Sterrenrestaurant ML Haarlem verhuist en breidt uit met hotel, bistro en bar

31 januari 2018 | David Bakker
Sterrenrestaurant ML Haarlem verhuist en breidt uit met hotel, bistro en bar<

Restaurant ML verhuist binnen Haarlem. Medio maart 2018 heropenen compagnons Liane en Mark Gratama en Kevin Kion hun vernieuwde ML aan het Klokhuisplein op de locatie van hotel-restaurant Stempels. ML is aan de Kleine Houtstraat nog geopend tot en met 3 maart 2018.

Op de nieuwe locatie krijgt ML de beschikking over 17 hotelkamers, een bistro, bar en een terras. Het sterrenrestaurant vormt het hart van de onderneming die gevestigd wordt in het monumentale 18e eeuwse pand van de voormalige drukkerij en lettergieterij van Koninklijke Joh. Enschedé. 


Nieuwe inrichting


Chef-eigenaar Mark Gratama: “Vanaf 1 februari krijgen we de sleutels van het pand en vindt er een verbouwing en herinrichting plaats. De bistro krijgt een nieuwe inrichting, evenals het restaurant, dat een prachtige warm klassieke sfeer met een moderne twist krijgt.

Restyling

De 17 hotelkamers krijgen een kleine restyling en de bistro en het restaurant krijgen elk een eigen keuken. "Kevin Kion en ik zijn als chefs verantwoordelijk voor de culinaire invulling van alle bedrijfsonderdelen. We runnen het nieuwe ML als een driemanschap waarin Kevin Kion, mijn vrouw Liane en ik compagnons zijn.”

 

Laagdrempelig


De bistro en het terras blijven laagdrempelig. Mark Gratama: “We veranderen daar weinig aan het prijsniveau. Gasten kunnen in de bistro nog steeds 7 dagen per week terecht voor koffie met appeltaart en een broodje voor een goede prijs, maar dan in ML-stijl. Dat wil zeggen mooi gepresenteerd en met onze eigen visie op gastvrijheid. Ondanks de verbouwing is de bar vanaf 1 februari al geopend. Hier voeren we een kleine kaart en kunnen gasten vanaf ’s morgens al terecht.” 
 

Verhuizingsmenu


Het vernieuwde ML opent medio maart 2018. Tot en met 3 maart 2018 kunnen gasten op dinsdag, woensdag en donderdag op de oude locatie aan de Kleine Houtstraat genieten van een Verhuizingsmenu van 6-gangen voor de vriendenprijs van € 50,- (in plaats van 
€ 74,50).

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: