Roosendaal wil bruisende horecastad worden

17 juli 2015 |
Roosendaal wil bruisende horecastad worden<

Voor de stad Roosendaal is een levendig centrum waar voor jong en oud het gezellig moet zijn. Daarom heeft de horeca in Roosendaal een eerste
brainstormsessie gehouden om te horen wat er moet gebeuren om ook de jeugd in Roosendaal deze gezelligheid te bieden.

Andere steden
Juist de afgelopen jaren gaan jongeren ook een avondje stappen in andere steden. De jongeren en ondernemers kijken nu samen naar mogelijkheden om het gezellige avondje stappen ook in Roosendaal nog populairder te maken bij de jongeren. KHN voorzitter Corné Oosterbos: “Ik ben blij dat veel mensen willen meedenken om van Roosendaal een bruisende binnenstad te maken. Met een divers aanbod van horecabedrijven, waar jong en oud gezellige avondjes uit kan beleven."

Samenwerken
Ook de gemeente Roosendaal vindt het belangrijk dat de ondernemers en jongeren zelf met een goed plan komen en wil daarna ook meedenken hoe zaken georganiseerd worden. Na de zomer gaat de afdeling van Koninklijke Horeca Nederland een plan presenteren aan de gemeente. Ook de omwonenden waren gevraagd om mee te denken, een bruisende binnenstad moet ook veilig zijn en voor niet teveel overlast zorgen. Diversiteit en kwaliteit van het aanbod zijn aspecten die ook meegenomen worden in het plan.

Bruisende binnenstad
Een bruisende binnenstad zorgt voor levendigheid en geeft een aantrekkingskracht voor de regio. Dat is van economisch belang voor de ondernemers, gemeenten en voor de inwoners van de stad Roosendaal. De ondernemers willen graag makkelijk evenementen kunnen organiseren en willen ook met de gemeente in gesprek over de regelgeving en handhaving. De horecaondernemers zijn blij dat er een goede relatie is met de gemeente, zodat goede gesprekken gevoerd kunnen worden.

Plan en concrete ideeën
Twee bestuursleden van KHN Roosendaal werken nu samen met de Jongerenraad een plan uit met een top 5 van ideeën die op deze eerste brainstormsessie zijn bedacht door de aanwezigen. In het plan zal ook benoemd worden welke concrete initiatieven de horecaondernemers als collectief of individueel gaan uitvoeren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: