Slag op de Schelde geopend voor inschrijving

1 februari 2018 | David Bakker

De kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018 is geopend voor inschrijving. De wedstrijd vindt plaats op 18 juni 2018 en staat open voor professionele chefs of sous-chefs met zeebenen die op een schip op de Oosterschelde koken met asperges en een product uit de Oosterschelde. De deelnemers worden beoordeeld door een vakjury van (sterren)chefs en door een persjury. De wedstrijd is de enige kookwedstrijd voor professionele koks die plaatsvindt op het water.


De wedstrijd wordt georganiseerd door de Vereniging Zeeuwse Koks (VZK) in samenwerking met het Zeeuwse sterrenrestaurant Katseveer.
Organisator Dennis Willems van de VZK: “Vorig jaar had de wedstrijd een ijzersterk deelnemersveld met diverse sterrenrestaurants. De Slag op de Schelde werd toen gewonnen door Nino Willems, Lars Aukema en Jan-Willem Berendsen van driesterrenrestaurant De Librije. De persprijs ging naar Takis Panagakis, Naomi van Es en Carlijn Broeksteeg van restaurant Elea in Den Haag.

Ook deze editie nodigen we chefs of souschefs uit heel Nederland uit om in te schrijven. We nog bezig het prijzenpakket samen te stellen, maar net als vorige jaren wordt dat weer zeer de moeite waard. In ieder geval krijgt de winnaar weer een unieke bokaal gemaakt door kunstenares Marjan van Garsel.”
 

Asperges

Dennis Willems: “Aan boord van de Denick II maken de deelnemers tijdens een rondvaart over de Oosterschelde een gerecht waarin minimaal asperge en een product uit de Oosterschelde moet zijn verwerkt. Daarbij moeten ze een bijpassende drank presenteren. De deelnemers kunnen zich laten bijstaan door een commis en ze nemen een gastheer/gastvrouw mee die de dranken maakt en die de gerechten serveert en van een toelichting voorziet. Inschrijven kan tot en met 9 april 2018.”
De receptuur van alle inschrijvers wordt blind beoordeeld door chef Rutger van der Weel van restaurant Katseveer en Dennis Willems van de VZK zonder te weten wie de inzender is. De beste 6 inschrijvers worden uitgenodigd om op 18 juni op de Oosterschelde te strijden.


Jury

De vakjury wordt gevormd door Dick Middelweerd (restaurant De Treeswijkhoeve), Sjaak Jobse (Plat de Zélande) (beide SVH Meesterkok) en door Laurent Smallegange (restaurant Spetters). Sommeliers Ferdinand Tulen (restaurant Pastorale, België) en Jens Hoogstad (restaurant Bottles) beoordelen de drank-spijscombinaties. 
De persjury bestaat uit onder meer uitgever Herlinda De Clerck (Passion HI) en culinair schrijver Astrid Schreuders (AstridsTaste). 
 


Markt op de Schelde

Er kunnen 200 bezoekers meereizen om de wedstrijd te volgen en ook dit jaar zullen diverse horecaprominenten aanwezig zijn. Op de Markt op de Schelde laten horecaleveranciers en partners van Slag op de Schelde hun producten zien en proeven en kan er genetwerkt worden. Geïnteresseerde horecaleveranciers en sponsoren kunnen zich nog aanmelden als deelnemer voor de markt.
 

Inschrijven


Enthousiaste (sous)chefs met lef en zeebenen worden uitgenodigd om in te schrijven via de website www.slagopdeschelde.nl. Dat kan tot en met 9 april 2018.
Bezoekers werkzaam in en rond de horeca kunnen de wedstrijd en de Markt op de Schelde meebeleven. De kosten hiervoor zijn € 17,50 inclusief 4 consumpties. Meer informatie over het bijwonen van de wedstrijd is te vinden op de website
.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: