Restaurant Sucre failliet

16 augustus 2012
Restaurant Sucre failliet

Het eerste dessertrestaurant van Nederland, Sucre in Amsterdam, is failliet verklaard. Dat blijkt uit bronnen waar de redactie van De RestaurantKrant beslag op heeft weten te leggen.

*Geen succes*
Het is chef-kok Peter Scholte en zijn rechterhand Stephan Huizinga niet gelukt om het fine-dining restaurant, waar de nadruk op bijzondere desserts lag, tot een langlopend succes te maken. Het concept opende in 2008 de deuren. Sindsdien kreeg het vele lovende recensies, al gaf culinair recensent Johannes van Dam het restaurant in het Parool van 24 december 2011 een zes als eindcijfer en kopte: 'Nepchic maakt geen indruk'.

*Loonlijst*
Sucre bestond onder meer uit een bar-brasserie, Restaurant Peter Scholte en een winkel. Op het moment van het faillissement stonden er twintig medewerkers op de loonlijst.

*Vervloekt?*
Het restaurant verhuisde vorig jaar april van de Amstelveenseweg naar de Hobbemastraat nummer 2. In dat pand zaten voor Sucre: Mirafiori, restaurant Vossius van Robert Kranenborg en nachtclub The Mansion van onder anderen acteur Johnny de Mol. Allemaal zaken die een vervelend of abrupt einde kenden.

~Frank Lindner~

Overig nieuws