Sterrenrestaurant ML Haarlem verhuist en breidt uit met hotel, bistro en bar

31 januari 2018 | David Bakker
Sterrenrestaurant ML Haarlem verhuist en breidt uit met hotel, bistro en bar<

Restaurant ML verhuist binnen Haarlem. Medio maart 2018 heropenen compagnons Liane en Mark Gratama en Kevin Kion hun vernieuwde ML aan het Klokhuisplein op de locatie van hotel-restaurant Stempels. ML is aan de Kleine Houtstraat nog geopend tot en met 3 maart 2018.

Op de nieuwe locatie krijgt ML de beschikking over 17 hotelkamers, een bistro, bar en een terras. Het sterrenrestaurant vormt het hart van de onderneming die gevestigd wordt in het monumentale 18e eeuwse pand van de voormalige drukkerij en lettergieterij van Koninklijke Joh. Enschedé. 


Nieuwe inrichting


Chef-eigenaar Mark Gratama: “Vanaf 1 februari krijgen we de sleutels van het pand en vindt er een verbouwing en herinrichting plaats. De bistro krijgt een nieuwe inrichting, evenals het restaurant, dat een prachtige warm klassieke sfeer met een moderne twist krijgt.

Restyling

De 17 hotelkamers krijgen een kleine restyling en de bistro en het restaurant krijgen elk een eigen keuken. "Kevin Kion en ik zijn als chefs verantwoordelijk voor de culinaire invulling van alle bedrijfsonderdelen. We runnen het nieuwe ML als een driemanschap waarin Kevin Kion, mijn vrouw Liane en ik compagnons zijn.”

 

Laagdrempelig


De bistro en het terras blijven laagdrempelig. Mark Gratama: “We veranderen daar weinig aan het prijsniveau. Gasten kunnen in de bistro nog steeds 7 dagen per week terecht voor koffie met appeltaart en een broodje voor een goede prijs, maar dan in ML-stijl. Dat wil zeggen mooi gepresenteerd en met onze eigen visie op gastvrijheid. Ondanks de verbouwing is de bar vanaf 1 februari al geopend. Hier voeren we een kleine kaart en kunnen gasten vanaf ’s morgens al terecht.” 
 

Verhuizingsmenu


Het vernieuwde ML opent medio maart 2018. Tot en met 3 maart 2018 kunnen gasten op dinsdag, woensdag en donderdag op de oude locatie aan de Kleine Houtstraat genieten van een Verhuizingsmenu van 6-gangen voor de vriendenprijs van € 50,- (in plaats van 
€ 74,50).

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Sterrenchef Wim Severein maakt brigade restaurant The Millèn bekend

Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van...

Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

Regelgeving Achtergronden
Rotterdams visrestaurant stoeit met gemeente en provincie over vergunning

Visrestaurant A La Plancha op het Rotterdamse Noordereiland wacht al maanden op een tijdelijke horecavergunning van de gemeente Rotterdam. Het is de eerste keer sinds de start van het seizoensrestaurant dat ondernemer Hans Mosselman nog niet met de opbouw kan beginnen. Het restaurant op een ponton p...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Achtergronden Michelin
Phuket en Phang Nga in Michelingids Thailand 2019

Na de allereerste Thaise editie van de Michelingids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekendgemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. De gids wordt eind 2018 uitgegeven en bevat informatie over de culinaire cultuur van deze drie b...

Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: