Timothy St. Aubeyn en Niels van de Berg winnen Zeeuwse Mossel trofee

10 maart 2020 | Thijs Jacobs

Timothy St. Aubeyn en zijn student kok Niels van de Berg van restaurant Pure C te Cadzand zijn tijdens de Cooking Battles op de Horecabeurs op 9 maart verkozen tot beste professional en student van het jaar en winnen daarmee de Zeeuwse Mossel trofee. Zij gingen tijdens de Cooking Battles voor professional en student georganiseerd door samenwerkingsverband Food Lab Zeeland de strijd aan met zeven andere teams vanuit heel Nederland.

De spanning was vanaf de start van de Battle direct om aan te snijden. Er werd keihard gestreden door de koks van de acht deelnemende restaurants. De professionals en studenten van Restaurant Pure C te Cadzand, Restaurant La Vie te Terneuzen, Restaurant Smaak & Meer te Maassluis, Brasserie de Cleene Mossel te Bruinisse, Brasserie de Olmen te Serooskerke, Restaurant ’t Amsterdammertje te Loenen aan de Vecht, Restaurant Babylon te Heerhugowaard en Restaurant Parkheuvel  te Rotterdam kregen een black-box opdracht met de volgende ingrediënten of opdracht; Amuse met een platte oester, een veganistisch voorgerecht, een tussengerecht met bijvangst vis, hoofdgerecht met Zeeuwse kip en een dessert op basis van groenten, chocolade en thee.

Lange strijd

Na een spannende strijd van 6 uur moest de jury in beraad om een winnaar te kiezen. Na stevig overleg werden Timothy St. Aubeyn en Niels van de Berg uiteindelijk benoemd tot beste professional en student kok van het jaar. Zij hebben uit handen van Jo-Annes de Bat de Zeeuwse Mossel trofee ontvangen. Fleur de Meyer en Sylvie Brouwer van Brasserie De Cleenne Mossel te Bruinisse zijn er vandoor gegaan met de prijs voor beste Gastvrouw

De Cooking Battle voor de professionals en hun studenten werd voor het vijfde jaar op een rij georganiseerd door Food Lab Zeeland. Food Lab Zeeland is een organisatienetwerk met aan de ene kant bedrijven en organisaties en aan de andere kant het horeca-onderwijs in Zeeland; de vier vmbo scholen (De Rede in Terneuzen, Nehalennia in Middelburg, Pontes Goese Lyceum, Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee) en Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie (mbo). Deze partners streven allemaal dezelfde doelen na. Food Lab Zeeland richt zich op een betere afstemming van het Zeeuwse horeca-onderwijs op de behoefte van het Zeeuwse bedrijfsleven om knelpunten in de arbeidsmarkt op te lossen. Food Lab Zeeland wil Zeeland als culinair mekka op de kaart van Nederland en Vlaanderen zetten.

Binnen Food Lab Zeeland speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Door het centraal stellen van Zeeuwse streekproducten en het omarmen van de principes van de Dutch Cuisine en Gezond in Zeeland wordt invulling gegeven aan een aantal uitdagingen rondom duurzaam, gezond leven en werken in de keuken. De klimaatimpact van vleesproductie en het vervoer van voedsel over grote afstanden zijn nagenoeg bij iedereen bekend. Door structureel te kiezen voor eerlijke producten uit de regio en het gebruik van groenten te promoten ten koste van vlees neemt de klimaatimpact van een menu zichtbaar af.

Ook tijdens activiteiten en wedstrijden houden ze vast aan deze duurzaamheid en ‘Gezond in Zeeland gedachte’. Hierbij staat het gebruik maken van zoveel mogelijk lokale leveranciers staat centraal.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: