Scelta nieuwe vriend Koksgilde

19 juni 2012
Scelta nieuwe vriend Koksgilde

Op 18 juni ondertekenden Jan Klerken, algemeen directeur Scelta Mushrooms, en Theo Pieper van het Koksgilde een vriendschapsovereenkomst.

Scelta Mushrooms, is een grote speler op het gebied van de ontwikkeling en levering van champignonproducten. Het bedrijf ontwikkelt momenteel nieuwe ingrediënten en producten voor gezond eten, zogenaamde funginal foods.

*Koks als ambassadeurs*
Een ontwikkeling waarbij Scelta koks als ambassadeurs van lekker en gezond eten ziet en daarom ook samenwerking heeft gezocht met het Koksgilde.

*Proefsessie*
De ondertekening vond plaats na afloop van een informatie- en inspiratiesessie en proeverij over funginal foods in het Scelta Intitute in Venlo, waarbij tien SVH Meesterkoks aanwezig waren, waarvan een deel met deze ingrediënten aan de slag gaat.

*Interessante trend*
Het Koksgilde beschouwt funginal foods als een nieuwe en zeer interessante trend en zal tijdens het GildenEvent12 op 1 oktober hieraan een masterclass wijden, waarbij ook de toepassingen van de meesterkoks aan de orde komen.

*Op de foto (vlnr):* Jan Klerken, algemeen directeur, Theo Pieper, vice president Koksgilde en Wim van den Elshout, directeur SceltaCeuticals.

~Frank Lindner~

Overig nieuws