Spectaculaire interieurmetamorfose voor restaurant Con Fuego Breda

11 maart 2020 | Noah Gerssen
Spectaculaire interieurmetamorfose voor restaurant Con Fuego Breda

Restaurant Con Fuego in Breda heeft een spectaculair nieuw interieur gekregen. Het grillrestaurant, dat bekend staat om zijn hoogwaardige vlees- en visgerechten en de prijswinnende wijnkaart, heeft na een verbouwing van ruim drie weken op 8 maart 2020 de deuren weer geopend. Het interieur combineert een stoere uitstraling met een warme sfeer. Eyecatchers zijn de bijzondere verlichtingsobjecten en de graffitikunstwerken van kunstenaar Marcel Labrie.

In ruim drie weken tijd werd restaurant Con Fuego verbouwd, waarbij de keuken werd vergroot en het restaurant een nieuwe inrichting kreeg. Het 90 stoelen tellende restaurant van eigenaren Vasilios Papadopoulos en zijn vrouw Charlotte, zus Eleni Papadopoulou-Heffron en Chris Takirdikis aan de Grote Markt in Breda is spectaculair veranderd. Het 40 meter lange restaurant werd in verschillende compartimenten verdeeld, waarbij elk deel een andere kleur en sfeer kreeg.

Warm, stoer en klassiek

Vasilios Papadopoulos: “Het restaurant heeft een warme, wat klassieke sfeer gekregen met tegelijkertijd een stoere uitstraling. De stoelen zijn met stof bekleed en hebben in elk compartiment een andere kleur. Eyecatchers zijn de designlampen in het voorste deel en de bijzondere lichtobjecten in het middendeel, die bestaan uit lampen en meer dan honderd glazen bollen die in snoeren aan het plafond hangen. Kunstenaar Marcel Labrie maakte drie ‘murals’, graffitikunstwerken die rechtstreeks op de muren zijn aangebracht en die het restaurant een kleurrijke en speelse touch geven. Bij de entree hangt een ‘Liquid Gloss’ kunstwerk van Ginvi, waarin ons nieuwe logo is verwerkt.”

Uniek in Nederland

Als grillrestaurant is Con Fuego uniek in Nederland te noemen. Smaak, presentatie, sfeerbeleving en kwaliteit gaan hier een stap verder dan bij een regulier grillrestaurant. Op de menukaart staan de mooiste producten, zoals verse Italiaanse truffels, oesters, kreeft en coquilles en de beste stukken vlees van premium cuts tot dry-aged-vlees. In het restaurant staan meerdere dry-age-kasten, waarin vlees wordt gerijpt voor het oog van de gast en waarmee gasten kunnen worden meegenomen in het verhaal van het vlees.

Prijswinnende wijnkaart

Vasilios Papadopoulos: “We serveren onze gerechten op hoogwaardig servies, gebruiken mooie wijnglazen van het topmerk Riedel en met de prachtige designtafelmessen kan de gast een vleesgerecht perfect snijden. We zijn echte wijnliefhebbers en ook onze wijnkaart met ruim 300 wijnen is uniek voor dit type restaurant. De wijnkaart kreeg de Award of Excellence van de gerenommeerde wijnsite Wine Spectator en een mooie beoordeling van twee sterren bij de World's Best Wine Lists Awards 2019 van magazine The World of Fine Wine. Een deel van onze gasten komt bewust bij ons eten omdat we zoveel keuze hebben in topwijnen voor een aantrekkelijke prijs.”

Heropeningsactie

Cocktailliefhebbers kunnen een keuze maken uit de cocktailkaart en er is een nieuwe lunchkaart die, naast een selectie van de dinerkaart, ook sandwiches, salades en een goede burger bevat. Tot 16.00 uur worden lekkere bites geserveerd.

Vasilios Papadopoulos: “We zijn heel trots op ons nieuwe interieur, het is echt spectaculair veranderd en het straalt helemaal uit waar Con Fuego voor staat. Om het nieuwe interieur te vieren maakt elke gast die in maart 2020 komt eten kans om het bedrag van zijn volledige maaltijd in kadobonnen vergoed te krijgen als hij de rekening in de speciale actiebox doet.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Coronamaatregelen verlengd, terrassen misschien open op 31 maart

Alle coronamaatregelen worden verlengd tot dinsdag 30 maart. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend op de persconferentie. Als het R-getal onder de 1 blijft, ziet minister De Jonge kans om de terrassen per 31 maart te openen. Maar hij gaf ook aan dat de vooruitzichten voor een derde golf er niet go ...

Gastronomie Corona
Online tool maakt veilig uit eten gaan mogelijk

Wetenschappers van Wageningen University & Research, de TU Delft en het Erasmus MC hebben een online tool ontwikkeld om vast te stellen hoe binnenruimtes coronaproof ingericht en gebruikt kunnen worden, zo melden zij in een persbericht. In de video onderaan dit bericht zie je hoe het model in de ...

Interview Longread
Coronacrisis: van hotdogkeizer naar koekjeskoning

De onbetwiste hotdog- en cocktailkoning van Zwolle werd noodgedwongen een heuse koekjeskoning tijdens de coronacrisis. Rolf Dingerink vertelt over ondernemen in een turbulente tijd. Ten tijde van corona verantwoordelijkheid dragen voor een bedrijf in een branche die het zwaar heeft; dat brengt vele ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

Interview Ondernemen Themamaand energie
Zo kom je als ondernemer weer in je energie

De horeca heeft het bijzonder zwaar. Noodlijdende ondernemers zijn naarstig op zoek naar perspectief, besparingen en nieuwe omzetstromen. Interne energie is volgens Sebastiaan Hooft - auteur van het boek ‘APK voor ondernemers’ en zelf een ondernemende duizendpoot - daarin ‘key&rsqu ...

Achtergronden Corona
Haagse bronnen: geen versoepelingen deze maand

Vandaag, maandag 8 maart, besluit het kabinet over de coronamaatregelen na 15 maart, waarna er vanavond een persconferentie volgt. Er is al een en ander uitgelekt, waaronder het gegeven dat er voorlopig nog geen versoepelingen mogelijk zijn en dat de avondklok wordt verlengd tot 30 maart. De harde l ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: