Restaurant I-Dock opent deuren

4 februari 2014 |
Restaurant I-Dock opent deuren<

In Amsterdam opent horecagelegenheid I-Dock op de begane grond van het Room Mate Aitana hotel. Behalve restaurant krijgt de zaak een barfunctie en heeft het een haventerras. I-Dock is
toegankelijk voor een breed publiek. Hotelgasten kunnen er ontbijten, zakenmensen kunnen lunchen of dineren, buurtbewoners kunnen koffiedrinken, en bootbezitters kunnen aanmeren voor een borrel.

Trendy bars
De zaak zal worden gerund door bedrijfscateraar Vitam. “Er is altijd ruimte voor nieuwe hotspots", zegt Marc Balvers, directeur van het caterbedrijf. "Hotelbars zijn dé trend op het gebied van uitgaan, dat zie je al een paar jaar in New York en Shanghai en nu ook in Amsterdam: de Skylounge, Momo's, Andaz en nu ook I-Dock.”

Proeven en delen
"I-Dock serveert mediterraans georiënteerde gerechten met het concept van small dinners: kleine gerechten om te proeven, maar net zo geschikt om samen te delen", belooft Chef kok Wiljan Koopmans, bekend van Restaurant Klein Paardenburg, Fifteen en Brouwerskolkje.

Blurring, ofwel branchevervaging
“De grenzen tussen catering, horeca en retail zullen steeds meer vervagen. Factoren als toenemende urbanisatie, het nieuwe werken en technologische ontwikkelingen, zorgen ervoor dat onze wereld in rap tempo zal veranderen en reeds aan het veranderen is. Vanwege deze factoren veranderen ook de behoeften ten aanzien van eten en drinken, de momenten en de plaatsen waar deze zaken te verkrijgen zijn. I-Dock ligt in een stedelijke omgeving waar wonen, werken en recreëren samenkomen. Het is voor Vitam dan ook een zeer logische stap om hiermee in te spelen op deze veranderende behoeften”, aldus Balvers.

Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: