Roosendaal wil bruisende horecastad worden

17 juli 2015 |
Roosendaal wil bruisende horecastad worden

Voor de stad Roosendaal is een levendig centrum waar voor jong en oud het gezellig moet zijn. Daarom heeft de horeca in Roosendaal een eerste
brainstormsessie gehouden om te horen wat er moet gebeuren om ook de jeugd in Roosendaal deze gezelligheid te bieden.

Andere steden
Juist de afgelopen jaren gaan jongeren ook een avondje stappen in andere steden. De jongeren en ondernemers kijken nu samen naar mogelijkheden om het gezellige avondje stappen ook in Roosendaal nog populairder te maken bij de jongeren. KHN voorzitter Corné Oosterbos: “Ik ben blij dat veel mensen willen meedenken om van Roosendaal een bruisende binnenstad te maken. Met een divers aanbod van horecabedrijven, waar jong en oud gezellige avondjes uit kan beleven."

Samenwerken
Ook de gemeente Roosendaal vindt het belangrijk dat de ondernemers en jongeren zelf met een goed plan komen en wil daarna ook meedenken hoe zaken georganiseerd worden. Na de zomer gaat de afdeling van Koninklijke Horeca Nederland een plan presenteren aan de gemeente. Ook de omwonenden waren gevraagd om mee te denken, een bruisende binnenstad moet ook veilig zijn en voor niet teveel overlast zorgen. Diversiteit en kwaliteit van het aanbod zijn aspecten die ook meegenomen worden in het plan.

Bruisende binnenstad
Een bruisende binnenstad zorgt voor levendigheid en geeft een aantrekkingskracht voor de regio. Dat is van economisch belang voor de ondernemers, gemeenten en voor de inwoners van de stad Roosendaal. De ondernemers willen graag makkelijk evenementen kunnen organiseren en willen ook met de gemeente in gesprek over de regelgeving en handhaving. De horecaondernemers zijn blij dat er een goede relatie is met de gemeente, zodat goede gesprekken gevoerd kunnen worden.

Plan en concrete ideeën
Twee bestuursleden van KHN Roosendaal werken nu samen met de Jongerenraad een plan uit met een top 5 van ideeën die op deze eerste brainstormsessie zijn bedacht door de aanwezigen. In het plan zal ook benoemd worden welke concrete initiatieven de horecaondernemers als collectief of individueel gaan uitvoeren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: