Topkok Jan Smink opent tweede restaurant in Giethoorn

26 juni 2020 | Thijs Jacobs

Bodelaeke ‘inspired by Smink’ in Giethoorn opent op 1 juli 2020 haar deuren. Jan Smink: “Vanwege de maatregelen die van kracht zijn, kan Restaurant Smink in Wolvega de helft van het aantal gasten ontvangen. Daarom ben ik gaan zoeken naar een locatie mét terras, waar we meer gasten kunnen ontvangen en we ons personeel weer fulltime kunnen inzetten. Ik kwam in contact met Fred en Babette Greter, de eigenaren van Bodelaeke en zo is het balletje gaan rollen”.  

Restaurant Smink werkte de afgelopen periode samen met Restaurant By Ús in Leeuwarden van Michiel en Lilian Slot. Voor Bodelaeke in Giethoorn bundelen ze ook weer hun krachten. Zo heeft Chef-kok Mark Terpstra (van Restaurant Smink) de leiding over de keuken en is de dagelijkse leiding voor de bediening in handen van Hanno Schüller.

Informele setting

In een informele setting kunnen gasten rekenen op kwaliteit. Goed, lekker en eerlijk eten met de signatuur van Jan Smink. Ook de inrichting van het restaurant wordt aangepakt in de Smink-stijl. Jan Smink: “Bodelaeke inspired by Smink zegt het al, hier koken wij met mooie producten in de Smink-stijl”. Tot acht personen is à la carte mogelijk. Daarboven is er een keuzemenu van 3 tot 5 gangen.

Bodelaeke by Smink beschikt over goede parkeergelegenheid en grenst aan Vakantiepark en waterresort Bodelaeke. Gasten kunnen daarnaast diverse arrangementen boeken voor op het water. Ook aanmeren met een boot behoort hier tot de mogelijkheden.

Reserveren

Bodelaeke inspired by Smink is 6 dagen per week open. Gasten kunnen zowel binnen als buiten terecht voor koffie, lunch, borrel, diner en take-away (ook bezorgen in de omgeving) en de keuken is geopend van 12.00-21.00 uur. Bodelaeke beschikt over een groot terras aan het water. Jan Smink: “Vanwege de maatregelen is reserveren in het restaurant verplicht. Via de website www.bodelaekebysmink.nl kan via het reserveringssysteem een reservering gemaakt worden op de opengestelde dagen. Op dit moment zijn reserveringen mogelijk vanaf 1 juli t/m 31 augustus. Volgende periodes worden later vrijgegeven.”

Over Jan Smink

Jan Smink werkte eerder onder meer als sous-chef bij Landgoed Lauswolt. Als freelance-chef heeft hij onder meer gewerkt voor driesterrenrestaurant De Librije. Sinds september 2018 heeft hij zijn eigen Restaurant geopend in Wolvega en is sinds 2020 toegetreden tot de Alliance Gastronomique. Jan Smink behaalde als wedstrijdkok veel prijzen in binnen- en buitenland en kwam meerdere malen voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Bocuse D’Or. Tijdens de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs behaalde hij begin dit jaar nog de 3e prijs. Jan Smink is naast restaurateur en freelance-chef, ook werkzaam als adviseur, gastspreker, werkt als productontwikkelaar voor Verstegen en is ook foodstylist.

Fotografie: Rob Rotgers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: