Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

7 november 2017 | Roy Spijker

Op dinsdag 7 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 bekendgemaakt.

 
Leerlingen en docenten hebben de afgelopen maanden de tijd gehad om hun leerbedrijven te nomineren. In totaal waren er 183 horecabedrijven genomineerd waarvan 143 zich hebben aangemeld en de strijd zijn aangegaan. De volgende leerbedrijven hebben de top 10 gehaald, in alfabetische volgorde:
 
Brasserie Flo Maastricht
Eurest UMCG in Groningen
GrachtenAtelier in Utrecht
Het Hooihuis in Roosendaal
Hotel Okura Amsterdam
Italian Bar-bistro City Hall Leiden
Le Brasseur in Maarssen
Lot en de Walvis in Leiden
Restaurant Instock Amsterdam
Ria Joosten Catering in Neer
 
Een enorme sprong is er gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Maar liefst 183 genomineerden waarvan 143 leerbedrijven daadwerkelijk zijn aangemeld voor de wedstrijd. Dat is beduidend meer dan de 111 tegenover 84 van 2016. “We merken dat steeds meer bedrijven veel werk maken van opleiden en daarvoor goede omstandigheden creëren. In alle eerlijkheid komt dat ook door de grote vraag naar leerlingen: bedrijven moeten steeds meer werk maken van goede arbeidsvoorwaarden en –omstandigheden om aan personeel en leerlingen te komen. Dat er opnieuw drie bedrijven in de top 10 staan die vorig jaar ook al hoog zijn geëindigd, geeft aan dat goed werkgeverschap zich uitbetaalt in waardering van leerlingen en medewerkers. En uiteindelijk ervaart de gast dat ook bij zijn bezoek aan het bedrijf,” aldus voorzitter van de Commissie Beste Leerbedrijf Horeca Ricardo Eshuis (directeur SVH). Naast de hoeveelheid leerbedrijven is er nog iets opvallends aan de top 10 van dit jaar geeft Eshuis aan. “De diversiteit van bedrijven is dit jaar minder dan in de afgelopen jaren: nu is het vooral ‘traditionele horeca’ die de top 10 domineert, met drie duidelijke uitzonderingen: Eurest in het UMCG van Groningen, het veelzijdige Grachtenatelier in Utrecht en Ria Joosten Catering in Neer. Een aantal bedrijven valt buiten de top 10, omdat zij een beoordelingsronde hebben gemist. Dat is jammer, omdat het bedrijven zijn die vaak wel over erg goede opleidingsplannen beschikken. Maar in een wedstrijd als deze tellen alle onderdelen mee. Het is topsport.”
 
De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen. Namens de branche organiseert SVH deze wedstrijd. Na de nominatieronde gaven docenten, leermeesters en leerlingen hun beoordelingen over de genomineerde leerbedrijven in de beoordelingsronde. Hieruit is de top 10 ontstaan. De 10 leerbedrijven die aan de eisen van de reglementen voldoen en die de meeste punten hebben, krijgen bezoek van de voorzitter of een commissielid. Op basis van deze bezoeken beoordeelt de Commissie Beste Leerbedrijf Horeca de top 10 leerbedrijven en bepaalt aan de hand van de bevindingen de top 3. De top 3 wordt bekendgemaakt op woensdag 6 december, waarna de gehele commissie deze bedrijven zal bezoeken om aan de hand van beoordelingscriteria de winnaar te bepalen. Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de sociale partners, het onderwijsveld, SBB, SVH en de winnaars Beste Leerbedrijf Horeca 2015 en 2016.
 
Horecava
De winnaar van de wedstrijd wordt bekendgemaakt op donderdag 11 januari 2018 tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam. De winnaar krijgt de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 en wint eveneens de trofee, een dag meelopen met een SVH Meester en een muurschildje met de titel. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen voor de branchevaststellingscommissie om zo samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel te drukken op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche. De nummers 2 en 3 krijgen beiden een muurschildje met hun titel en mogen ook een dag meelopen met een SVH Meester.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

Achtergronden Culinair
Kinderen eten gratis bij Jamie Oliver’s Diner

Elke zondag is het ‘Kids Eat Free’ bij Jamie Oliver’s Diner en staat alles in het teken van de kleine gasten. Zo kunnen de kids, naast genieten van een gratis kindermenu, ook spelen met lego, kleuren en zijn er tafelspelletjes voor het hele gezin. Jamie Oliver vindt het belangr...

Culinair Michelin Interview 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Jef Schuur blikt terug

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week blikt Jef Schuur, Patron Cuisinier Bij Jef*, terug op het interview dat wij met hem h...

Culinair
Sterrenchef Wim Severein opent deuren van The Millèn

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent op 24 juli de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn bekende signatuur: pure gerechten van het seizoen met eerlijke ingredi&eu...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Controles Inspectie SZW bij fastfoodketens en hotels

De grote fastfoodketens hebben hun schoonmaak het afgelopen jaar veel beter georganiseerd. De intensieve controles van de Inspectie SZW en de Belastingdienst de afgelopen jaren en intensieve gesprekken met de fastfoodsector hebben een duidelijk effect gehad. Bij een groot deel van de fastfoodvestigi...

IJsblokjes kunnen voedselvergiftiging veroorzaken

Met de heerlijke zomerse temperaturen draaien ijsblokjesmachines in de horeca overuren. Niet zo gek natuurlijk, ijsblokjes zijn een welkome én koele toevoeging aan ieder drankje. Niets zo onschuldig als ijsblokjes, toch? Dat is niet helemaal waar. IJs is namelijk het vergeten voedsel als h...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: