Sanadome omarmt project Stadsbijen

1 oktober 2014 |
Sanadome omarmt project Stadsbijen<

Aanstaande dinsdag vindt de onthulling van de bijenkasten plaats bij Sanadome Nijmegen. Sanadome is het eerste Nijmeegse hotel dat
het project Stadsbijen sponsort. De ‘kruisbestuiving’ van zorg voor bijen en zorg voor mensen past uitstekend bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen dat Sanadome ver doorvoert in haar bedrijfsvoering. Daarnaast wil de Executive Chef van het wellness centrum, Albert van Rheede,
graag werken met honing uit de streek voor zijn gerechten. Vanaf nu komt de honing van zo’n 100 meter vanaf zijn keuken.

Foto: Executive chef Albert van Rheede met zijn 'honing uit eigen tuin'.

Project Stadsbijen
Bijen houden in de stad is niet nieuw. Bijzonder aan het project Stadsbijen is dat IrisZorg en de Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF) hierin samenwerken. IrisZorg zoekt zinvolle dagbestedingen voor haar cliënten; verslaafden en daklozen. Zij maken de bijenkasten en zorgen samen met een imker van IrisZorg voor de verzorging van de kasten en de bijenvolken. Op deze manier haken maatschappelijke doelstellingen en zorg voor de natuur aan elkaar.

Project past binnen bedrijfsfilosofie
Joost den Bieman, directeur Sanadome: "Natuurlijk zijn wij als Sanadome gericht op onze business; hotel, beauty & wellness. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we maatschappelijk verantwoord werken. Het project Stadsbijen past uitstekend binnen onze bedrijfsfilosofie. En juist de unieke combinatie van zorg voor mensen én voor bijen zorgt dat wij enorm enthousiast zijn over Stadsbijen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: