Sterrenchef Wim Severein opent nieuwe zaak in Rotterdam Marriott Hotel

12 december 2017 | Thijs Jacobs

Chef-kok Wim Severein, van het eerder dit jaar gesloten sterrenrestaurant in het Wereldmuseum, opent dit voorjaar een eigen high-end restaurant middenin het Rotterdam Central District: The Millèn. Het gloednieuwe restaurant bevindt zich op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel in de iconische Millenniumtoren. De komst van het nieuwe restaurant is een culinaire aanwinst in het hart van het Rotterdamse zakengebied.

De locatie: zo centraal als het maar zijn kan


Het restaurant van Severein wordt gehuisvest op de eerste etage in de Millenniumtoren, tegenover het Rotterdamse centraal station. Dit is tevens het adres van het Rotterdam Marriott Hotel. Het is een internationale trend om als sterrenchef een restaurant te openen in een luxe hotel op een vooraanstaande, grootstedelijke locatie. Wim Severein: “Dit is de grote kans. Een eigen restaurant is natuurlijk een droom die uitkomt op dit moment in mijn carrière. Zeker omdat het restaurant in het Wereldmuseum, waar ik sinds 2013 een Michelinster mocht voeren, haar deuren heeft gesloten. Die ster wil ik terug gaan verdienen! De locatie in het Rotterdam Marriott Hotel en in deze buurt van Rotterdam is perfect om de lokale markt te bedienen.”

In het hart van het Central District


De komst van The Millèn is een mooie aanvulling op het bestaande aanbod hoogwaardige horeca, in het hart van het Rotterdam Central District, op loopafstand van de grote bedrijven die hier hun kantoor hebben. Dit deel van Rotterdam is het meest kosmopolitisch en is vanuit de wijde omtrek al te herkennen door haar skyline. Als Rotterdam het Manhattan aan de Maas is, ligt The Millèn straks waterpas in het ‘Financial en Business District’ van de stad. General Manager Rotterdam Marriott Hotel, Bart van de Brug: “Een high-end restaurant op deze locatie in Rotterdam is echt een veelgehoorde wens van onze buren”.
 

Het restaurant: verfijnd zonder opsmuk


The Millèn wordt – zeker vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding – het langverwachte, culinair hoogstaande adres voor zakenreizigers en residenten in de buurt. Wim Severein: “Ik ga in de keuken doen wat ik al jarenlang doe. Mijn signatuur is puur, eerlijk en herkenbaar. Geen overbodige opsmuk van smaken dus. Ik heb respect voor het product en dat zie je terug op het bord.” Het restaurant opent naar verwachting in maart 2018 haar deuren. The Millèn is op dit moment nog gehuld in verbouwstof, maar wordt ingericht naar een eigen ontwerp van Wim Severein.


Samenwerking met het Rotterdam Marriott Hotel


The Millèn wordt een op zichzelf staand restaurant op de eerste etage van het Marriott Hotel in Rotterdam. Het 230 kamers tellende hotel werd in 2000 geopend in de Millenniumtoren. Recentelijk werden de gastenkamers, Lobby en de Club lounge volledig heringericht in een moderne, elegante stijl. Bart van de Brug, General Manager Rotterdam Marriott Hotel: “De opening van The Millèn is de laatste stap in de restyling van ons hotel. Wim gaat met The Millèn doen waar hij goed in is en dit past perfect binnen de hoge standaarden van ons hotel. Ik heb veel vertrouwen in hem als partner en heb vanaf het eerste oriënterende gesprek een goed gevoel over deze samenwerking.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
‘Gastvrij Arnhem’ eerste centrale registratie tool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Economie Corona
Aantal opgeheven horecavestigingen in 2020 hoger dan ooit

In de Randstad zijn in 2020 relatief veel vestigingen van bedrijven opgeheven. In de regio’s Haarlem en Groot-Amsterdam ging het om ruim 6,5 procent van alle bedrijfsvestigingen. In 2020 was zowel het aantal opheffingen als oprichtingen van bedrijfsvestigingen het hoogst sinds het begin van de ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Wet- en regelgeving Corona
Burgemeesters willen terrassen graag weer openen

Steeds meer burgemeesters scharen zich achter de oproep van burgemeester Halsema (Amsterdam) om de terrassen weer te openen. Dit zou het beter mogelijk maken om de buitenruimte optimaal en gecontroleerd te kunnen gebruiken, met inachtneming van de coronamaatregelen. In veel steden werd het de afg ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: