Restaurant Roberto’s viert dertigste verjaardag met ode aan Pura Cucina Italiana

Auteur: redactie
Gastronomie jubileum 22 september 2023
Restaurant Roberto’s viert dertigste verjaardag met ode aan Pura Cucina Italiana V.l.n.r. Alessio Colavecchio, General Manager Hilton Amsterdam; Franz Conde, Executive Chef Roberto's en Roberto Payer, oprichter van Roberto’s en voormalig General Manager Hilton Amsterdam

Het Italiaanse restaurant Roberto’s, gevestigd in Hilton Amsterdam, bestaat dertig jaar. Om dit te vieren, brengt Roberto’s een ode aan de Pura Cucina Italiana, geïnspireerd op de legendarische Italiaanse spaghetti Western 'The Good, the Bad and the Ugly' - 'Il buono, il brutto, il cattivo' - van Sergio Leone. De komende maanden neemt Roberto’s haar gasten mee op een culinaire reis door de verschillende regio’s van Italië en presenteert zowel traditionele als moderne interpretaties van de Pura Cucina Italiana.

De Italiaanse keuken is een van de meest favoriete van de wereld. Net als de rode draad in Sergio Leone’s film ‘The Good, the Bad and the Ugly’, is de Italiaanse gastronomie de waardevolle ‘schat’ waar veel restaurants naar op zoek zijn. Executive Chef Franz Conde: “Wij koesteren de oorspronkelijke waarden van de Pure Italiaanse Keuken: puur en lekker! Doordat ook gastronomie wordt beïnvloed door culturele veranderingen en trends, kunnen gerechten hun authenticiteit verliezen. Bij Roberto’s streven wij er juist naar om de traditionele waarden die de Italiaanse keuken zo uniek maken, te bewaren. Gastronomie is wie we waren, wie we zijn en wie we zullen zijn. Dat maakt Roberto’s al dertig jaar succesvol.”

Culinaire reis door Italië

De gasten van Roberto’s worden de komende maanden ‘getrakteerd’ op een culinair avontuur. De reis begint in oktober in Garfagnana, Midden-Italië. Chef-kok Aurelio Barattini van het eeuwenoude restaurant Antica Locanda di Sesto neemt je mee in de cultuur van zijn regio en deelt authentieke en stoere gerechten. Van half november tot december laat Roberto’s je de beste wijnen proeven van de familie Dogliani - eigenaar van Batasiolo wijnen. Deze worden gecombineerd met typisch Piemontese gerechten waarin natuurlijk de tartufo bianco (witte truffel) een hoofdrol speelt.

Van Venetiaans carnaval tot Napolitaanse melancholie

Van half januari tot half februari is het Venetiaans carnaval! Dan draait het om ‘ombra e cicchetti’, wat staat voor nippen aan wijn en genieten van kleine hapjes. Die worden bereid met chef- kok Ivan Fargnoli van Bacaromi, de bacaro van Hilton Molino Stucky Venice in Venetiё. Als de lente aanbreekt brengt Roberto’s, samen met Ristorante L’Uliveto van Rome Cavalieri Waldorf Astoria, een ode aan de klassieke Romeinse keuken. Deze staat bekend om zijn uitzonderlijke rijkdom en smaken. In mei en juni laten we ons inspireren door Sorrento en  het Ristorante L’agrumeto in Hilton Sorrento Palace. Dit bezorgt je een acuut gevoel van ‘napolitudine’, een soort melancholie die je ervaart na een bezoek aan Sorrento en Napels en de overheerlijke straatkeuken van die steden. Mozzarella di bufala, de beste pizza en spaghetti, buitengewone zeevruchten, wijnen van vulkanische bodem.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws