Slag op de Schelde geopend voor inschrijving

1 februari 2018 | David Bakker

De kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018 is geopend voor inschrijving. De wedstrijd vindt plaats op 18 juni 2018 en staat open voor professionele chefs of sous-chefs met zeebenen die op een schip op de Oosterschelde koken met asperges en een product uit de Oosterschelde. De deelnemers worden beoordeeld door een vakjury van (sterren)chefs en door een persjury. De wedstrijd is de enige kookwedstrijd voor professionele koks die plaatsvindt op het water.


De wedstrijd wordt georganiseerd door de Vereniging Zeeuwse Koks (VZK) in samenwerking met het Zeeuwse sterrenrestaurant Katseveer.
Organisator Dennis Willems van de VZK: “Vorig jaar had de wedstrijd een ijzersterk deelnemersveld met diverse sterrenrestaurants. De Slag op de Schelde werd toen gewonnen door Nino Willems, Lars Aukema en Jan-Willem Berendsen van driesterrenrestaurant De Librije. De persprijs ging naar Takis Panagakis, Naomi van Es en Carlijn Broeksteeg van restaurant Elea in Den Haag.

Ook deze editie nodigen we chefs of souschefs uit heel Nederland uit om in te schrijven. We nog bezig het prijzenpakket samen te stellen, maar net als vorige jaren wordt dat weer zeer de moeite waard. In ieder geval krijgt de winnaar weer een unieke bokaal gemaakt door kunstenares Marjan van Garsel.”
 

Asperges

Dennis Willems: “Aan boord van de Denick II maken de deelnemers tijdens een rondvaart over de Oosterschelde een gerecht waarin minimaal asperge en een product uit de Oosterschelde moet zijn verwerkt. Daarbij moeten ze een bijpassende drank presenteren. De deelnemers kunnen zich laten bijstaan door een commis en ze nemen een gastheer/gastvrouw mee die de dranken maakt en die de gerechten serveert en van een toelichting voorziet. Inschrijven kan tot en met 9 april 2018.”
De receptuur van alle inschrijvers wordt blind beoordeeld door chef Rutger van der Weel van restaurant Katseveer en Dennis Willems van de VZK zonder te weten wie de inzender is. De beste 6 inschrijvers worden uitgenodigd om op 18 juni op de Oosterschelde te strijden.


Jury

De vakjury wordt gevormd door Dick Middelweerd (restaurant De Treeswijkhoeve), Sjaak Jobse (Plat de Zélande) (beide SVH Meesterkok) en door Laurent Smallegange (restaurant Spetters). Sommeliers Ferdinand Tulen (restaurant Pastorale, België) en Jens Hoogstad (restaurant Bottles) beoordelen de drank-spijscombinaties. 
De persjury bestaat uit onder meer uitgever Herlinda De Clerck (Passion HI) en culinair schrijver Astrid Schreuders (AstridsTaste). 
 


Markt op de Schelde

Er kunnen 200 bezoekers meereizen om de wedstrijd te volgen en ook dit jaar zullen diverse horecaprominenten aanwezig zijn. Op de Markt op de Schelde laten horecaleveranciers en partners van Slag op de Schelde hun producten zien en proeven en kan er genetwerkt worden. Geïnteresseerde horecaleveranciers en sponsoren kunnen zich nog aanmelden als deelnemer voor de markt.
 

Inschrijven


Enthousiaste (sous)chefs met lef en zeebenen worden uitgenodigd om in te schrijven via de website www.slagopdeschelde.nl. Dat kan tot en met 9 april 2018.
Bezoekers werkzaam in en rond de horeca kunnen de wedstrijd en de Markt op de Schelde meebeleven. De kosten hiervoor zijn € 17,50 inclusief 4 consumpties. Meer informatie over het bijwonen van de wedstrijd is te vinden op de website
.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Café Bier Restaurant
Grand Prestige Vatgerijpt zoekt de grens op

Grand Prestige Vatgerijpt 2018, het vlaggenschip van Hertog Jan werd vanmiddag gelanceerd. Tijdens een lange expeditie naar smaak creëerde de brouwers van Hertog Jan in samenwerking met Michelin chef-kok Luc Kusters, wijnsommelier Harold Hamersma en bourbonkenner Anne Stokvis de varianten Bourb...

Opening Restaurant
De Beren opent eerste vestiging in Apeldoorn

Nabij het stadshart van Apeldoorn, aan de Molenstraat-Centrum opent restaurant De Beren op 22 februari de deuren. Het restaurant heeft een prachtige ligging aan het Apeldoornse kanaal. Hierdoor is het de ideale spot om met mooi weer te vertoeven op het terras, maar ook tijdens de koudere dagen genie...

Food Achtergronden
Hudson Bar & Kitchen lanceert Schnitzelburger

Thuisblijvers van de wintersport hoeven dit jaar niet getreurd te zijn. Speciaal voor de wintersportfanaten die dit seizoen niet op de latten staan – en voor wie dat sowieso al niet van plan waren – lanceert restaurant Hudson Bar & Kitchen de Schnitzelburger. Zo hebben de thuisblijv...

Achtergronden Restaurant
Restaurant dicht vanwege lekkages

Restaurant Dolce Vita aan het Rijnplein in Alphen aan den Rijn vecht al tweeëneenhalf jaar tegen lekkages. Nu wordt de strijd opgegeven en het restaurant sluit per direct. zo lezen we op witteweekbladalphenaandenrijn.nl. Constructiefouten Het was niet voor het eerst dat er lekkages aan he...

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Roderik Seubers blikt terug

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2011 met chef-kok en restarauteur Roderik Seubers van restaurant de...

Columns Starten in de horeca
Monique van Gevelt: gaat het nu werkelijk zo goed met de horeca?

Als ik de berichten in de media lees, dan zit de horeca in zijn gloriejaren. De omzet plust, kwartaal na kwartaal, en de bomen schijnen tot in de hemel te groeien. De cijfers van het CBS zijn dan ook lovend. Na de harde klap van 2008 zit de horeca ondertussen op het hoogst gemeten omzetniveau ooi...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: