Nieuwe restaurant Stuyver genoodzaakt naam te veranderen naar Sinck

Auteur: Redactie
2 december 2021
Nieuwe restaurant Stuyver genoodzaakt naam te veranderen naar Sinck

Het nieuwe restaurant met wijnbar zou aanvankelijk Stuyver gaan heten, maar opent binnenkort onder een nieuwe naam: Sinck. De oorspronkelijke naam gaf verwarring met de naam van een al langer bestaand restaurant, ook in Amsterdam. Sinck is vernoemd naar stadslandmeter Lucas Jansz Sinck die in 1612 mede verantwoordelijk was voor het ontwerp van de Prinsengracht waaraan het restaurant op nummer 422H is gevestigd.

"Wijnvriendelijk koken"

Vanaf zaterdag 11 december kan er worden gereserveerd bij Sinck. Restaurantmanager Timo van der Stad: "We gaan voorlopig open voor de lunch (tussen 12.00 en 17.00 uur) van donderdag tot en met maandag. Wanneer het weer kan serveren we op die dagen diner. Na de intensieve periode van verbouwen kunnen we niet wachten aan de slag te gaan!" Er wordt dus voorlopig in de middag in plaats van in de avond geserveerd maar aan zijn menukaart doet chef Sander Bierenbroodspot geen concessies: "Op de kaart staan gerechten waarin het product de basis vormt met extra focus op de sauzen. Hiermee streven we ernaar zo wijnvriendelijk mogelijk te koken."

Wijn neemt belangrijke plaats in

De ingang is via het souterrain waar een sfeervolle, warme bar is ingericht. Een fijne plek voor het aperitief en/of om nog even na te borrelen na de lunch. In het souterrain bevindt zich ook de wijnkamer, de geklimatiseerde ruimte waar sommelier Sabas Joosten zijn schatten bewaard. "Wijn neemt een belangrijke plaats in bij Sinck. Ik zorg ervoor dat er voor iedereen iets moois te proeven valt, altijd geschonken op de best passende temperatuur."

Coronabeperkingen

Het zijn voor de horeca geen makkelijke tijden maar desondanks bruisen Sander, Timo en Sabas van energie om gasten te ontvangen in hun nieuwe zaak. Sander: "We starten vanuit door de overheid beperkte openingstijden. Niet ideaal maar net als al onze collega’s in Nederland doen we er alles aan er het beste van te maken."

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws