Tarwegrasshots en bijenpollen

18 maart 2014 |
Tarwegrasshots en bijenpollen

'Superfoods' en duurzame producten gaan een belangrijk onderdeel vormen van de menukaart van Bagels& Beans, zo meldt het bedrijf. Met superfoods, tarwegrasshots, vegetarische tonijnsalade en
een paddoburger op de menukaart is de winkel voor koffie, bagels en geluk klaar voor een Nederland dat de toekomst vol optimisme tegemoet treedt.

Het gaat beter met de economie en na jaren van kommer en kwel durven we weer vooruit te kijken. Bagels & Beans heeft een nieuwe menukaart die daarbij past, met superfoods en duurzame producten die ook nog eens verschrikkelijk lekker zijn. ''De afgelopen jaren zijn we gaan inzien dat het anders moet, dat we beter voor onszelf en onze leefomgeving moeten zorgen'', vertelt Ronald Bakker, oprichter van franchiseformule Bagels & Beans.

Superfoods
Bakker vervolgt: ''Dat verklaart misschien de populariteit van de zogenaamde superfoods. Dat zijn natuurlijke voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan gezonde voedingsstoffen. Bijvoorbeeld gojibessen, pompoenpitten, walnoten, mulberries, hennepzaden, bijenpollen, rauwe cacao en chiazaad. Wij doen ze alle acht in de yoghurt met een scheutje ahornsiroop erover. Gezond, lekker en je bent helemaal klaar voor een drukke dag.''

Tarwegrasshots
Dit zijn niet de enige superfoods op de nieuwe menukaart. Sinds begin maart prijken daar ook tarwegrasshots, een helder groen drankje boordevol vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en chlorofyl. Bakker: “Tarwegras bevat zoveel voedingsstoffen omdat het wordt gemaakt van de jonge scheuten van een tarweplant, die alle stoffen bevatten om zo’n plant groot te laten worden. Aangezien de vezels niet verteerbaar zijn, persen we met zogenaamde ‘slowjuicers’ voorzichtigjes het licht verteerbare sap uit het tarwegras.”

Vegetarische tonijnsalade en paddoburger
Bagels & Beans loopt er niet mee te koop, maar al vanaf de start in 1996 in de Amsterdamse Pijp krijgen duurzame producten speciale aandacht. De samenwerking met de Vegetarische Slager wordt op de nieuwe menukaart voortgezet met een bagel met vegetarische ‘tonijn’-salade. ''Dit is echt een favoriet van ons team, en volgens sommigen zelfs nóg lekkerder dan onze ‘echte’ tonijnsalade'', verklapt Bakker. Hij vervolgt: ''Nieuw op de kaart is ook de Paddoburger, een product van Koolen Champignons. Vegetarisch en hallucinerend lekker in combinatie met parmezaan, truffelmayonaise en pijnboompitten.''

Koffie, bagels en geluk
Het Nederland dat met frisse moed naar de toekomst kijkt? Het is er al. In een van de bijna zestig vestigingen van de winkel voor koffie, bagels en geluk. Bakker: ''We hebben vier maanden keihard gewerkt aan de nieuwe kaart en zijn erg benieuwd wat onze bezoekers ervan vinden.''

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: