Studenten nemen kijkje bij Asian Glories

7 januari 2011 |
Studenten nemen kijkje bij Asian Glories<

Studenten van de horeca-opleidingen bij Zadkine mochten op woensdag 5 januari kennis maken met de oosterse keuken van restaurant Asian Glories in Rotterdam. Chef-kok Fan en zijn vrouw Jenny Loh gaven een aantal keukengeheimen prijs van hun restaurant.

Kijkje in keuken en zaal
Dim Sum, Peking eend en krokant rundvlees, het kwam allemaal voorbij. De koks in opleiding kookten met chef-kok Fan. Gastvrouw Jenny gaf een workshop aan studenten van de opleiding Gastvrouw waarin zij haar filosofie over gastvrijheid, gecombineerd met tafelbereidingen uit de doeken deed.

Wijzer worden
"Na het eerste bezoek aan hun restaurant ben je een vriend. De keuken van chef-kok Fan is zowel traditioneel als innovatief te noemen, waarbij ook gekeken wordt naar producten uit deze regio", aldus docent Gastronomie Herbert Herruer van Zadkine. "Ik ben enorm blij dat wij hen op alle gebied mochten bevragen, daar word je als student alleen maar wijzer van."

Geen ‘standaard-chinees’
Restaurant Asian Glories is al jaren binnen en buiten Rotterdam een begrip. Dat de gerechten van een zeer hoge kwaliteit zijn, blijkt ook uit het feit dat het restaurant in 2010 een Bib Gourmands in ontvangst heeft mogen nemen. Van een ‘standaard-chinees’ kunnen we dan ook niet spreken.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: