Sanadome omarmt project Stadsbijen

1 oktober 2014 |
Sanadome omarmt project Stadsbijen<

Aanstaande dinsdag vindt de onthulling van de bijenkasten plaats bij Sanadome Nijmegen. Sanadome is het eerste Nijmeegse hotel dat
het project Stadsbijen sponsort. De ‘kruisbestuiving’ van zorg voor bijen en zorg voor mensen past uitstekend bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen dat Sanadome ver doorvoert in haar bedrijfsvoering. Daarnaast wil de Executive Chef van het wellness centrum, Albert van Rheede,
graag werken met honing uit de streek voor zijn gerechten. Vanaf nu komt de honing van zo’n 100 meter vanaf zijn keuken.

Foto: Executive chef Albert van Rheede met zijn 'honing uit eigen tuin'.

Project Stadsbijen
Bijen houden in de stad is niet nieuw. Bijzonder aan het project Stadsbijen is dat IrisZorg en de Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF) hierin samenwerken. IrisZorg zoekt zinvolle dagbestedingen voor haar cliënten; verslaafden en daklozen. Zij maken de bijenkasten en zorgen samen met een imker van IrisZorg voor de verzorging van de kasten en de bijenvolken. Op deze manier haken maatschappelijke doelstellingen en zorg voor de natuur aan elkaar.

Project past binnen bedrijfsfilosofie
Joost den Bieman, directeur Sanadome: "Natuurlijk zijn wij als Sanadome gericht op onze business; hotel, beauty & wellness. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we maatschappelijk verantwoord werken. Het project Stadsbijen past uitstekend binnen onze bedrijfsfilosofie. En juist de unieke combinatie van zorg voor mensen én voor bijen zorgt dat wij enorm enthousiast zijn over Stadsbijen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: