Studenten naar Italië voor kookwedstrijd

22 februari 2010 |
Studenten naar Itali√ę voor kookwedstrijd<

Studenten van Rijn IJssel Vakschool Wageningen nemen komend weekeinde deel aan de internationale wedstrijden om de Golden Trophy of Italian Catering. Dit is op uitnodiging van het Italiaanse ministerie van Onderwijs en het toeristenbureau uit de stad Brescia. De insteek van deze wedstrijd is: koken en serveren op zijn Italiaans met een inslag van het land van herkomst.

Internationaal
Aan de wedstrijden nemen teams van 24 scholen uit Itali√ę deel en van zes scholen uit andere Europese landen. Rijn IJssel Vakschool Wageningen is het enige roc uit Nederland en de overige scholen van buiten Itali√ę komen uit Spanje, Cyprus, Noorwegen, Polen en Malta.

Eerste prijs 5.000 euro
De eerste prijs is 5.000 euro voor de school van het betreffende team. Dan moet wel alles tip-top zijn. De jury checkt hoe de tafel gedekt is, beoordeelt de bediening, de gerechten, de keuze van wijn en kaas. Ook brengt de jury een paar foutjes in een gedekte tafel aan, die de bediening binnen een minuut moet doorhebben.

Deelnemers en begeleiding
De wedstrijden vinden plaats in het Centro Fiera del Garda in Montichiari. Voor de kookwedstrijden gaan Leon Striekwold, Thijs Veldman en Natasja de Goyer strijden, die bij Rijn IJssel de opleiding tot zelfstandig werkend kok volgen. Esther Wilbrink en Lisa van Emmerik en zijn de deelnemers voor de bediening. Zij zijn gastvrouwen die de managementopleiding (niveau 4) volgen. De studenten worden begeleid door Ruurd Riewald (bediening) en Dick Heuvelman (koken). Het is een mooie uitdaging om een Nederlands tintje in te brengen in de Italiaanse keuken.

Promotie wijnregio
De Golden Trophy of Italian Catering bestaat nog niet heel lang, maar de regio rondom Montichiari is in opkomst als wijngebied en wil zich meer promoten.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Nieuwe sim-kaart

Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er vorige week goed ging en wat er deze week beter kan. Paar dingen: op maandag gaan we dicht, het weekmenu is akkoord en voor de bestellingen hebben we een ni...

Coronacrisis
Koningin M√°xima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: