Sterrenrestaurant ML Haarlem verhuist en breidt uit met hotel, bistro en bar

31 januari 2018 | David Bakker
Sterrenrestaurant ML Haarlem verhuist en breidt uit met hotel, bistro en bar<

Restaurant ML verhuist binnen Haarlem. Medio maart 2018 heropenen compagnons Liane en Mark Gratama en Kevin Kion hun vernieuwde ML aan het Klokhuisplein op de locatie van hotel-restaurant Stempels. ML is aan de Kleine Houtstraat nog geopend tot en met 3 maart 2018.

Op de nieuwe locatie krijgt ML de beschikking over 17 hotelkamers, een bistro, bar en een terras. Het sterrenrestaurant vormt het hart van de onderneming die gevestigd wordt in het monumentale 18e eeuwse pand van de voormalige drukkerij en lettergieterij van Koninklijke Joh. Enschedé. 


Nieuwe inrichting


Chef-eigenaar Mark Gratama: “Vanaf 1 februari krijgen we de sleutels van het pand en vindt er een verbouwing en herinrichting plaats. De bistro krijgt een nieuwe inrichting, evenals het restaurant, dat een prachtige warm klassieke sfeer met een moderne twist krijgt.

Restyling

De 17 hotelkamers krijgen een kleine restyling en de bistro en het restaurant krijgen elk een eigen keuken. "Kevin Kion en ik zijn als chefs verantwoordelijk voor de culinaire invulling van alle bedrijfsonderdelen. We runnen het nieuwe ML als een driemanschap waarin Kevin Kion, mijn vrouw Liane en ik compagnons zijn.”

 

Laagdrempelig


De bistro en het terras blijven laagdrempelig. Mark Gratama: “We veranderen daar weinig aan het prijsniveau. Gasten kunnen in de bistro nog steeds 7 dagen per week terecht voor koffie met appeltaart en een broodje voor een goede prijs, maar dan in ML-stijl. Dat wil zeggen mooi gepresenteerd en met onze eigen visie op gastvrijheid. Ondanks de verbouwing is de bar vanaf 1 februari al geopend. Hier voeren we een kleine kaart en kunnen gasten vanaf ’s morgens al terecht.” 
 

Verhuizingsmenu


Het vernieuwde ML opent medio maart 2018. Tot en met 3 maart 2018 kunnen gasten op dinsdag, woensdag en donderdag op de oude locatie aan de Kleine Houtstraat genieten van een Verhuizingsmenu van 6-gangen voor de vriendenprijs van € 50,- (in plaats van 
€ 74,50).

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Internationaal
Nederland voor het eerst gastland op trendy food festival Parijs

Van 10 t/m 12 maart 2019 is Nederland gastland op het jaarlijkse trendy food platform Omnivore in Parijs. Omnivore is een driedaags, innovatief food-evenement; bezoekers zijn invloedrijke foodies, professionele en hobbykoks, bartenders, food- journalisten, bloggers en vloggers. Onder het motto Te...

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Oslo het duurst, Amsterdam goedkoop

Oslo is de duurste stad van Europa om een terras te pakken. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in de Noorse hoofdstad is € 53,71. Dit is ruim drie keer zo duur als Budapest, waar je € 15,94 kwijt bent voor een rondje (2 espresso, 2 fris, 2 halve liters bier en 2 ros&ea...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Achtergronden Wijn
Dit is wel een heel duur wijntje!

Twee flessen wijn zijn bij veilinghuis Sotheby's in New York onder de hamer gegaan voor de astronomische bedragen van respectievelijk 558.000 dollar en 496.000 dollar. De flessen komen uit het jaar 1945 en zijn afkomstig van het beroemde wijnhuis Romanée Conti. Op de website van De Telegr...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: