TOZI Restaurant & Bar na Londen nu ook in Amsterdam [foto's]

11 november 2019 | David Bakker

Op 8 november 2019 opende TOZI Restaurant & Bar haar deuren voor het Nederlandse publiek. Na zes succesvolle jaren in het hart van Victoria, Londen – en een vriendschap die twee keer zo groot is – kondigen chef-kok Maurilio Molteni en Senior Restaurant Manager, Stefano Meloni, met trots een tweede locatie aan. TOZI, dat in Venetiaans dialect ‘een groep vrienden’ betekent, is tevens geïnspireerd op de eetcultuur uit dit Italiaanse gebied. Met een prachtig zicht op de Koningslaan, de Willemsparkweg en het Vondelpark in de buurt, heeft TOZI alles in zich om de nieuwe huiskamer van Amsterdam Oud-Zuid te worden.

TOZI is een ‘Cicchetti restaurant’ dat geïnspireerd is op de Venetiaanse eetcultuur uit de regio Veneto in Italië. Hier worden gerechten geserveerd met passie en persoonlijkheid. Naast Italiaanse ambachtelijke producten, gebruikt TOZI ook eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die lokaal worden ingekocht. Zelfs de citroenen, die gebruikt worden voor de huisgemaakte limoncello, komen vanuit de Amalfi kust en zijn van absolute topkwaliteit.

Cicchetti

De zogenaamde ‘Cicchetti’ zijn kleine gerechten die worden gegeten tijdens lunch, het aperitief of diner en kunnen gedeeld worden met een groep vrienden of familie. De gerechten laten zich voornamelijk kenmerken door eenvoud en zijn tegelijkertijd verrassend. Cicchetti kunnen zowel in het restaurant als aan de bar gegeten worden, uiteraard gecombineerd met een keur aan cocktails, Italiaanse gin, ambachtelijk Nederlands lokaal gebrouwen bier en een zorgvuldig selecteerde wijnkaart.

TOZI Signature Dishes

Op het menu staan de populaire signature dishes van TOZI London samen met nieuwe gerechten, exclusief samengesteld voor het Amsterdamse restaurant.
• Ravioli van Buffalo ricotta met zwarte truffel
• Rigatoni “Carbonara”
• Spianata, gegrilde aubergines, gerookte pancetta en ricotta
• Tonnarelli “Cacio e Pepe”
• King crab Venetian Style
De Rigatoni “Carbonara” is een gerecht waar chef Luca (afkomstig uit Rome) zijn hart en ziel heeft ingestoken. Vol passie ontwikkelde hij de perfecte Carbonara voor TOZI Amsterdam. Het geheim van dit gerecht? Dat blijft nog heel even een verrassing!

 

TOZI’s team


TOZI Amsterdam chef-kok Luca De Santis heeft nauw samengewerkt met Londen-based chef Maurilio Molteni, om het TOZI Amsterdam menu te perfectioneren. Luca De Santis heeft jarenlange ervaring, o.a. bij San George en NH Collection Barbizon Palace. Restaurantmanager, Nicola Gaballo, heeft in enkele van de beste Italiaanse restaurants gewerkt, waaronder restaurant 'Da Vittorio', bekroond met drie Michelin-sterren.


TOZI Bar


In de bar van TOZI kom je even tot rust, vooral nu het kouder wordt en de donkere dagen steeds dichterbij komen. Van een Barrel Aged Negroni, TOZI’s unieke signature drink, tot lokaal en ambachtelijk gebrouwen bier. Deze bar heeft voor iedereen het gepaste drankje om even – voor de open haard – te ontspannen tijdens een knusse herfstavond.

Italiaanse sferen

TOZI Amsterdam zal zich spiegelen aan haar Londense equivalent. Het restaurant heeft een open keuken en een lange chef’s table waar grote gezelschappen samen kunnen komen. De moderne en gezellige inrichting biedt ruimte aan 50 zitplaatsen en heeft bovendien een charmante tuin. Het restaurant laat zich kenmerken door een warme service en een persoonlijke relaxte sfeer, waarbij je je even in Italië waant. Zo hoor je Italiaanse lessen op het kleinste kamertje en worden er in de bar Italiaanse Black & White films afgespeeld.

Maurilio Molteni, chef-kok bij TOZI Londen, voegt toe:
“De opening van een tweede TOZI is een bekroning op het succes van Londen en we kijken ernaar uit om dit concept in Amsterdam te openen en onze beruchte gerechten te serveren aan Amsterdammers.” Stefano zegt: “Luca en Nicola hebben hard gewerkt om het menu en de service te perfectioneren en iets nieuws naar de stad te brengen.’’ Terwijl er gesproken wordt over de tijd die Luca met Maurilio heeft doorgebracht, voegt Luca toe: “Ik geniet van elke minuut. Het creeëren van dit menu, bestaande uit zoveel fantastische pure ingedriënten met klassieke Italianse smaken is een groot plezier geweest. Onze deuren openen volgende week en Nicola en ik kunnen niet wachten om TOZI naar Amsterdam te brengen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: