Slag op de Schelde geopend voor inschrijving

1 februari 2018 | David Bakker

De kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018 is geopend voor inschrijving. De wedstrijd vindt plaats op 18 juni 2018 en staat open voor professionele chefs of sous-chefs met zeebenen die op een schip op de Oosterschelde koken met asperges en een product uit de Oosterschelde. De deelnemers worden beoordeeld door een vakjury van (sterren)chefs en door een persjury. De wedstrijd is de enige kookwedstrijd voor professionele koks die plaatsvindt op het water.


De wedstrijd wordt georganiseerd door de Vereniging Zeeuwse Koks (VZK) in samenwerking met het Zeeuwse sterrenrestaurant Katseveer.
Organisator Dennis Willems van de VZK: “Vorig jaar had de wedstrijd een ijzersterk deelnemersveld met diverse sterrenrestaurants. De Slag op de Schelde werd toen gewonnen door Nino Willems, Lars Aukema en Jan-Willem Berendsen van driesterrenrestaurant De Librije. De persprijs ging naar Takis Panagakis, Naomi van Es en Carlijn Broeksteeg van restaurant Elea in Den Haag.

Ook deze editie nodigen we chefs of souschefs uit heel Nederland uit om in te schrijven. We nog bezig het prijzenpakket samen te stellen, maar net als vorige jaren wordt dat weer zeer de moeite waard. In ieder geval krijgt de winnaar weer een unieke bokaal gemaakt door kunstenares Marjan van Garsel.”
 

Asperges

Dennis Willems: “Aan boord van de Denick II maken de deelnemers tijdens een rondvaart over de Oosterschelde een gerecht waarin minimaal asperge en een product uit de Oosterschelde moet zijn verwerkt. Daarbij moeten ze een bijpassende drank presenteren. De deelnemers kunnen zich laten bijstaan door een commis en ze nemen een gastheer/gastvrouw mee die de dranken maakt en die de gerechten serveert en van een toelichting voorziet. Inschrijven kan tot en met 9 april 2018.”
De receptuur van alle inschrijvers wordt blind beoordeeld door chef Rutger van der Weel van restaurant Katseveer en Dennis Willems van de VZK zonder te weten wie de inzender is. De beste 6 inschrijvers worden uitgenodigd om op 18 juni op de Oosterschelde te strijden.


Jury

De vakjury wordt gevormd door Dick Middelweerd (restaurant De Treeswijkhoeve), Sjaak Jobse (Plat de Zélande) (beide SVH Meesterkok) en door Laurent Smallegange (restaurant Spetters). Sommeliers Ferdinand Tulen (restaurant Pastorale, België) en Jens Hoogstad (restaurant Bottles) beoordelen de drank-spijscombinaties. 
De persjury bestaat uit onder meer uitgever Herlinda De Clerck (Passion HI) en culinair schrijver Astrid Schreuders (AstridsTaste). 
 


Markt op de Schelde

Er kunnen 200 bezoekers meereizen om de wedstrijd te volgen en ook dit jaar zullen diverse horecaprominenten aanwezig zijn. Op de Markt op de Schelde laten horecaleveranciers en partners van Slag op de Schelde hun producten zien en proeven en kan er genetwerkt worden. Geïnteresseerde horecaleveranciers en sponsoren kunnen zich nog aanmelden als deelnemer voor de markt.
 

Inschrijven


Enthousiaste (sous)chefs met lef en zeebenen worden uitgenodigd om in te schrijven via de website www.slagopdeschelde.nl. Dat kan tot en met 9 april 2018.
Bezoekers werkzaam in en rond de horeca kunnen de wedstrijd en de Markt op de Schelde meebeleven. De kosten hiervoor zijn € 17,50 inclusief 4 consumpties. Meer informatie over het bijwonen van de wedstrijd is te vinden op de website
.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: