Sterrenrestaurant ML Haarlem verhuist en breidt uit met hotel, bistro en bar

31 januari 2018 | David Bakker
Sterrenrestaurant ML Haarlem verhuist en breidt uit met hotel, bistro en bar<

Restaurant ML verhuist binnen Haarlem. Medio maart 2018 heropenen compagnons Liane en Mark Gratama en Kevin Kion hun vernieuwde ML aan het Klokhuisplein op de locatie van hotel-restaurant Stempels. ML is aan de Kleine Houtstraat nog geopend tot en met 3 maart 2018.

Op de nieuwe locatie krijgt ML de beschikking over 17 hotelkamers, een bistro, bar en een terras. Het sterrenrestaurant vormt het hart van de onderneming die gevestigd wordt in het monumentale 18e eeuwse pand van de voormalige drukkerij en lettergieterij van Koninklijke Joh. Enschedé. 


Nieuwe inrichting


Chef-eigenaar Mark Gratama: “Vanaf 1 februari krijgen we de sleutels van het pand en vindt er een verbouwing en herinrichting plaats. De bistro krijgt een nieuwe inrichting, evenals het restaurant, dat een prachtige warm klassieke sfeer met een moderne twist krijgt.

Restyling

De 17 hotelkamers krijgen een kleine restyling en de bistro en het restaurant krijgen elk een eigen keuken. "Kevin Kion en ik zijn als chefs verantwoordelijk voor de culinaire invulling van alle bedrijfsonderdelen. We runnen het nieuwe ML als een driemanschap waarin Kevin Kion, mijn vrouw Liane en ik compagnons zijn.”

 

Laagdrempelig


De bistro en het terras blijven laagdrempelig. Mark Gratama: “We veranderen daar weinig aan het prijsniveau. Gasten kunnen in de bistro nog steeds 7 dagen per week terecht voor koffie met appeltaart en een broodje voor een goede prijs, maar dan in ML-stijl. Dat wil zeggen mooi gepresenteerd en met onze eigen visie op gastvrijheid. Ondanks de verbouwing is de bar vanaf 1 februari al geopend. Hier voeren we een kleine kaart en kunnen gasten vanaf ’s morgens al terecht.” 
 

Verhuizingsmenu


Het vernieuwde ML opent medio maart 2018. Tot en met 3 maart 2018 kunnen gasten op dinsdag, woensdag en donderdag op de oude locatie aan de Kleine Houtstraat genieten van een Verhuizingsmenu van 6-gangen voor de vriendenprijs van € 50,- (in plaats van 
€ 74,50).

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Café Bier Restaurant
Grand Prestige Vatgerijpt zoekt de grens op

Grand Prestige Vatgerijpt 2018, het vlaggenschip van Hertog Jan werd vanmiddag gelanceerd. Tijdens een lange expeditie naar smaak creëerde de brouwers van Hertog Jan in samenwerking met Michelin chef-kok Luc Kusters, wijnsommelier Harold Hamersma en bourbonkenner Anne Stokvis de varianten Bourb...

Opening Restaurant
De Beren opent eerste vestiging in Apeldoorn

Nabij het stadshart van Apeldoorn, aan de Molenstraat-Centrum opent restaurant De Beren op 22 februari de deuren. Het restaurant heeft een prachtige ligging aan het Apeldoornse kanaal. Hierdoor is het de ideale spot om met mooi weer te vertoeven op het terras, maar ook tijdens de koudere dagen genie...

Food Achtergronden
Hudson Bar & Kitchen lanceert Schnitzelburger

Thuisblijvers van de wintersport hoeven dit jaar niet getreurd te zijn. Speciaal voor de wintersportfanaten die dit seizoen niet op de latten staan – en voor wie dat sowieso al niet van plan waren – lanceert restaurant Hudson Bar & Kitchen de Schnitzelburger. Zo hebben de thuisblijv...

Achtergronden Restaurant
Restaurant dicht vanwege lekkages

Restaurant Dolce Vita aan het Rijnplein in Alphen aan den Rijn vecht al tweeëneenhalf jaar tegen lekkages. Nu wordt de strijd opgegeven en het restaurant sluit per direct. zo lezen we op witteweekbladalphenaandenrijn.nl. Constructiefouten Het was niet voor het eerst dat er lekkages aan he...

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Roderik Seubers blikt terug

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2011 met chef-kok en restarauteur Roderik Seubers van restaurant de...

Columns Starten in de horeca
Monique van Gevelt: gaat het nu werkelijk zo goed met de horeca?

Als ik de berichten in de media lees, dan zit de horeca in zijn gloriejaren. De omzet plust, kwartaal na kwartaal, en de bomen schijnen tot in de hemel te groeien. De cijfers van het CBS zijn dan ook lovend. Na de harde klap van 2008 zit de horeca ondertussen op het hoogst gemeten omzetniveau ooi...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: