Takeaway.com kondigt beursgang aan

6 september 2016 | Thijs Jacobs

Takeaway.com Holding B.V. en haar dochtermaatschappijen, marktleider op het gebied van online marktplaatsen voor bezorgmaaltijden in Continentaal Europa, kondigt vandaag het voornemen aan tot beursgang en toelating tot notering van de gewone aandelen aan Euronext Amsterdam.

De Aanbieding zal naar verwachting bestaan uit de uitgifte van nieuwe Aandelen en verkoop van bestaande Aandelen gehouden door de huidige aandeelhouders. De verwachting is dat de Aanbieding in de komende weken zal plaatsvinden, onder andere afhankelijk van marktomstandigheden en andere relevante overwegingen.

Takeaway.com hoogtepunten

Takeaway.com is een leidende online marktplaats voor bezorgmaaltijden die met haar platform in 9 Europese landen consumenten en restaurants met elkaar in contact brengt.

De Vennootschap heeft markt leidende posities in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Polen (haar 'Leidende Markten') qua aantal restaurants, Bestellingen1 en de Bruto Waarde van de Handelswaar (BWH)2.

In Nederland is Takeaway.com de grootste online marktplaats voor bezorgmaaltijden met een geschat marktaandeel in 2015 van meer dan 90% op basis van de waarde van de online bestellingen3 en heeft Takeaway.com haar winstgevendheid bewezen met een EBITDA4 marge van 63,2% in 2015.

Takeaway.com meent ook de grootste online marktplaats voor bezorgmaaltijden, met een single brand strategie, te zijn in Duitsland, België, Oostenrijk en Polen op basis van het aantal restaurants, Bestellingen en BWH.

De Vennootschap opereert in de snelgroeiende markt van bezorgmaaltijden, waarvan het management schat dat deze in 2015 circa €9 miljard waard was aan BWH in de Leidende Markten.

In 2015 had Takeaway.com een BWH van €651 miljoen en een omzet van €77 miljoen, like-for-like5 groeiend met een Compounded Annual Growth Rate (“CAGR”) van c. 56% en c. 58% respectievelijk tussen 2013 en 2015.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: