Topchefs bereiden de perfecte burger

25 februari 2016
Topchefs bereiden de perfecte burger

Na succesvolle edities in België vond gisteren de eerste Nederlandse burger guerilla van Ellis Gourmet Burger plaats. Veggie lover Niven Kunz en meat
head Jord Althuizen trokken alles uit de kast om de ultieme burger te maken. In de bomvolle zaak aan de Prinsengracht serveerden de chefs totaal uiteenlopende burgers van ongekende kwaliteit.

*De perfecte burger*
The search for the perfect burger is de lijfspreuk van Ellis Gourmet Burger en dat is precies wat Kunz en Althuizen deden. De twee jonge topchefs serveerden ieder een burger die tot stand was gekomen vanuit hun eigen filosofie.

*80-20 burger*
De burger van groenteliefhebber Niven Kunz bestond o.a. uit de borst van Hollands leghaantje, krokant broodje, sla, Westlandse komkommer, tomaat en radijs. Zijn burger werd afgemaakt met zijn eigen ketchup, piccalilly, uienchutney en truffelmayonaise. "Het haantje is een knipoog naar Jord, die soms wel eens haantjesgedrag vertoont", legde een lachende Niven uit.

*Starfucker*
Vleesverslinder Jord Althuizen ging de uitdaging aan met een Aberdeen Angus mergburger waar IJslands zeezout in verwerkt was, op een Smokey Goodness signature brioche broodje. Bovenop de burger serveerde hij pulled 14-uur traag gegaarde rundernek, provolone kaas, koolsalade, augurk en bold & beefy saus. "De naam starfucker is natuurlijk ook een verwijzing naar Niven, hoewel ik zeker respect heb voor zijn filosofie. Ik doe het alleen precies andersom, 20-80", vertelde de enthousiaste Jord.

*Alexander Wijsenbeek*
Onder toeziend oog van de aanwezigen, waaronder sterrenchef Paul Fagel, besloot Alexander Wijsenbeek, mede-eigenaar van Ellis Gourmet Burger dat beide heren de ultieme burger hadden geserveerd. "Niven's burger was zeker sterrenchef-waardig en verantwoord, en de burger van Jord was misschien wel de burger der burgers vanwege de eetervaring en het bijpassende Tank 7 biertje dat er bij geserveerd werd. Verrassende combinaties die we met heel veel plezier hebben geproefd", aldus Wijsenbeek.

*Over Ellis Gourmet Burger*
Ellis is het concept van een groep enthousiastelingen met één doel voor ogen: betere burgers serveren. De burgerzaak heeft in België maar liefst tien locaties en timmert ook in Nederland aan de weg. Ja, ze gebruiken absoluut de beste producten, maar verfijnen hun recepten ook continu met de hulp van bekende productspecialisten en sterrenchefs. De guerilla's zijn over de grens een groot succes en het concept waait nu over naar Amsterdam. Ellis Gourmet Burger heeft één doel: the search for the perfect burger.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws