Singles goed voor cafés en restaurants

15 maart 2013
Singles goed voor cafés en restaurants

Singles geven tijdens een date het meeste geld uit in cafés en restaurants. Dit blijkt uit het onderzoek LoveGeist van datingssite Lexa.nl. Per jaar geven
alleenstaanden in Nederland 224 euro per persoon uit aan afspraakjes buiten de deur.

*Elkaar beter leren kennen*
Uit het onderzoek, uitgevoerd door TNS, is gebleken dat de economische crisis slechts gedeeltelijk invloed heeft op het dategedrag. In Europa geven alleenstaanden ongeveer tweehonderd euro per jaar uit. In Noorwegen wordt er zelfs 482 euro aan uitgegeven. “Hoewel de trend is dat singles op de eerste date in eerste instantie alleen samen iets drinken, gaan zij daarna graag uit eten als de date een succes blijkt te zijn. Een restaurant biedt dan ook vaak de beste omstandigheden elkaar beter te leren kennen, aldus Stefan van den Berg, directeur van Lexa.nl. Ook laat het onderzoek zien dat door de crisis vaak eerder naar de rekening wordt gevraagd.

*Niet bezuinigen*
Singles willen op een date niet bezuinigen in de uitgaven. “Als de omgeving grimmiger wordt en de economische levensomstandigheden moeilijker, zijn wij juist geneigd terug te vallen op één van onze eerste levensbehoeften: de liefde”, zegt Chiara Bijl, onafhankelijk psychotherapeut en specialist op het gebied van liefde en relaties.

~Maud Vissers~

Overig nieuws