Restaurant Mondi by Just van Corendon geopend in Rotterdam

Auteur: Redactie
Food 14 mei 2024
Restaurant Mondi by Just van Corendon geopend in Rotterdam Mondi by Just chef Justin Niessen

De populaire Caribische Fusion restaurantketen Mondi breidt uit naar Rotterdam. Na drie vestigingen in Amsterdam en Badhoevedorp slaat Mondi zijn vleugels uit naar de Mauritsweg in het hart van de Maasstad. Het vierde restaurant is gevestigd in het voormalig restaurant by Just met op de menukaart à la carte gerechten uit de Caribische keuken. Op 1 mei opende Mondi by Just officieel zijn deuren.

De locatie van Mondi by Just is niet geheel willekeurig. Op deze plek aan de Mauritsweg timmert Justin Niessen al sinds 2017 stevig aan de weg met zijn restaurant Just. Hij is ook de geestesvader, eigenaar en executive chef van Mondi. Waar Just zich richt op fine dining, focust Mondi zich ook op shared dining. Naast de luxe vijfgangenmenu’s komen ook à la carte gerechten op de kaart, eventueel om te delen. Op het menu staan dezelfde signature dishes als Mondi South, Mondi New West en Mondi at Skybar 747 zoals Justin’s beroemde kaasballen, zijn pittige gehaktballetjes en risotto stoba. Met uitzondering van de Seafood Curry. Dit gerecht staat alleen in Rotterdam op de kaart. Niet alleen de gerechten krijgen een Mondi-sausje, de look en feel komt grotendeels overeen met de andere Mondi-restaurants. Waar entertainment in de vorm van livemuziek en dj-avonden bij de andere vestigingen een grote rol spelen, zal in Mondi by Just de nadruk meer liggen op een 'dining experience' met het vertrouwde Mondi dushi-bida (het goede leven) gevoel.

Internationale groei ambitie

Voor Justin Niessen is het een logische stap. “Mondi is een succesformule. Met Mondi gaan we zo hard dat we zelfs internationale sprongen maken. Nog dit jaar opent in de wijk Otrobanda op Curaçao, mijn geboorte-eiland, Mondi Beach Club. En er zijn serieuze plannen voor een tweede vestiging in de wijk Jan Thiel. Rotterdam, de stad waar ik nota bene woon, mag dan niet achterblijven. Ik had twee opties: of een Mondi naast Just in Rotterdam, met naast bedoel ik in de straal van een paar honderd meter, of een Mondi in plaats van Just. De keuze om Just om te toveren naar 'Mondi by Just' past meer bij de groeiambitie om de wereld te introduceren met 'elevated Caribbean food'. In Rotterdam, doe ik dit graag samen met het Mondi team.”

Over Mondi

Mondi ziet begin 2019 het levenslicht in The College Hotel in Amsterdam-Zuid. De naam staat op de ABC-eilanden gelijk aan een onontgonnen wildernis waar de oorspronkelijke vegetatie nog de baas is. Voor Justin Niessen symbool voor het culinaire landschap dat hij een flinke snoeibeurt heeft gegeven. De Mondi restaurants in Amsterdam-Zuid, Amsterdam Nieuw-West en Badhoevedorp worden mede gedragen door Mariska Nunes, Kiana Cova en Atilay Uslu van Corendon Hotels & Resorts. Van Mondi by Just is Justin Niesen de enige eigenaar. Mondi trekt zowel liefhebbers van de Caribbean Cuisine als bekende artiesten en dj’s vanwege de Caribische flavours en de relaxte sfeer. 

Over Justin Niessen

Justin Niessen staat te boek als de grondlegger van de Nieuwe Caribische Keuken in Nederland. Hij is de eerste chef die soul food naar fine dining heeft weten te tillen. Een deel van zijn gerechten heeft hij vorig jaar gevangen in het kookboek met de toepasselijke titel De Nieuwe Caribische Keuken. In 2017 is restaurant Just door het toonaangevende restaurantplatform De Buik uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer van het Jaar. Het jaar daarvoor schopte Justin Niessen het tot finalist van het tv-programma MasterChef. 

Fotograaf: Mondi - Erven Demirci

Overig nieuws