Restaurant Vesters lid van Euro-Toques

16 juni 2015
Restaurant Vesters lid van Euro-Toques

Restaurant Vesters uit Nijmegen is afgelopen zondag 14 juni officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques. De voorzitter van Euro-Toques,
Ted Janssen, heette de gasten welkom. Hij vertelde hen dat Vesters bijzondere aandacht voor het ambachtelijk koken met seizoensgebonden en regionale ingrediënten kent en toetreding voor de hand lag.

*Onthulling*
Burgemeester Bruls van Nijmegen was door Jeroen Vesters en zijn partner Nikolien Verstraelen uitgenodigd om de officiële inauguratie te voltrekken. De onthulling van het Euro-Toques schild bij de ingang van de zaak werd door de burgemeester bezegeld met een sabrage van een mooie fles champagne. De burgemeester roemde het culinaire vakmanschap en de oprechte gastvrijheid bij Vesters.

*Jeroen Vesters*
Jeroen Vesters staat zelf in de keuken. Nikolien is gastvrouw in het restaurant en sommeliër Walt Hahn helpt bij de keuze van een mooie wijn.

*Over Euro-Toques*
Euro-Toques is een vereniging van zelfstandig werkende restaurants. Elk lid heeft zijn eigen keuken en identiteit, gemeenschappelijk zijn de passie, gedrevenheid en het vakmanschap. Professionele koks en restaurateurs van de vereniging staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Zij stellen zich verder ten doel om de verscheidenheid van landelijke en regionale culinaire tradities te respecteren. Door het bereiden van een breed scala van regionale bijzondere seizoensproducten op evenementen wil de vereniging tevens aandacht vragen voor gezonde voeding, het bestrijden van voedselverspilling en het duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Overig nieuws