Sanadome omarmt project Stadsbijen

1 oktober 2014 |
Sanadome omarmt project Stadsbijen<

Aanstaande dinsdag vindt de onthulling van de bijenkasten plaats bij Sanadome Nijmegen. Sanadome is het eerste Nijmeegse hotel dat
het project Stadsbijen sponsort. De ‘kruisbestuiving’ van zorg voor bijen en zorg voor mensen past uitstekend bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen dat Sanadome ver doorvoert in haar bedrijfsvoering. Daarnaast wil de Executive Chef van het wellness centrum, Albert van Rheede,
graag werken met honing uit de streek voor zijn gerechten. Vanaf nu komt de honing van zo’n 100 meter vanaf zijn keuken.

Foto: Executive chef Albert van Rheede met zijn 'honing uit eigen tuin'.

Project Stadsbijen
Bijen houden in de stad is niet nieuw. Bijzonder aan het project Stadsbijen is dat IrisZorg en de Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF) hierin samenwerken. IrisZorg zoekt zinvolle dagbestedingen voor haar cliënten; verslaafden en daklozen. Zij maken de bijenkasten en zorgen samen met een imker van IrisZorg voor de verzorging van de kasten en de bijenvolken. Op deze manier haken maatschappelijke doelstellingen en zorg voor de natuur aan elkaar.

Project past binnen bedrijfsfilosofie
Joost den Bieman, directeur Sanadome: "Natuurlijk zijn wij als Sanadome gericht op onze business; hotel, beauty & wellness. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we maatschappelijk verantwoord werken. Het project Stadsbijen past uitstekend binnen onze bedrijfsfilosofie. En juist de unieke combinatie van zorg voor mensen én voor bijen zorgt dat wij enorm enthousiast zijn over Stadsbijen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: