Topchefs bereiden de perfecte burger

25 februari 2016 |
Topchefs bereiden de perfecte burger<

Na succesvolle edities in België vond gisteren de eerste Nederlandse burger guerilla van Ellis Gourmet Burger plaats. Veggie lover Niven Kunz en meat
head Jord Althuizen trokken alles uit de kast om de ultieme burger te maken. In de bomvolle zaak aan de Prinsengracht serveerden de chefs totaal uiteenlopende burgers van ongekende kwaliteit.

De perfecte burger
The search for the perfect burger is de lijfspreuk van Ellis Gourmet Burger en dat is precies wat Kunz en Althuizen deden. De twee jonge topchefs serveerden ieder een burger die tot stand was gekomen vanuit hun eigen filosofie.

80-20 burger
De burger van groenteliefhebber Niven Kunz bestond o.a. uit de borst van Hollands leghaantje, krokant broodje, sla, Westlandse komkommer, tomaat en radijs. Zijn burger werd afgemaakt met zijn eigen ketchup, piccalilly, uienchutney en truffelmayonaise. "Het haantje is een knipoog naar Jord, die soms wel eens haantjesgedrag vertoont", legde een lachende Niven uit.

Starfucker
Vleesverslinder Jord Althuizen ging de uitdaging aan met een Aberdeen Angus mergburger waar IJslands zeezout in verwerkt was, op een Smokey Goodness signature brioche broodje. Bovenop de burger serveerde hij pulled 14-uur traag gegaarde rundernek, provolone kaas, koolsalade, augurk en bold & beefy saus. "De naam starfucker is natuurlijk ook een verwijzing naar Niven, hoewel ik zeker respect heb voor zijn filosofie. Ik doe het alleen precies andersom, 20-80", vertelde de enthousiaste Jord.

Alexander Wijsenbeek
Onder toeziend oog van de aanwezigen, waaronder sterrenchef Paul Fagel, besloot Alexander Wijsenbeek, mede-eigenaar van Ellis Gourmet Burger dat beide heren de ultieme burger hadden geserveerd. "Niven's burger was zeker sterrenchef-waardig en verantwoord, en de burger van Jord was misschien wel de burger der burgers vanwege de eetervaring en het bijpassende Tank 7 biertje dat er bij geserveerd werd. Verrassende combinaties die we met heel veel plezier hebben geproefd", aldus Wijsenbeek.

Over Ellis Gourmet Burger
Ellis is het concept van een groep enthousiastelingen met één doel voor ogen: betere burgers serveren. De burgerzaak heeft in België maar liefst tien locaties en timmert ook in Nederland aan de weg. Ja, ze gebruiken absoluut de beste producten, maar verfijnen hun recepten ook continu met de hulp van bekende productspecialisten en sterrenchefs. De guerilla's zijn over de grens een groot succes en het concept waait nu over naar Amsterdam. Ellis Gourmet Burger heeft één doel: the search for the perfect burger.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: