Slag op de Schelde geopend voor inschrijving

1 februari 2018 | David Bakker

De kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018 is geopend voor inschrijving. De wedstrijd vindt plaats op 18 juni 2018 en staat open voor professionele chefs of sous-chefs met zeebenen die op een schip op de Oosterschelde koken met asperges en een product uit de Oosterschelde. De deelnemers worden beoordeeld door een vakjury van (sterren)chefs en door een persjury. De wedstrijd is de enige kookwedstrijd voor professionele koks die plaatsvindt op het water.


De wedstrijd wordt georganiseerd door de Vereniging Zeeuwse Koks (VZK) in samenwerking met het Zeeuwse sterrenrestaurant Katseveer.
Organisator Dennis Willems van de VZK: “Vorig jaar had de wedstrijd een ijzersterk deelnemersveld met diverse sterrenrestaurants. De Slag op de Schelde werd toen gewonnen door Nino Willems, Lars Aukema en Jan-Willem Berendsen van driesterrenrestaurant De Librije. De persprijs ging naar Takis Panagakis, Naomi van Es en Carlijn Broeksteeg van restaurant Elea in Den Haag.

Ook deze editie nodigen we chefs of souschefs uit heel Nederland uit om in te schrijven. We nog bezig het prijzenpakket samen te stellen, maar net als vorige jaren wordt dat weer zeer de moeite waard. In ieder geval krijgt de winnaar weer een unieke bokaal gemaakt door kunstenares Marjan van Garsel.”
 

Asperges

Dennis Willems: “Aan boord van de Denick II maken de deelnemers tijdens een rondvaart over de Oosterschelde een gerecht waarin minimaal asperge en een product uit de Oosterschelde moet zijn verwerkt. Daarbij moeten ze een bijpassende drank presenteren. De deelnemers kunnen zich laten bijstaan door een commis en ze nemen een gastheer/gastvrouw mee die de dranken maakt en die de gerechten serveert en van een toelichting voorziet. Inschrijven kan tot en met 9 april 2018.”
De receptuur van alle inschrijvers wordt blind beoordeeld door chef Rutger van der Weel van restaurant Katseveer en Dennis Willems van de VZK zonder te weten wie de inzender is. De beste 6 inschrijvers worden uitgenodigd om op 18 juni op de Oosterschelde te strijden.


Jury

De vakjury wordt gevormd door Dick Middelweerd (restaurant De Treeswijkhoeve), Sjaak Jobse (Plat de Zélande) (beide SVH Meesterkok) en door Laurent Smallegange (restaurant Spetters). Sommeliers Ferdinand Tulen (restaurant Pastorale, België) en Jens Hoogstad (restaurant Bottles) beoordelen de drank-spijscombinaties. 
De persjury bestaat uit onder meer uitgever Herlinda De Clerck (Passion HI) en culinair schrijver Astrid Schreuders (AstridsTaste). 
 


Markt op de Schelde

Er kunnen 200 bezoekers meereizen om de wedstrijd te volgen en ook dit jaar zullen diverse horecaprominenten aanwezig zijn. Op de Markt op de Schelde laten horecaleveranciers en partners van Slag op de Schelde hun producten zien en proeven en kan er genetwerkt worden. Geïnteresseerde horecaleveranciers en sponsoren kunnen zich nog aanmelden als deelnemer voor de markt.
 

Inschrijven


Enthousiaste (sous)chefs met lef en zeebenen worden uitgenodigd om in te schrijven via de website www.slagopdeschelde.nl. Dat kan tot en met 9 april 2018.
Bezoekers werkzaam in en rond de horeca kunnen de wedstrijd en de Markt op de Schelde meebeleven. De kosten hiervoor zijn € 17,50 inclusief 4 consumpties. Meer informatie over het bijwonen van de wedstrijd is te vinden op de website
.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: de opkomst van de foodtruck

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week geen interview, maar een verhaal over de opkomst van foodtrucks. Want hij is nu a...

Verkiezingen Vegetarisch Veganistisch
Vegetarische Slager wint New Food Challenge van RVO

De Vegetarische Slager is een van de winnaars in de New Food Challenge die is uitgeschreven door de Nederlandse overheid om nieuwe voedseloplossingen te bedenken op weg naar een meer plantaardige samenleving, in het kader van het behalen van klimaatdoelen en het vormgeven van een duurzaam voedselbel...

Regelgeving
Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderID

Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderID Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) ervaart zelf in de horeca hoe lastig het is om de leeftijd van jongeren in te schatten. De landelijke actie NIXzonderID is vandaag gestart door staatssecretaris Paul Blokhuis (V...

Hotel Restaurant
Amrâth Grand Hotel de l’Empereur geeft restaurant hippe make-over

Goed, puur eten voor een vriendelijke prijs in een informele sfeer. Dat is de weg die Amrâth Grand Hotel de l’Empereur inslaat na heropening van haar vernieuwde Grand restaurant begin april. Een hip en modern interieur, een veelzijdige kaart met een combinatie van streek- en internationa...

Events
'BBB on-tour' van start

Nog 144 dagen. Dan begint de 64ste editie van de zuidelijkste horecavakbeurs van Nederland. Van 8 tot en met 10 oktober wordt in Maastricht de BBB gehouden. De kick-off vond vanochtend plaats in Breda bij Satelliet. Tijdens de 'BBB-on tour' geeft de organisatie (potiëntele) standhouders...

Amsterdam Culinair
Culinaire carrousel in Waldorf Astoria Amsterdam

Het wordt een onvergetelijke zomer in Waldorf Astoria Amsterdam. De succesvolle Summer Afternoon Tea krijgt dit jaar een zinnenprikkelend vervolg. Het hotel neemt gasten mee terug in de tijd met een carrousel vol heerlijkheden die herinneren aan zomerse strandattracties en circusacts. Neem plaats in...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: