Laurent Gardinier nieuwe voorzitter van Relais & Châteaux

Auteur: Redactie
Personalia 24 november 2022
Laurent Gardinier nieuwe voorzitter van Relais & Châteaux

Het is officieel: Laurent Gardinier is benoemd tot opvolger van de huidige voorzitter Philippe Gombert van Relais & Châteaux. Hij neemt de functie op 1 januari 2023 over na een overdracht van zes weken.

Laurent Gardinier, is samen met zijn broers, eigenaar van Relais & Châteaux Domaine Les Crayères in Champagne en het Parijse restaurant Le Taillevent. Hij was al vertegenwoordiger van Relais & Châteaux als nationaal afgevaardigde voor Frankrijk en ook is hij al 17 jaar lid van de raad van bestuur. Als vers verkozen voorzitter zal hij niet alleen de verbintenissen van zijn voorganger nakomen, maar zich ook inzetten voor de leden en de solidariteit van Relais & Châteaux en de fundamentele waarden die de vereniging uitdraagt, versterken. Bijgestaan door een ervaren managementteam dat zijn ambities deelt, zal hij zorgen voor de democratische vitaliteit van de vereniging en de teams duidelijke, evenwichtige en ambitieuze ontwikkelings- en prestatiedoelstellingen meegeven.

"Ik richt me op drie belangrijke gebieden: het verminderen van onze ecologische voetafdruk met economisch realistische oplossingen; het behoud van de biodiversiteit, in het bijzonder in samenwerking met onze chef-koks; en het uitbreiden van een grotere sociale verantwoordelijkheid; dit alles met behoud van de financiële gezondheid van onze vereniging’’, aldus Laurent Gardinier.

De aftredende voorzitter: onvermoeibare inzet

Philippe Gombert, die in november 2013 tot voorzitter werd verkozen heeft twee opeenvolgende termijnen vervuld. Hij blijft actief binnen de vereniging, als erevoorzitter, lid van het commissienetwerk en als mede-eigenaar samen met zijn vrouw Stéphanie, van het Château de la Treyne in de Dordogne dat sinds 1992 lid van Relais & Châteaux. Tijdens zijn voorzitterschap presenteerde hij in 2014 een ambitieus manifest voor de vereniging aan UNESCO, waarin hij beloofde ‘een betere wereld te creëren door middel van eten en gastvrijheid’. Dit manifest definieert de kunst van gastvrijheid en koken met respect voor de toekomst, rekening houdend met het unieke karakter van haar 580 onafhankelijke eigendommen verspreid over 65 landen.

"Ik ben zeer optimistisch over de toekomst van Relais & Châteaux. Met de uitvoerende commissie, de directie en hun teams is de vereniging in goede handen. De samenleving staat op een fundamenteel keerpunt, maar Relais & Châteaux heeft de juiste mensen en instrumenten om te ontwikkelen en vooruit te gaan", aldus Philippe Gombert.

De uitvoerend commissie 2023: vaardigheden, continuïteit en vernieuwing

Laurent Gardinier heeft een uitvoerende commissie gevormd om het bestuur van de vereniging te waarborgen. Het telt acht leden, waaronder vier nieuwe, en bestaat uit vijf mannen en drie vrouwen:

Eerste vice-voorzitter: George Goeggel; Auberge du Soleil, Rutherford, California – lid van de commissie sinds 2009
Vice-voorzitter, Chefs: Mauro Colagreco; Restaurant Mirazur, Menton, France – nieuw commissie lid
Vice-voorzitter, Afrika: Shan Varty; Londolozi South Africa – nieuw commissie lid
Vice-voorzitter, Azië-Oceanië: Kana Otowa; Restaurant Otowa, Tochigi, Japan – nieuw commissie lid
Vice-voorzitter, Europa: Vito Cinque; Il San Pietro, Positano, Italy – lid van de commissie sinds 2017
Algemeen secretaris: Susanne Gräfin von Moltke; Gut Steinbach Hotel Chalets SPA, Germany – lid van de commissie sinds 2020
Penningmeester: Matías de Cristóbal; Awasi, Iguaçu, Argentina, Patagonia, Chile – lid van de commissie sinds 2017
Lid: Justin Zammit Tabona; The Xara Palace, Malta – nieuw commissie lid

Daarnaast zal het bestaande managementteam in Parijs verdere ondersteuning bieden aan Laurent Gardinier. Het team bestaat uit:

- Anthony Torkington, General Manager
- Benoît Juillet, General Delegate
- Lars Seifert, Chief Communications & Sustainability Officer
- Arnaud Wielgus, Chief Commercial & Marketing Officer

Over Relais & Châteaux

Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van 580 unieke hotels en restaurants over de hele wereld, eigendom en uitgebaat door onafhankelijke ondernemers. Dit zijn meestal families - die gepassioneerd zijn door hun vak en zich ten zeerste inzetten om warme, duurzame relaties met hun gasten te scheppen. Relais & Châteaux is gevestigd op vijf continenten, van de wijngaarden van Napa Valley en de Provence tot de stranden rondom de Indische Oceaan, en nodigt mensen over de hele wereld uit om te genieten van heerlijke reizen, om de onnavolgbare levenskunst te ontdekken die in elke lokale cultuur is verankerd en om een onvergelijkbare, onvergetelijke ervaring te delen. De leden van Relais & Châteaux beschermen en promoten de rijkdom en diversiteit van de culinaire en gastvrijheidstradities in de wereld, om ervoor te zorgen dat deze blijven voortbestaan. Ze zetten zich evenzeer in voor het behoud van het lokale erfgoed en het milieu, zoals verwoord in de Visie van de vereniging die in november 2014 aan UNESCO werd gepresenteerd. 

Overig nieuws