Slow fastfoodconcept opent op Zuidas

19 maart 2018 | David Bakker

Op het meest groene stukje van de Zuidas is café-restaurant Palante geopend. Een gezellige plek waar vers vegetarisch eten de hele dag door snel kan worden genoten. Palante biedt haar gasten het beste van fast food (snel, betaalbaar) en casual dining (kwaliteit, sfeervolle inrichting). Chef Eddy Blaas kookt met heel veel groenten en een klein beetje vlees.

Low Budget

Op het menu staan 6 koude en 6 warme gerechten, geïnspireerd door de Mediterrane en Aziatische keukens. Elk gerecht kost tussen de 3,00 en 3,75 euro. De gast kan zelf bepalen hoeveel hij eet, en uitgeeft. Palante speelt zo in op de markt voor de snelle, gezonde trek. Iedereen komt aan zijn trekken. Van carnivoor tot veganist, van flexitariër tot vegetariër, iedereen komt aan zijn trekken in Palante. Een bord stoofvlees met couscous en een glas biologische Nero d’Avola kost 12 euro en een groenteproeverij van het koud buffet met een kop gember-steranijs thee heb je al voor 11 euro. Voor een tientje is er elke dag een andere daghap.

Op het menu verder vegetarische bitterballen van Chef Thor (3,25 euro/3 stuks), organische wijnen uit Italië en Duitsland (vanaf 3,50 euro per glas), biologische bieren uit Nederland en verse sappen. Limonade en thee maakt men zelf in de doe-het- zelf limonade- en theebar met Amsterdamse siropen en veel verse ingrediënten. Voor ontbijt is er huisgemaakte granola, pecan brownie, gestoofde peren-cranberry crumble en appel-olijfoliecake.
Teruggekeerde studievrienden Het café-restaurant is gevestigd aan de Fred Roeskestraat 97 en heeft 45 zitplaatsen binnen en 45 op het terras.

Studievrienden

De zaak wordt gerund door Eddy Blaas en Jerry van Schaik, studievrienden sinds de jaren ’90. Blaas had zijn eigen hotel-restaurant in België en Van Schaik runde zijn horecabedrijven in Boekarest, Roemenië. "Mijn grootste plezier is om onze gasten zoveel mogelijk smaak en keuze voor hun geld te bieden. In Palante kan je zes verschillende verse groentegerechtjes proeven voor de prijs van een club sandwich. Dat maakt me blij", aldus Van Schaik.


Blaas wil dat mensen ontdekken dat groente eten net zo lekker is als vlees. "Ik wil ze verleiden tot het eten van minder vlees. Ik kan erg blij worden als een verstokte carnivoor me nieuwsgierig vraagt hoe onze gegrilde biet is klaargemaakt", aldus Blaas.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: