Sterrenchefs uit Noordwijk en Twente slaan de handen ineen

17 september 2018 | Thijs Jacobs

Twee chef-koks van sterrenrestaurants, Michel van Riswijk (Restaurant De Bloemenbeek) en Marcel van Lier (Restaurant Latour), presenteren gezamenlijk: Twente aan Zee. Gedurende de hele maand oktober kunt u in beide restaurants genieten van deze culinaire ontdekkingsreis. Beide chefs werken graag met lokale producten en dat is te proeven. In het speciaal samengestelde vijfgangendiner komt het zilte van de Noordzee samen met de typische Twentse smaak.

Al jaren zijn Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte en Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk – de hotels waar de restaurants onderdeel van zijn – door vriendschap verbonden. Tijdens hun studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht ontstond er een hechte vriendschap tussen Raymond Strikker en Stephan Stokkermans. Nu directeur van De Bloemenbeek en Huis ter Duin. Samen begonnen ze met het organiseren van het Twentebal, de jaarlijkse klootschietwedstrijd tussen Oost en West en tientallen Business Cigar Dinners. En daar komt nu de culinaire ontdekkingsreis Twente aan Zee bij.

Culinaire avond

Marcel en Michel hebben de ingrediënten zorgvuldig gekozen om er voor u een bijzondere culinaire avond van te maken. Er is vanzelfsprekend gekozen voor de zilte smaken van de Noordzee door Noordzeevis in een aantal gerechten de hoofdrol te laten spelen. Maar ook de zoetwatervis de paling, die in een van de gerechten gebruikt wordt, komt uit de buurt van Noordwijk. “Of wat dacht je van Duindoornbessen? Er is meer dan vis in de omgeving van Noordwijk.” Aldus Marcel van Lier.

Ook de smaken uit Twente zijn in verschillende gangen terug te vinden. Zoals de naam al doet vermoeden komt het Dinkeldalrund uit de omgeving van de rivier de Dinkel die vlak langs De Lutte stroomt. Met het wildseizoen in aantocht ontbreekt ree uit de Twentse bossen ook niet. Daarnaast wordt er lokale kaas gebruikt in een van de gerechten. Michel van Riswijk SVH Meesterkok: “De kaas wordt met passie gemaakt door buurvrouw Pauline, trotse eigenaresse van een tiental koeien. We kunnen de koeien bijna zien lopen vanuit het raam in de keuken van het restaurant.”

Kunstwerken

Natuurlijk zorgen de chefs ervoor dat de gerechten niet alleen heerlijk smaken maar ook nog eens als ware kunstwerken worden gepresenteerd. Want het oog wil ook wat. Uiteraard is er ook veel aandacht besteed aan het bijpassende wijnarrangement. Stan Kerckhoffs maître, sommelier en SVH Meestergastheer bij Restaurant Latour: “We zullen onze gasten onder andere verrassen met een zwaar ondergewaardeerde wijn die het verdient om geproefd te worden.” Door de juiste combinatie van wijn en spijs komen alle smaken nog beter tot hun recht.

Vanaf 3 oktober kunt u bij beide restaurants genieten van het speciale Twente aan Zee diner. Het is een complete dinerervaring en het volgende wordt voor u verzorgd: een aperitief, een vijfgangendiner met bijpassend wijnarrangement, water en tot slot koffie of thee met friandises. De kosten voor deze all inclusive avond bedragen €125,00 per persoon.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: