Sommelier Ruben Kwakman naar le VIN 'x

4 mei 2015
Sommelier Ruben Kwakman naar le VIN 'x

Per 5 mei komt Ruben Kwakman, uitgeroepen tot Nederlands kampioen sommelier 2014/2015, het team van le VIN ‘x in 's-Hertogenbosch versterken. Kwakman
is afkomstig van tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam. Samen met patronne en sommelie?re Marieke Vennix-Kool gaat hij le VIN 'x verder opbouwen op het gebied van inspirerende wijn-spijscombinaties.

*Parkheuvel*
Na 1,5 jaar met veel plezier als hoofdsommelier te hebben gewerkt voor het prestigieuze restaurant Parkheuvel, kiest Kwakman voor een nieuw avontuur. Kwakman vertelt: "Ik zie er een grote uitdaging in om samen met Marieke haar jonge zaak verder op te bouwen. Niet alleen qua wijn, maar ook alles daaromheen. le VIN'x heeft veel potentie en ik verwacht hier mijn passie voor wijn volledig de ruimte te kunnen geven. Daarnaast denken Marieke en ik hetzelfde over gastheerschap, gastronomie en wijn- en spijscombinaties. We kunnen elkaar hierin versterken en uitdagen!"

*Gedeelde passie en visie*
Vennix-Kool is trots op de recente toevoeging aan haar team. "Ruben en ik kennen elkaar van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) en hebben samen diverse wijnreizen ondernomen. We delen dezelfde passie en zitten qua visie op e?e?n lijn." Met de komst van Kwakman wil de Bossche patronne het accent nog meer op de wijn leggen. "Het is voor ons een uitdaging om wijn te schenken die de verfijnde smaken van de culinaire creaties van onze chef-kok Stephan Kaak en sous-chef Josh van Bers het best complementeren. Maar ook voor het genieten van enkel een goed glas wijn, eventueel in combinatie met een klein gerechtje van onze barkaart, is iedereen welkom bij le VIN 'x!"

*Over Ruben Kwakman*
Kwakman (26 jaar) is onder meer werkzaam geweest voor restaurant De Bokkedoorns **(assistent-sommelier) Cordial *(sommelier) Parkheuvel **(hoofdsommelier). Afgelopen september won hij de Trophe?e Henriot, de wedstrijd om de titel wie zich beste sommelier van Nederland mag noemen. In 2017 zal Kwakman deelnemen aan de preselectie van het EK voor sommeliers in Wenen.

Overig nieuws