Restaurant I-Dock opent deuren

4 februari 2014 |
Restaurant I-Dock opent deuren<

In Amsterdam opent horecagelegenheid I-Dock op de begane grond van het Room Mate Aitana hotel. Behalve restaurant krijgt de zaak een barfunctie en heeft het een haventerras. I-Dock is
toegankelijk voor een breed publiek. Hotelgasten kunnen er ontbijten, zakenmensen kunnen lunchen of dineren, buurtbewoners kunnen koffiedrinken, en bootbezitters kunnen aanmeren voor een borrel.

Trendy bars
De zaak zal worden gerund door bedrijfscateraar Vitam. “Er is altijd ruimte voor nieuwe hotspots", zegt Marc Balvers, directeur van het caterbedrijf. "Hotelbars zijn dé trend op het gebied van uitgaan, dat zie je al een paar jaar in New York en Shanghai en nu ook in Amsterdam: de Skylounge, Momo's, Andaz en nu ook I-Dock.”

Proeven en delen
"I-Dock serveert mediterraans georiënteerde gerechten met het concept van small dinners: kleine gerechten om te proeven, maar net zo geschikt om samen te delen", belooft Chef kok Wiljan Koopmans, bekend van Restaurant Klein Paardenburg, Fifteen en Brouwerskolkje.

Blurring, ofwel branchevervaging
“De grenzen tussen catering, horeca en retail zullen steeds meer vervagen. Factoren als toenemende urbanisatie, het nieuwe werken en technologische ontwikkelingen, zorgen ervoor dat onze wereld in rap tempo zal veranderen en reeds aan het veranderen is. Vanwege deze factoren veranderen ook de behoeften ten aanzien van eten en drinken, de momenten en de plaatsen waar deze zaken te verkrijgen zijn. I-Dock ligt in een stedelijke omgeving waar wonen, werken en recreëren samenkomen. Het is voor Vitam dan ook een zeer logische stap om hiermee in te spelen op deze veranderende behoeften”, aldus Balvers.

Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: