Sergio Herman mag na juridische strijd verder met kookhoeve The Barn

Auteur: redactie
Sergio Herman mag na juridische strijd verder met kookhoeve The Barn Sergio Herman en horecaondernemer Yossi Eliyahoo (The Entourage Group)

Sergio Herman kan zijn plan om in Terhofstede in Sluis een kookhoeve te beginnen doorzetten, zo meldt onder meer PZC. De topkok heeft, na protest van omwonenden, van de Raad van State groen licht gekregen om met The Barn, zoals het project heet, door te gaan.

De nieuwe kookhoeve van Herman komt op de plek te staan van een voormalig agrarisch bedrijf. Het idee achter The Barn is om er een culinaire broedplaats te stichten, waar Herman collega chefs ontvangt om dingen uit te proberen, te filosoferen over culinaire ontwikkelingen en jong talent op te leiden. Gasten kunnen gratis komen eten en ook gaat Herman er zelf wonen.

Tien bewoners van het buurtschap Terhofstede spanden, uit vrees dat The Barn een horecagelegenheid zou worden, een rechtszaak aan om deze plannen een halt toe te roepen. De Raad van State heeft nu echter bepaald dat dit niet het geval is. The Barn mag op maximaal negentig dagen per jaar twintig gasten ontvangen, verspreid over twee shifts per dag. Ook het argument van de bewoners dat het concept voor een toename in verkeer en ‘verstening’ van het gebied zal zorgen is van de hand gewezen.

Zodoende kan Herman verder met zijn plannen in Sluis, waar hij eerder Oud Sluis runde. De chefkok houdt zich verder onder meer bezig met zijn persoonlijke keuken PrivéPriveé in Antwerpen en opende onlangs Le Pristine in Tokyo.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws