Restauranteigenaresse fietst het hele land door als horecastatement

23 maart 2021 | Redactie

‘Ik ga aan de bak!’, bedacht Barbara Wapenaar toen ze opmerkte dat steeds meer collega’s in een horecalockdown dip terecht kwamen. Sinds twee weken fietst de restauranteigenaresse het hele land door om collega’s te verrassen en een hart onder de riem te steken. Van Groningen tot Roermond en van Hoogeveen tot Goes. Het doel is om 1500 kilometer te behalen. Barbara slaat namelijk geen collega over. “Samen lachen en een bak koffie drinken, het maakt het verschil. Maar niet meer voor lang”, vertelt de eigenaresse van restaurant De Beren Maassluis. Met dit statement hoopt Barbara dan ook nog meer te benadrukken hóe belangrijk het is dat de horeca zo snel mogelijk heropent.

Aan de bak

Terwijl menig ondernemer en liefhebber hunkert naar de heropening van de horeca, voert De Beren als initiatiefnemer de nationale campagne HorecaVrij. Om de petitie voor een nationale feestdag op het langverwachte moment kracht bij te staan, fietst De Beren franchisenemer Barbara Wapenaar het hele land door. Niet alleen haar collega’s zijn verrast door het initiatief. Veel mensen die ze tijdens haar reis tegenkomt, steunen het statement en bieden Barbara een regenjas, maaltijd of zelfs onderdak. Drie weken lang door Nederland fietsen om de horeca te steunen, is natuurlijk ook een prestatie. Vooral nu de winkels en sanitaire voorzieningen zijn gesloten. Ook het weer zit niet bepaald mee. Zo heeft Barbara maar liefst 60 kilometer tegen windkracht 6 in gefietst, is ze al twee keer van haar fiets gevallen en heeft ze heel veel regen doorstaan.

Door wind en weer

Gelukkig moedigen haar collega’s haar aan, zowel digitaal als fysiek. Sommige De Beren-franchisenemers fietsen zelfs een stukje mee. Zo heeft een collega Barbara geholpen om over de Afsluitdijk bij de Waddenzee te komen toen er sprake was van windkracht 10. Een andere collega heeft meegefietst van Friesland tot Groningen. De directie vergezelde Barbara van Oosterhout naar Gorinchem. “Ik fiets natuurlijk voor mijn collega’s, maar ook voor de horeca op zich. Oftewel de branche die inmiddels al een jaar niet op normale wijze is geopend.” Barbara slaat geen De Beren vestiging over. Ze heeft nog één week om haar missie te volbrengen, maar met een flinke dosis ‘De Beren mentaliteit’ en met de steun van haar collega’s zit dat wel goed. Leuk feit: alle De Beren medewerkers zijn volgende week aanwezig bij de finishlijn.

Meer informatie: https://www.beren.nl/aandebak

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: