Topkok Jan Smink opent tweede restaurant in Giethoorn

26 juni 2020 | Thijs Jacobs

Bodelaeke ‘inspired by Smink’ in Giethoorn opent op 1 juli 2020 haar deuren. Jan Smink: “Vanwege de maatregelen die van kracht zijn, kan Restaurant Smink in Wolvega de helft van het aantal gasten ontvangen. Daarom ben ik gaan zoeken naar een locatie mét terras, waar we meer gasten kunnen ontvangen en we ons personeel weer fulltime kunnen inzetten. Ik kwam in contact met Fred en Babette Greter, de eigenaren van Bodelaeke en zo is het balletje gaan rollen”.  

Restaurant Smink werkte de afgelopen periode samen met Restaurant By Ús in Leeuwarden van Michiel en Lilian Slot. Voor Bodelaeke in Giethoorn bundelen ze ook weer hun krachten. Zo heeft Chef-kok Mark Terpstra (van Restaurant Smink) de leiding over de keuken en is de dagelijkse leiding voor de bediening in handen van Hanno Schüller.

Informele setting

In een informele setting kunnen gasten rekenen op kwaliteit. Goed, lekker en eerlijk eten met de signatuur van Jan Smink. Ook de inrichting van het restaurant wordt aangepakt in de Smink-stijl. Jan Smink: “Bodelaeke inspired by Smink zegt het al, hier koken wij met mooie producten in de Smink-stijl”. Tot acht personen is à la carte mogelijk. Daarboven is er een keuzemenu van 3 tot 5 gangen.

Bodelaeke by Smink beschikt over goede parkeergelegenheid en grenst aan Vakantiepark en waterresort Bodelaeke. Gasten kunnen daarnaast diverse arrangementen boeken voor op het water. Ook aanmeren met een boot behoort hier tot de mogelijkheden.

Reserveren

Bodelaeke inspired by Smink is 6 dagen per week open. Gasten kunnen zowel binnen als buiten terecht voor koffie, lunch, borrel, diner en take-away (ook bezorgen in de omgeving) en de keuken is geopend van 12.00-21.00 uur. Bodelaeke beschikt over een groot terras aan het water. Jan Smink: “Vanwege de maatregelen is reserveren in het restaurant verplicht. Via de website www.bodelaekebysmink.nl kan via het reserveringssysteem een reservering gemaakt worden op de opengestelde dagen. Op dit moment zijn reserveringen mogelijk vanaf 1 juli t/m 31 augustus. Volgende periodes worden later vrijgegeven.”

Over Jan Smink

Jan Smink werkte eerder onder meer als sous-chef bij Landgoed Lauswolt. Als freelance-chef heeft hij onder meer gewerkt voor driesterrenrestaurant De Librije. Sinds september 2018 heeft hij zijn eigen Restaurant geopend in Wolvega en is sinds 2020 toegetreden tot de Alliance Gastronomique. Jan Smink behaalde als wedstrijdkok veel prijzen in binnen- en buitenland en kwam meerdere malen voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Bocuse D’Or. Tijdens de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs behaalde hij begin dit jaar nog de 3e prijs. Jan Smink is naast restaurateur en freelance-chef, ook werkzaam als adviseur, gastspreker, werkt als productontwikkelaar voor Verstegen en is ook foodstylist.

Fotografie: Rob Rotgers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: