Restaurant met ridders wordt verfilmd

16 mei 2013
Restaurant met ridders wordt verfilmd

In Hollywood heeft men plannen om een film te maken over een restaurant. Op zich niets nieuws, maar het wordt geen documentaire over een topkok of een speelfilm over een bekend sterrenrestaurant. Nee, er komt
een bioscoopfilm over de themarestaurants Medieval Times in Amerika en Canada. In deze restaurants kunnen mensen eten, terwijl er middeleeuwse tornooien en riddergevechten zich voor hun neus afspelen.

*Populair*
"Medieval Times":http://www.buzzfeed.com/kdries/29-things-you-must-know-about-medieval-times is inmiddels een keten met negen vestigingen waarvan er acht in de VS liggen en eentje in Canada. De restaurants zij enorm in omvang, onder meer omdat ze zijn nagebouwd van Spaanse kastelen uit de elfde eeuw. Tijdens het toejuichen van de ridders kan er gewoon met de handen worden gegeten.
In totaal bezochten al meer dan 50 miljoen gasten een van de restaurants. Een standaard entreekaartje voor het restaurant en de show kost omgerekend 44 euro. Deze populariteit moet de producers en scriptschrijvers uit Hollywood vast aan het denken hebben gezet.

~Frank Lindner~

Overig nieuws