Steinbeisser haalt sterrenchef Alexandre Gauthier naar Lloyd Hotel

13 maart 2018 | Thijs Jacobs

Steinbeisser en Lloyd Hotel halen de Franse sterrenchef Alexandre Gauthier van het restaurant La Grenouillère naar Amsterdam voor een nieuwe editie van Experimental Gastronomy. Op 5 en 6 juni wordt het volledig plantaardige tasting menu geserveerd op onconventioneel servies en bestek, dat speciaal voor deze gelegenheid wordt ontwikkeld in samenwerking met tien kunstenaars. Experimental Gastronomy biedt een unieke ervaring, waarbij samen met de gast de grenzen van eetgewoontes worden opgezocht.

Alexandre Gauthier

Restaurant La Grenouillère in La Madelaine-sous-Montreuil (Frankrijk), bekroond met twee Michelinsterren en nummer 64 van The World’s Best Restaurants, wordt aangevoerd door chef Alexandre Gauthier. Als jonge kok werkte hij bij verschillende beroemde Franse restaurants, maar besloot al in 2003 om La Grenouillère van zijn vader over te nemen. Waar Gauthiers vader zich sterk had gemaakt voor de traditionele Franse keuken, richt zijn zoon zich met een gemoderniseerd menu voornamelijk op ingrediënten uit het seizoen. Voor Experimental Gastronomy serveert hij een puur-plantaardig menu (vegan), waarbij hij uitsluitend gebruik maakt van ingrediënten afkomstig van biologisch of biodynamisch teelt uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Experimental Gastronomy

Waarom eten wij zoals wij eten, en kan dat ook anders? Vanuit deze vraag verkent Steinbeisser nieuwe manieren om bewust te eten. Zoekende naar antwoorden creëren tien kunstenaars in samenwerking met Steinbeisser nieuwe gebruiksvoorwerpen die de conventies doorbreken. Met unieke ontwerpen gemaakt van uiteenlopende materialen zoals klei, glas, hout en papierpulp, wordt de gast aan tafel verrast en uitgenodigd om eten vanuit een ander perspectief te benaderen.

De kunstenaars

Bestek: Sharon Adams, Nils Hint en Sophie Hanagarth.

Servies: Aino Nebel, Tomasz Niedziolka, Nuala Clooney, Kaye Winwood, Myung Urso, Willemijn de Greef en Jolan van der Wiel.

Reservering

5 en 6 juni 2018 | 19:00 uur
Lloyd Hotel | Oostelijke Handelskade 34 1019 BN Amsterdam
Reserveren via info@steinbeisser.org
Voor vragen kunt u contact opnemen met Martin Kullik via info@steinbeisser.org
www.steinbeisser.org

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Foodsquare Rotterdam officieel geopend

isteravond opende wethouder Said Kasmi officieel Rotterdam Foodsquare. Het bruisende horecagebied grenst aan de Witte de Withstraat en bestaat uit negen horecagelegenheden met ieder een eigen foodbeleving en charme. In samenwerking met horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam organiseerden de ondernemers e...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Opening Utrecht
De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je wat meer over wat je kan verwachten. Het begin van een...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools opende de deuren op 16 september 19...

Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer

Op maandag 17 september is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, medewerkers en de pers, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Koen het Meest...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: