Sanadome omarmt project Stadsbijen

1 oktober 2014
Sanadome omarmt project Stadsbijen

Aanstaande dinsdag vindt de onthulling van de bijenkasten plaats bij Sanadome Nijmegen. Sanadome is het eerste Nijmeegse hotel dat
het project Stadsbijen sponsort. De ‘kruisbestuiving’ van zorg voor bijen en zorg voor mensen past uitstekend bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen dat Sanadome ver doorvoert in haar bedrijfsvoering. Daarnaast wil de Executive Chef van het wellness centrum, Albert van Rheede,
graag werken met honing uit de streek voor zijn gerechten. Vanaf nu komt de honing van zo’n 100 meter vanaf zijn keuken.

~Foto: Executive chef Albert van Rheede met zijn 'honing uit eigen tuin'.~

*Project Stadsbijen*
Bijen houden in de stad is niet nieuw. Bijzonder aan het project Stadsbijen is dat IrisZorg en de Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF) hierin samenwerken. IrisZorg zoekt zinvolle dagbestedingen voor haar cliënten; verslaafden en daklozen. Zij maken de bijenkasten en zorgen samen met een imker van IrisZorg voor de verzorging van de kasten en de bijenvolken. Op deze manier haken maatschappelijke doelstellingen en zorg voor de natuur aan elkaar.

*Project past binnen bedrijfsfilosofie*
Joost den Bieman, directeur Sanadome: "Natuurlijk zijn wij als Sanadome gericht op onze business; hotel, beauty & wellness. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we maatschappelijk verantwoord werken. Het project Stadsbijen past uitstekend binnen onze bedrijfsfilosofie. En juist de unieke combinatie van zorg voor mensen én voor bijen zorgt dat wij enorm enthousiast zijn over Stadsbijen."

~Christel Tuin~

Overig nieuws