gerookte pancetta en ricotta
• Tonnarelli “Cacio e Pepe”
• King crab Venetian Style
De Rigatoni “Carbonara” is een gerecht waar chef Luca (afkomstig uit Rome) zijn hart en ziel heeft ingestoken. Vol passie ontwikkelde hij de perfecte Carbonara voor TOZI Amsterdam. Het geheim van dit gerecht? Dat blijft nog heel even een verrassing!

 

TOZI’s team


TOZI Amsterdam chef-kok Luca De Santis heeft nauw samengewerkt met Londen-based chef Maurilio Molteni, om het TOZI Amsterdam menu te perfectioneren. Luca De Santis heeft jarenlange ervaring, o.a. bij San George en NH Collection Barbizon Palace. Restaurantmanager, Nicola Gaballo, heeft in enkele van de beste Italiaanse restaurants gewerkt, waaronder restaurant 'Da Vittorio', bekroond met drie Michelin-sterren.


TOZI Bar


In de bar van TOZI kom je even tot rust, vooral nu het kouder wordt en de donkere dagen steeds dichterbij komen. Van een Barrel Aged Negroni, TOZI’s unieke signature drink, tot lokaal en ambachtelijk gebrouwen bier. Deze bar heeft voor iedereen het gepaste drankje om even – voor de open haard – te ontspannen tijdens een knusse herfstavond.

Italiaanse sferen

TOZI Amsterdam zal zich spiegelen aan haar Londense equivalent. Het restaurant heeft een open keuken en een lange chef’s table waar grote gezelschappen samen kunnen komen. De moderne en gezellige inrichting biedt ruimte aan 50 zitplaatsen en heeft bovendien een charmante tuin. Het restaurant laat zich kenmerken door een warme service en een persoonlijke relaxte sfeer, waarbij je je even in Italië waant. Zo hoor je Italiaanse lessen op het kleinste kamertje en worden er in de bar Italiaanse Black & White films afgespeeld.

Maurilio Molteni, chef-kok bij TOZI Londen, voegt toe:
“De opening van een tweede TOZI is een bekroning op het succes van Londen en we kijken ernaar uit om dit concept in Amsterdam te openen en onze beruchte gerechten te serveren aan Amsterdammers.” Stefano zegt: “Luca en Nicola hebben hard gewerkt om het menu en de service te perfectioneren en iets nieuws naar de stad te brengen.’’ Terwijl er gesproken wordt over de tijd die Luca met Maurilio heeft doorgebracht, voegt Luca toe: “Ik geniet van elke minuut. Het creeëren van dit menu, bestaande uit zoveel fantastische pure ingedriënten met klassieke Italianse smaken is een groot plezier geweest. Onze deuren openen volgende week en Nicola en ik kunnen niet wachten om TOZI naar Amsterdam te brengen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: