Restaurant Lieve heeft nieuw interieur

12 mei 2016
Restaurant Lieve heeft nieuw interieur

Restaurant Lieve is vernieuwd. Het Belgische restaurant in hartje Amsterdam onderging een uitbreiding en een restyling van het interieur. Ook
de succesformule met de drie eetbelevingen kreeg een nieuw jasje. Levensgenieters kunnen kiezen uit drie sferen: de bourgondische inslag van Belgische Barok, de flamboyante insteek van Madam Champoepel of de huiselijke beleving van Mams Keukentafel. Uiteraard vergezeld van Belgische gastvrijheid en fijne drankjes, waaronder een groot gevarieerd aanbod Belgische bieren.

*Vernieuwingen*
Lieve bestaat inmiddels 25 jaar. Het interieur heeft een totale metamorfose ondergaan waarbij elke ruimte een eigen karakter heeft. Direct na de entree komen de gasten binnen in de Grachtenkamer. Deze ruimte kenmerkt zich door een stoere uitstraling met een glamoureus randje. Aan de bakstenen muur hangen drie opvallende foto’s die symbool staan voor de drie eetbelevingen. Sanseveria’s, vintage scheepslampen en zwart glanzende Louis Quinze stoeltjes maken de eclectische stijl compleet. Uiteraard beschikt deze kamer over een prachtig uitzicht op de Amsterdamse gracht.
Achter de bar en de Salon, de plek voor een aperitief, bevindt zich de Patio. Het buitengevoel wordt binnen gebracht door de knalgroene moswand en het glazen dak dat bij mooi weer wordt geopend. De Haardkamer is een klassieke ruimte met een authentieke achttiende-eeuwse schouw, balkenplafond en Venetiaanse kristallen kroonluchter. Enkele treden lager bevindt zich een tweede bar waarin industriële materialen zijn verwerkt die zorgen voor een ruige uitstraling. Hierachter is de grote open keuken gesitueerd met een grote vide met frietkot. De meest recent opgeleverde ruimte is tevens de meest flexibele ruimte waarbij de grote kastenwand met Belgische bierkratten dienst doet als roomdivider. Aan de muur prijken barokke tafereeltjes met opgezet wild en een grote spiegel. Dit vertrek leent zich ook uitstekend voor presentaties en groepsdiners. Achterin bevindt zich de intieme Wijnkamer waar gasten daadwerkelijk tussen de wijnflessen eten en drinken. Tenslotte is het toiletbezoek een aanrader. Ook hier komt de wonderlijke beleving van Lieve terug.



*Ambachtelijk en huisgemaakte gerechten*
De gerechten op de kaart zijn geïnspireerd op de keuken van onze zuiderburen. Ondernemer en chef-kok Saskia Doornkate licht toe: "We serveren klassieke Belgische gerechten en gerechten met een Belgische twist. Denk aan stoverijen, patés, parfaits en streekgerechten met klassieke en eigentijdse ingrediënten. Op het sorbetijs en het brood na komt alles uit eigen keuken."

*Drie verschillende Belgische eetbelevingen*
Vlaamse gastvrouw en ondernemer Céline Jonckheere legt uit. "De drie sferen in het menu zijn geïnspireerd op de clichés van hoe Nederlanders de Belgen zien. Deze clichés hebben we uitvergroot en vertaald naar een eetbeleving." Gastheer en ondernemer Thomas Mutsaers, vult aan: "Belgisch Barok bestaat uit een bourgondisch diner waarbij verschillende gerechtjes worden gedeeld. Madame Champoepel staat garant voor een toffe avond culinair, ordinair smikkelen van een viergangendiner à la carte. Mams Keukentafel biedt een toegankelijk driegangenkeuzemenu van ons mam die in korte tijd kan worden geserveerd. Voor een ieder en voor elke gelegenheid wat wils."

*Bierarrangement*
Naast de bourgondische Belgische keuken staat Lieve ook bekend om zijn grote assortiment Belgische bieren die door het hele team worden geproefd en geselecteerd. Thomas Mutsaers: "We serveren, naast klassiekers, onbekende biertjes van kleine brouwerijen om onze gasten aan te moedigen om iets anders te proberen. Tevens schenken we mooie wijnen en bieden we een wisselende Belgische gin met bijpassende tonic. Alles wat we hier serveren is met liefde uitgezocht."

~Christel Tuin~

Overig nieuws