Restaurants in Flevoland telefonisch het slechtst bereikbaar

25 juli 2017 | Roy Spijker
Restaurants in Flevoland telefonisch het slechtst bereikbaar

In 2016 stonden 129 restaurants onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De restaurants stonden onder streng toezicht omdat zij meerdere keren een boete kregen voor slechte hygiëne of voedselveiligheid. Hoewel het eten en hygiëne een van de belangrijkste aspecten zijn in een restaurant, is het ook belangrijk om bereikbaar te zijn. Telefoonboek.nl heeft daarom uitgezocht of restaurants goed scoren op telefonische bereikbaarheid. 

Onderzoek
In de database van Telefoonboek staan 19.772 telefoonnummers geregistreerd in de categorie ‘Restaurant’. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als ‘slecht bereikbaar’ wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 987 restaurants het geval, hetgeen neerkomt op 4,9% van de gevallen. Dat betekent dat 95,1% van de telefoonnummers weinig tot geen vermeldingen van telefonische onbereikbaarheid krijgen.

Provincie
Wanneer er gekeken wordt naar de bereikbaarheid van restaurants per provincie valt op dat Drenthe het hoogste percentage slecht bereikbare klusbedrijven heeft. Daar was 11% niet goed bereikbaar. Flevoland komt als beste uit het onderzoek. Daar had slechts 4,6% van de restaurants drie of meer gemiste oproepen. Restaurant Parck in Haarlem heeft de meeste gemiste oproepen, zij namen 78 keer de telefoon niet op.  

Ruimte voor verbetering
Uit het onderzoek blijkt dat de meeste restaurants telefonisch goed bereikbaar zijn, zegt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: “Het is voor restaurants belangrijk om bereikbaar te zijn voor gasten. Gasten willen vaak telefonisch reserveren of bijzonderheden doorgeven. Als dit niet mogelijk is, zullen zij sneller voor een ander restaurant kiezen. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat er voor een aantal restaurants ruimte voor verbetering is.”

Percentage slecht bereikbaar per provincie 
Drenthe: 11%
Limburg: 9,4%
Groningen: 8,7%
Zuid-Holland: 6,5%
Overijssel: 6,3%
Noord-Brabant: 6,3%
Friesland: 5,5%
Zeeland: 5,3%
Utrecht: 5%
Noord-Holland: 4,9%
Gelderland: 4,9%
Flevoland: 4,6%

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: