Sterrenchef Wim Severein opent nieuwe zaak in Rotterdam Marriott Hotel

12 december 2017 | Thijs Jacobs

Chef-kok Wim Severein, van het eerder dit jaar gesloten sterrenrestaurant in het Wereldmuseum, opent dit voorjaar een eigen high-end restaurant middenin het Rotterdam Central District: The Millèn. Het gloednieuwe restaurant bevindt zich op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel in de iconische Millenniumtoren. De komst van het nieuwe restaurant is een culinaire aanwinst in het hart van het Rotterdamse zakengebied.

De locatie: zo centraal als het maar zijn kan


Het restaurant van Severein wordt gehuisvest op de eerste etage in de Millenniumtoren, tegenover het Rotterdamse centraal station. Dit is tevens het adres van het Rotterdam Marriott Hotel. Het is een internationale trend om als sterrenchef een restaurant te openen in een luxe hotel op een vooraanstaande, grootstedelijke locatie. Wim Severein: “Dit is de grote kans. Een eigen restaurant is natuurlijk een droom die uitkomt op dit moment in mijn carrière. Zeker omdat het restaurant in het Wereldmuseum, waar ik sinds 2013 een Michelinster mocht voeren, haar deuren heeft gesloten. Die ster wil ik terug gaan verdienen! De locatie in het Rotterdam Marriott Hotel en in deze buurt van Rotterdam is perfect om de lokale markt te bedienen.”

In het hart van het Central District


De komst van The Millèn is een mooie aanvulling op het bestaande aanbod hoogwaardige horeca, in het hart van het Rotterdam Central District, op loopafstand van de grote bedrijven die hier hun kantoor hebben. Dit deel van Rotterdam is het meest kosmopolitisch en is vanuit de wijde omtrek al te herkennen door haar skyline. Als Rotterdam het Manhattan aan de Maas is, ligt The Millèn straks waterpas in het ‘Financial en Business District’ van de stad. General Manager Rotterdam Marriott Hotel, Bart van de Brug: “Een high-end restaurant op deze locatie in Rotterdam is echt een veelgehoorde wens van onze buren”.
 

Het restaurant: verfijnd zonder opsmuk


The Millèn wordt – zeker vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding – het langverwachte, culinair hoogstaande adres voor zakenreizigers en residenten in de buurt. Wim Severein: “Ik ga in de keuken doen wat ik al jarenlang doe. Mijn signatuur is puur, eerlijk en herkenbaar. Geen overbodige opsmuk van smaken dus. Ik heb respect voor het product en dat zie je terug op het bord.” Het restaurant opent naar verwachting in maart 2018 haar deuren. The Millèn is op dit moment nog gehuld in verbouwstof, maar wordt ingericht naar een eigen ontwerp van Wim Severein.


Samenwerking met het Rotterdam Marriott Hotel


The Millèn wordt een op zichzelf staand restaurant op de eerste etage van het Marriott Hotel in Rotterdam. Het 230 kamers tellende hotel werd in 2000 geopend in de Millenniumtoren. Recentelijk werden de gastenkamers, Lobby en de Club lounge volledig heringericht in een moderne, elegante stijl. Bart van de Brug, General Manager Rotterdam Marriott Hotel: “De opening van The Millèn is de laatste stap in de restyling van ons hotel. Wim gaat met The Millèn doen waar hij goed in is en dit past perfect binnen de hoge standaarden van ons hotel. Ik heb veel vertrouwen in hem als partner en heb vanaf het eerste oriënterende gesprek een goed gevoel over deze samenwerking.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: