Restaurant KITA heropent na brand in naastgelegen Il Mercato

Auteur: Redactie
Food 26 april 2023
Restaurant KITA heropent na brand in naastgelegen Il Mercato

Eerder deze maand deelde Bjorn van Dijl (De Willaerts Group) het nieuws dat restaurant Il Mercato in Hendrik Ido Ambacht was opgegaan in vlammen. Het naastgelegen restaurant KITA, ook onderdeel van De Willaerts Group, is op de nacht van 6 tot 7 april ook beschadigd door de brand.

De schade van restaurant KITA was bij lange na niet zo groot als dat van Il Mercato. Toch moest ook KITA tijdelijk worden gesloten. De rook- en waterschade was te groot om binnen enkele dagen weer open te kunnen. Enkele weken later meld het restaurant op sociale media en de website dat het weer open kan op 11 mei. Dat is goed nieuws voor de evenementen die al in de agenda stonden. Deze kunnen doorgaan zonder enige overblijfsels van de schade. 

"Schoon, opgepoetst en in volle glorie openen wij onze deuren weer op donderdag 11 mei. Voor wie De Willaerts Group nog niet goed kent.. Bij ons kan altijd alles sneller." Restaurant KITA hoopt nog eerder die week de deuren weer te openen.  De heropening van Il Mercato laat nog even op zich wachten, dit restaurant had teveel schade na de brand en moet opnieuw worden opgebouwd. 

De Willaerts Group

Il Mercato in Hendrik Ido Ambacht is op 30 november 2022 geopend. Het is een van de Italiaanse concepten van de Willaerts Group. Deze organisatie is opgericht door Bjorn. Zijn eerste zaak, Grand Café Willaerts, was nog maar het begin. De eigenaar zag kansen in Papendrecht en opende Il Mercato Papendrecht. Kort daarna opende hij Strada del Vino. In 2018 opende Le Barrage en in 2020 volgde Urban Streetfood Bar.

Eind 2022 opende Bjorn de twee restaurants in Hendrik Ido Ambacht. Il Mercato en KITA zullen tijdelijk gesloten zijn. De Willaerts Group houdt zich in de tussentijd bezig met de overige restaurants en de heropeningen van Il Mercato en KITA.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws