Topkok Jan Smink opent tweede restaurant in Giethoorn

26 juni 2020 | Thijs Jacobs

Bodelaeke ‘inspired by Smink’ in Giethoorn opent op 1 juli 2020 haar deuren. Jan Smink: “Vanwege de maatregelen die van kracht zijn, kan Restaurant Smink in Wolvega de helft van het aantal gasten ontvangen. Daarom ben ik gaan zoeken naar een locatie mét terras, waar we meer gasten kunnen ontvangen en we ons personeel weer fulltime kunnen inzetten. Ik kwam in contact met Fred en Babette Greter, de eigenaren van Bodelaeke en zo is het balletje gaan rollen”.  

Restaurant Smink werkte de afgelopen periode samen met Restaurant By Ús in Leeuwarden van Michiel en Lilian Slot. Voor Bodelaeke in Giethoorn bundelen ze ook weer hun krachten. Zo heeft Chef-kok Mark Terpstra (van Restaurant Smink) de leiding over de keuken en is de dagelijkse leiding voor de bediening in handen van Hanno Schüller.

Informele setting

In een informele setting kunnen gasten rekenen op kwaliteit. Goed, lekker en eerlijk eten met de signatuur van Jan Smink. Ook de inrichting van het restaurant wordt aangepakt in de Smink-stijl. Jan Smink: “Bodelaeke inspired by Smink zegt het al, hier koken wij met mooie producten in de Smink-stijl”. Tot acht personen is à la carte mogelijk. Daarboven is er een keuzemenu van 3 tot 5 gangen.

Bodelaeke by Smink beschikt over goede parkeergelegenheid en grenst aan Vakantiepark en waterresort Bodelaeke. Gasten kunnen daarnaast diverse arrangementen boeken voor op het water. Ook aanmeren met een boot behoort hier tot de mogelijkheden.

Reserveren

Bodelaeke inspired by Smink is 6 dagen per week open. Gasten kunnen zowel binnen als buiten terecht voor koffie, lunch, borrel, diner en take-away (ook bezorgen in de omgeving) en de keuken is geopend van 12.00-21.00 uur. Bodelaeke beschikt over een groot terras aan het water. Jan Smink: “Vanwege de maatregelen is reserveren in het restaurant verplicht. Via de website www.bodelaekebysmink.nl kan via het reserveringssysteem een reservering gemaakt worden op de opengestelde dagen. Op dit moment zijn reserveringen mogelijk vanaf 1 juli t/m 31 augustus. Volgende periodes worden later vrijgegeven.”

Over Jan Smink

Jan Smink werkte eerder onder meer als sous-chef bij Landgoed Lauswolt. Als freelance-chef heeft hij onder meer gewerkt voor driesterrenrestaurant De Librije. Sinds september 2018 heeft hij zijn eigen Restaurant geopend in Wolvega en is sinds 2020 toegetreden tot de Alliance Gastronomique. Jan Smink behaalde als wedstrijdkok veel prijzen in binnen- en buitenland en kwam meerdere malen voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Bocuse D’Or. Tijdens de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs behaalde hij begin dit jaar nog de 3e prijs. Jan Smink is naast restaurateur en freelance-chef, ook werkzaam als adviseur, gastspreker, werkt als productontwikkelaar voor Verstegen en is ook foodstylist.

Fotografie: Rob Rotgers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: