Restaurants Il Mercato en KITA dicht door brand

Auteur: Redactie
Food 12 april 2023
Restaurants Il Mercato en KITA dicht door brand

Bjorn van Dijl werd op vrijdag 7 april om 2 uur ’s nachts wakker gebeld met het nieuws dat zijn restaurant Il Mercato Ambacht in brand stond. “We hebben ontzettend veel liefde en passie in dit restaurant gestoken,” schrijft Bjorn op Linkedin. Ook zijn naastgelegen restaurant, KITA, heeft schade opgelopen door de brand.

De schade in KITA is grotendeels rook- en waterschade, maar toch moet ook dit restaurant tijdelijk worden gesloten door de brand. Bjorn meldt dat hij zo snel mogelijk weer gasten hoopt te verwelkomen in KITA. Voor Il Mercato Ambacht is de schade groter, dit restaurant moet opnieuw worden opgebouwd. De website van het restaurant vermeldt dan ook dat de schade is ontstaan door kortsluiting in de technische installatie. De brand startte in de keuken en heeft het gehele restaurant met zich meegenomen.

De Willaerts Group

Il Mercato in Hendrik Ido Ambacht is op 30 november 2022 geopend. Het is een van de Italiaanse concepten van de Willaerts Group. Deze organisatie is opgericht door Bjorn. Zijn eerste zaak, Grand Café Willaerts, was nog maar het begin. De eigenaar zag kansen in Papendrecht en opende Il Mercato Papendrecht. Kort daarna opende hij Strada del Vino. In 2018 opende Le Barrage en in 2020 volgde Urban Streetfood Bar.

Eind 2022 opende Bjorn de twee restaurants in Hendrik Ido Ambacht. Il Mercato en KITA zullen tijdelijk gesloten zijn. De Willaerts Group houdt zich in de tussentijd bezig met de overige restaurants en de heropeningen van Il Mercato en KITA.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws