Sluiting Amsterdamse horeca wegens bewust overtreden noodverordening

21 augustus 2020 | Thijs Jacobs

Op last van de voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland Femke Halsema worden per direct twee horecagelegenheden gesloten. Het gaat om cafe Reality aan de Reguliersdwarsstraat en uitgaansgelegenheid LoFi aan de Basisweg. De sluiting geldt voor de duur van minimaal vier weken op grond van de noodverordening COVID-19 van de Veiligheidsregio.

Meer besmettingen

De Veiligheidsregio en de GGD maken zich grote zorgen over de recente stijging van het aantal besmettingen in de regio. Er zijn vooral meer besmettingen in de horeca, familie- en privésfeer en op feestjes. Het is belangrijk dat iedereen alert blijft op het naleven van de coronaregels en 1,5 meter afstand houdt, ook tijdens het uitgaan.

Veruit de meeste horecagelegenheden houden zich aan de regels en doen hun uiterste best om veilig uitgaan mogelijk te maken. Helaas is gebleken dat enkele horecagelegenheden zich bewust en moedwillig aan de regels onttrekken, en hun klanten zelfs aanmoedigen om hetzelfde te doen. Tegen deze horecagelegenheden zal hard worden opgetreden. Bij grove en herhaalde overtredingen kan sinds vorige week zonder waarschuwing tot onmiddellijke tijdelijke sluiting worden overgegaan van vier weken, zoals bij bovengenoemde horecazaken is gebeurd.

Groot aantal overtredingen

De uitgaansgelegenheid LoFi aan de Basisweg is gesloten nadat toezichthouders in burger een groot aantal overtredingen van de noodverordening constateerden. Bezoekers werden gefaciliteerd en uitgenodigd om deze overtredingen te begaan.
Bij café Reality aan de Reguliersdwarsstraat constateerde de politie meerdere malen dat op het buitenterras geen of onvoldoende maatregelen waren getroffen om bezoekers voldoende afstand tot elkaar te laten houden.

Heropenen na een sluiting kan alleen als er een goedgekeurd plan van aanpak is. Een sluiting kan dus langer dan vier weken duren als een ondernemer onvoldoende maatregelen neemt om toekomstige overtredingen te voorkomen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: