Marijn van der Worp nieuwe chef-kok Restaurant Intens

Personalia 4 april 2023
Marijn van der Worp nieuwe chef-kok Restaurant Intens

Waar Heine Ruitenbeek zijn kwaliteiten en groei gaat vervolgen bij Thermen Berendonck, neemt Marijn zijn stokje over in de keuken van Restaurant Intens. Voor Marijn komt hier alles samen: lokale producten, kwaliteit van de gerechten en de vrijheid om gasten te verrassen met zijn eigen signature. Zijn ambitie om het fine dining restaurant van Hotel Thermen Bussloo mee te laten draaien in de top van Nederland, sluit feilloos aan op de ambitie van Thermen.

“Zo lokaal mogelijk koken waarvan tachtig tot negentig procent van de producten uit Nederland komt, een eerlijk stuk vlees uit de wei en op een ecologisch verantwoorde manier werken. Dát is waar Restaurant Intens voor staat. De uitdaging om daarmee meer bekendheid en een opzichzelfstaande naam te creëren op landelijk niveau ga ik graag aan”, vertelt Marijn, die sinds februari 2023 is aangesloten. Marijn, behorend tot de top-10 van veelbelovende jonge chef-koks, verrast gasten graag met gerechten die veelal op plantaardige basis zijn. “Het verbaast onze gasten keer op keer”, aldus Marijn.  

Zijn boodschap? “Verantwoord genieten hoeft niet moeilijk te zijn. De keuze voor lokale producten hebben wij al gemaakt voor iedereen. Ervaar vooral de totaalbeleving in het restaurant en draag indirect een steentje bij aan een betere wereld met een bezoek aan Restaurant Intens.” Samen met Vincent van Riet, F&B manager Thermen Bussloo, streeft hij naar de perfecte combinatie van kwaliteit en beleving. Daarbij staat het werken met eerlijke en lokale producten centraal. “Een verhaal dat we aan onze gasten willen vertellen, maar wat we ze ook vooral willen laten proeven en ervaren”, aldus Vincent.

Restaurant Intens is aangesloten bij Dutch Cuisine en is bekroond met 13,5 punten bij Gault&Millau. Marijn van der Worp heeft in het verleden gewerkt bij onder andere De Librije***, Basiliek* en Koetshuis*. Ook was de chef eigenaar van Fizzy in Epe.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws