Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Daar waar de Amstelveenseweg overgaat in de Overtoom kunnen Amsterdammers sinds kort terecht bij Riot, een restobar met branie waar verschillen worden...
Op woensdag 13 maart verwelkomen Henrique Sá Pessoa & het Arca-team chef-kok David Jesus, een van Portugals jongste gedecoreerde chef-koks...
UNESCO heeft de Peruaanse ceviche uitgeroepen als Immaterieel Cultureel Erfgoed. Met deze erkenning voor de rijke traditie van dit kenmerkende gerecht...
De leden van de World Culinary Council van Relais & Châteaux hebben besloten om paling onmiddellijk van hun menu’s te verwijderen. Ze...
Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum, 24 november opnieuw haar deuren op de vertrouwde locatie aan het Mu...
In september en oktober brengen de leden van Relais & Châteaux lokale kazen, wijnen en andere gefermenteerde producten onder de aandacht bij...
Op dinsdag 19 september 2023, tijdens Gastvrij Rotterdam vond de prestigieuze wedstrijd Het Glazen Kalf plaats. Een kookwedstrijd die jaarlijks door V...
De wereld van de gastronomie is bijeengekomen in Valencia (Spanje) ter ere van de 21e The World's 50 Best Restaurants 2023 awards, waarin Central, uit...
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
Met maar liefst zes Indische chef-koks presenteert hotel-restaurant Kasteel Kerckebosch het beste van de eigentijdse Indische keuken tijdens hun...
Overbevissing, klimaatverandering, kweekmethoden en andere uitdagingen maken het moeilijk om vis, schaal- en schelpdieren op verantwoorde wijze te con...
Het begon met de titel ‘eerste vrouwelijke meesterkok van Nederland’. Die bekroning leidde Margo Reuten naar vele andere podia, waar ze &o...
Waar Heine Ruitenbeek zijn kwaliteiten en groei gaat vervolgen bij Thermen Berendonck, neemt Marijn zijn stokje over in de keuken van Restaurant Inten...
Negen Noordwijkse restaurants bundelen de krachten om lokaal duurzaamheid meer aandacht te geven. De Noordwijkse chefs laten zich inspireren door...
Vandaag is tijdens de feestelijke opening van Horecava 2023 bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de Horecava Innovation Awards2023. Puck Wilbers, de...
Op 9 februari zullen chef-kok Henrique Sá Pessoa en Executive Chef Schilo van Coevorden van Taiko Amsterdam, naast elkaar staan achte...
In 2023 draait het om een grotere diversiteit aan keuzes. Zowel in wat we willen eten, als de momenten waarop we eten. Thuisbezorgd.nl ziet volgend ja...
De horeca was altijd een aantrekkelijke werkgever voor jongeren die een bijbaantje willen. Dat imago lijkt af te nemen. Doordat horeca tijdens lockdow...
Het is officieel: Laurent Gardinier is benoemd tot opvolger van de huidige voorzitter Philippe Gombert van Relais & Châteaux. Hij neemt de f...
Op zondag 11 september start de eerste editie van ARCA Behind The Pass. In deze series van chef samenwerkingen staan voor slechts één av...
Het aantal vrouwelijke chefs zit wereldwijd in de lift, waarbij verschillende landen de afgelopen jaren een gestage toename hebben gemeld. Nederland b...
De Nederlander Bjorn Massop van Restaurant Lokaal in Doetinchem is er zondag met de internationale JRE-award ‘Taste of Origin’ vandoor geg...
Goedemorgen, Vandaag wordt in het Amsterdamse DeLaMar Theater vanaf 11.30 de Michelingids Nederland 2022 gepresenteerd. Via dit liveblog houdt de r...
Restaurant LOCALS gevestigd in Hotel Haarhuis is een samenwerkingsverband aangegaan met Dutch Cuisine; een organisatie die de Nederlandse ke...
Michelin heeft deze week in het Cognac-theater in de Charentes regio de Michelin Gids Frankrijk 2022 uitgebracht in aanwezigheid van een aantal chef-k...
Le Cordon Bleu Paris, dat elk jaar meer dan 1000 studenten verwelkomt, is door de World Culinary Awards uitgeroepen tot 's werelds beste culinaire...
De 580 leden van Relais & Chateaux kwamen op 16 november virtueel bijeen voor de 51ste internationale conferentie. Tijdens de conferentie dee...
Dyvig Badehotel, Nordborg- Nordburg, Denemarken Het Dyvig Badehotel ligt tussen een weelderig landschap en de Baltische Zee in op het eiland g...
Hotels in de regio Den Haag verspilden in de afgelopen periode 44,5 procent minder voedsel. Dit is het resultaat van hun deelname aan de Food Waste Ci...
Afgelopen week kookte sterrenchef François Geurds samen met Mauro Colagreco - in 2019 verkozen tot beste chef ter wereld - bij Fran&c...
Zes restaurants in Ede sluiten zich aan bij Dutch Cuisine, de nieuwe Nederlandse kook- en eetstijl. Als kick-off organiseren deze restaurants samen ee...
Het Gentse Naft bier, gebrouwen door Brandstof, een nieuwe brouwerij gestart door 2 jonge ondernemers uit Gent, valt in de prijzen op de Frankfurt Int...
Bobby Rust, Ron Blaauw, Jacob Jan Boerma, Dennis Huwaë, Hans van Wolde, Margo Reuten, Richard van Oostenbrugge en André Gerrits zijn de ac...
Marco van der Wijngaard en Yentl van Gilst strijden vandaag in Talinn om de Europese titel van de Bocuse d'Or. Om 13.15 Nederlandse tijd moeten ze...
Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, opent dit najaar haar eerste internationale vestiging in het Sofitel Dubai Wa...
Na een reeks nationale rondes in hun landen zal Bocuse d'Or Europe de volgende en voorlaatste etappe zijn voor chef-koks om zich te kwalificeren v...
Met plezier onthult MICHELIN de 2020-selectie voor Frankrijk, die 63 nieuwe sterren bevat. De MICHELIN Gids Frankijk 2020 telt in totaal 628 sterrenre...
Het team van Dennis van den Beld mogen wij feliciteren met het behalen van de HANOS Gouden Koksmuts! Naast de Michelinster uitreiking van gistere...