Thuis uit eten

16 december 2009 |
Thuis uit eten

Een aantal restaurants, waarvan verschillende met Michelinsterren, verspreid door Nederland, biedt sinds een tweetal weken de gelegenheid om gerechten met verse topingrediënten thuis klaar te maken. Met recepten en filmpjes op internet zien de klanten hoe de maaltijd moet worden klaargemaakt. Het concept van Restaurantwinkel.tv is gericht op de gevorderde thuiskok die niet schrikt van gecompliceerde technieken en bereidingen. Met het live gaan van de website eind vorige maand heeft de gevorderde hobbykok een mooie oriëntatieperiode naar de ras naderende feestdagen.
Identieke ingrediënten
De deelnemende restaurants hebben er wel voor gekozen om niet hun meest moeilijke gerechten aan te bieden op de website. Onderscheidend van soortgelijke initiatieven is dat de gerechten thuis kunnen worden gemaakt met identiek dezelfde ingrediënten als in de restaurants. Op de dag zelf worden de producten van de bestelling gekoeld toegestuurd naar werk- of privéadres. Ook begeleidende wijnen zijn via de 'restaurantwinkels' te koop.

To go?
De prijzen van de gerechten variëren van ongeveer 8 euro tot rond de 30 euro per persoon. De bezorgkosten, die kunnen oplopen tot 12,50 euro zijn te ondervangen door bij het desbetreffende restaurant de bestelling af te halen, of een aanzienlijk grote bestelling te plaatsen.

De deelnemende restautants zijn:
Brienen aan de Maas, Culinaire verwennerij Bij Jef, De Echoput, De Gulle Waard, De Havixhorst, De Kleine Ondeugd, De Nonnerie, De Pronckheer, Envy, Herberg van Smallingerland, Kasteel van Rhoon, Landgoed Altembrouck, Librije's Atelier, Meijers, Mijn Keuken, Nevy, Nomads, Opazzo, Restaurant Aagje Deken, Restaurant Apicius, Restaurant Basiliek, Savarin, en Scherp.

Denk bij de gerechten aan:

• Patrijs met ganzenlever
• Proeverij kreeft, langoustine, jakobsschelp
• Salade van koningskrab
• Tarte Tatin met vanillesaus
• Wildzwijnsukade met mosterdsaus
• Cannelloni van gerookte Gieterse paling
• Taartje van appelThais menuDrie bereidingen van zeebaars
• Rolmops van heuvelrughaas
• Runderlende, frites van Wâldbeantjes
• Gegrilde entrecote van wagyu
• Taartje van specerijenDrie bereidingen van kreeft
• Velouté van langoustines met ravioli
• Filet americain van tonijn en krokante chipirones
• Gelakte paling met gebakken eendenleverNomad's
• Bisque van Hollandse garnalen
• Mi-cuit van Valrhona Guanaja chocolade

De RestaurantKrant; Hospitality Management, Frank Lindner


:http://www.derestaurantkrant.nl/proefnummer.html

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: