Restaurantketen Wagamama staat op omvallen

Auteur: Redactie
Economie 22 december 2022
Restaurantketen Wagamama staat op omvallen

De elf filialen van restaurantketen Wagamama in Nederlande en België staan op omvallen, meldt het Financieele Dagblad. Het bedrijf onderhandelt over de schuldafschrijving. Wagamama heeft tien filialen in Nederland en een in België.

De dertien maanden die de keten tijdens de coronapandemie noodgedwongen gesloten moest blijven, doen het bedrijf waarschijnlijk de das om. Vorig jaar leed het bedrijf 700.000 euro verlies, in 2020 was dat zelfs ruim drie miljoen euro. Wagamama heeft tijdens de pandemie beroep gedaan op de verschillende steunpakketten van de overheid. Maar dat blijkt nu niet voldoende.

Wagamama is van origine een Brits bedrijf, dat zich richt op Japans eten. Topman Schrama is franchisenemer van tien vestigingen in Nederland en België. Daarnaast is hij ook grootaandeelhouder. Horecagroothandel VHC Jongens en Just Eat Takeaway-topman Jitse Groen hebben beide een belang van 10 procent sinds 2019.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws