Roosendaal wil bruisende horecastad worden

17 juli 2015 |
Roosendaal wil bruisende horecastad worden<

Voor de stad Roosendaal is een levendig centrum waar voor jong en oud het gezellig moet zijn. Daarom heeft de horeca in Roosendaal een eerste
brainstormsessie gehouden om te horen wat er moet gebeuren om ook de jeugd in Roosendaal deze gezelligheid te bieden.

Andere steden
Juist de afgelopen jaren gaan jongeren ook een avondje stappen in andere steden. De jongeren en ondernemers kijken nu samen naar mogelijkheden om het gezellige avondje stappen ook in Roosendaal nog populairder te maken bij de jongeren. KHN voorzitter Corné Oosterbos: “Ik ben blij dat veel mensen willen meedenken om van Roosendaal een bruisende binnenstad te maken. Met een divers aanbod van horecabedrijven, waar jong en oud gezellige avondjes uit kan beleven."

Samenwerken
Ook de gemeente Roosendaal vindt het belangrijk dat de ondernemers en jongeren zelf met een goed plan komen en wil daarna ook meedenken hoe zaken georganiseerd worden. Na de zomer gaat de afdeling van Koninklijke Horeca Nederland een plan presenteren aan de gemeente. Ook de omwonenden waren gevraagd om mee te denken, een bruisende binnenstad moet ook veilig zijn en voor niet teveel overlast zorgen. Diversiteit en kwaliteit van het aanbod zijn aspecten die ook meegenomen worden in het plan.

Bruisende binnenstad
Een bruisende binnenstad zorgt voor levendigheid en geeft een aantrekkingskracht voor de regio. Dat is van economisch belang voor de ondernemers, gemeenten en voor de inwoners van de stad Roosendaal. De ondernemers willen graag makkelijk evenementen kunnen organiseren en willen ook met de gemeente in gesprek over de regelgeving en handhaving. De horecaondernemers zijn blij dat er een goede relatie is met de gemeente, zodat goede gesprekken gevoerd kunnen worden.

Plan en concrete ideeën
Twee bestuursleden van KHN Roosendaal werken nu samen met de Jongerenraad een plan uit met een top 5 van ideeën die op deze eerste brainstormsessie zijn bedacht door de aanwezigen. In het plan zal ook benoemd worden welke concrete initiatieven de horecaondernemers als collectief of individueel gaan uitvoeren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: