Speciaal paviljoen op VEG. voor kleinschalige vernieuwers in AGF

5 juni 2018 | David Bakker
Speciaal paviljoen op VEG. voor kleinschalige vernieuwers in AGF<

Op het nieuwe Vak Event Groente & Fruit Helden (VEG.) is één paviljoen exclusief gereserveerd voor kleinschalige ondernemers. Met dit VEG. LAB biedt VEG. kleine bedrijven een eigen, laagdrempelig podium. Zo kunnen ook zij hun producten onder de aandacht brengen van groentespecialisten, lokale retailers, foodservice-bedrijven en 'influencers’.

Op VEG. draait alles om verse AGF-producten. Producten waar telers trots op zijn en met een verhaal. Daarbij geldt dat er veel interessante ontwikkelingen zijn in de AGF-markt op het gebied van duurzaamheid en innovatie, bijvoorbeeld in de vorm van streekproducten en 'urban farming’. Vaak zijn dit kleine bedrijven met kleine budgetten. Om deelname ook voor hen mogelijk te maken, is in samenwerking met de gemeente Midden-Delfland en het Rotterdam Foodcluster het VEG. LAB in het leven geroepen.

Vernieuwend

Het VEG. LAB is een apart paviljoen waarin ondernemingen zich gezamenlijk kunnen presenteren op een laagdrempelige manier, met stands van 2,5 of 5 vierkante meter. Zij krijgen bovendien een korting op deelname. Dankzij steun van de gemeente Rotterdam of Midden-Delfland kan die oplopen tot 50 procent. Het VEG. LAB is bedoeld voor bedrijven die innovatieve of vernieuwende producten presenteren, maximaal één jaar actief zijn, zich richten op urban farming, ambachtelijke producten of streekproducten produceren, niet meer dan één of enkele medewerkers hebben en geen deel uitmaken van een overkoepelende organisatie. Om mee te kunnen doen aan VEG. LAB moeten minstens drie van deze kenmerken van toepassing zijn.

Contacten leggen

Een van de bedrijven die zich hebben aangemeld voor VEG. LAB, is Kuperus Foods uit Leeuwarden. "VEG. is interessant voor ons omdat we in contact willen komen met bloggers,” vertelt oprichter-eigenaar Anne Kuperus. "Zij kunnen de consument bekend maken met ons product zwarte knoflook. Aanvankelijk richtten we ons alleen op sterrenrestaurants en later de hele horeca. Daardoor gaan consumenten er nu ook om vragen. Maar er zijn nog steeds veel mensen die het product niet kennen.”

Deelnemer Fruit Fly Ninja wil vooral in contact komen met groente- en fruitspecialisten. Olav van der Willik: "Onze fruitvliegvanger heeft zich bewezen en is inmiddels op allerlei plekken te koop. De AGF-sector is voor ons een nieuwe interessante markt. Groente- en fruitspecialisten kunnen onze fruitvliegvanger uitstekend zelf gebruiken, maar ook verkopen aan consumenten. Er zit een hoge marge op, dus financieel is dat zeer aantrekkelijk.”

Zien en proeven

Fresh Fruit Express ziet eveneens kansen bij de groente- en fruitspecialist, met een concept voor gezonde smoothies. Uko Vegter: "De horeca en catering zijn belangrijke doelgroepen voor ons, maar ons concept is ook interessant voor groente- en fruitspecialisten die met hun tijd meegaan en het assortiment willen verbreden. Zij kunnen er zelf á la minute in de winkel verse smoothies mee bereiden. En ze kunnen ervoor kiezen onze diepgevroren groente- en fruitmixen en basissap te verkopen, zodat mensen thuis in een handomdraai een gezonde, uitgebalanceerde smoothie kunnen maken.”

Slateler TopKrop wil op VEG. LAB graag contacten leggen in de regio. Chris Noordam: "VEG. is de ontmoetingsplek die we als groentesector hard nodig hebben. Het VEG. LAB is voor ons als kleine speler een mooie plek om te laten zien en proeven wat er uit ons eigen lab gekomen is!”

Ook Hans Apontoweil van Fris Gedroogd Fruit wil zijn product graag laten proeven: "Na het drogen is beetje bij beetje water toegevoegd zodat het fruit heel langzaam welt. De smaak en textuur zijn daardoor heel anders dan die van gedroogd fruit. Het is heel geschikt als smaakmaker in gerechten, maar als voedzaam tussendoortje is het ook een mooie aanvulling op het assortiment van speciaalzaken. Ik zie veel mogelijkheden!”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: