Sidney Schutte in de vegetarische maand

6 maart 2019 | Yonne van Geene

De keuken van Waldorf Astoria Amsterdam staat bekend om de even creatieve als vernieuwende vegetarische gerechten. Van 11 maart tot 11 april serveert de Goldfinch brasserie in het Waldorf Astoria hotel een vegetarisch 3- of 4-gangen menu. Het keukenteam onder leiding van Sidney Schutte ontwikkelde speciaal voor deze vegetarische maand perfect uitgebalanceerde menu’s, die een ware smaakexplosie veroorzaken. De ronduit verrassende gerechten zijn een gastronomisch feest voor vegetariërs en flextariërs en zullen elke andere liefhebber van gastronomie weten te overtuigen.

De variëteit aan vegetarische gerechten in restaurants neemt stukje bij beetje toe. Topchefs geven daarbij het goede voorbeeld en doen al langer spannende dingen op vegetarisch gebied. Sidney Schutte is een warm pleitbezorger van de vegetarische keuken. Hij geniet inmiddels internationale bekendheid om zijn creaties met geraffineerde proteïnevervangers en wordt geroemd om de uitgebalanceerde smaakcombinaties.

Over Goldfinch Brasserie

Goldfinch Brasserie is gevestigd in een fraaie ruimte, grenzend aan de binnentuin van Waldorf Astoria Amsterdam. In deze comfortabele ambiance genieten gasten van een ‘tailor made dining experience’, naast het ‘fine dining’ twee sterrenrestaurant Spectrum. Voor de brasserie wordt receptuur ontwikkeld met een eigen signatuur, zoals bijzondere vegetarische gerechten. Op de menukaart worden deze signature gerechten gecombineerd met klassiekers met een moderne twist en favorieten uit de internationale keuken. Dagblad Het Parool koos de ‘Goldfinch-burger’, tot beste hamburger van Amsterdam. De filosofie is gebaseerd op liefde voor heerlijk eten en mooie wijnen voor een betaalbare prijs. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: