Restaurant I-Dock opent deuren

4 februari 2014
Restaurant I-Dock opent deuren

In Amsterdam opent horecagelegenheid I-Dock op de begane grond van het Room Mate Aitana hotel. Behalve restaurant krijgt de zaak een barfunctie en heeft het een haventerras. I-Dock is
toegankelijk voor een breed publiek. Hotelgasten kunnen er ontbijten, zakenmensen kunnen lunchen of dineren, buurtbewoners kunnen koffiedrinken, en bootbezitters kunnen aanmeren voor een borrel.

*Trendy bars*
De zaak zal worden gerund door bedrijfscateraar Vitam. “Er is altijd ruimte voor nieuwe hotspots", zegt Marc Balvers, directeur van het caterbedrijf. "Hotelbars zijn dé trend op het gebied van uitgaan, dat zie je al een paar jaar in New York en Shanghai en nu ook in Amsterdam: de Skylounge, Momo's, Andaz en nu ook I-Dock.”

*Proeven en delen*
"I-Dock serveert mediterraans georiënteerde gerechten met het concept van small dinners: kleine gerechten om te proeven, maar net zo geschikt om samen te delen", belooft Chef kok Wiljan Koopmans, bekend van Restaurant Klein Paardenburg, Fifteen en Brouwerskolkje.

*Blurring, ofwel branchevervaging*
“De grenzen tussen catering, horeca en retail zullen steeds meer vervagen. Factoren als toenemende urbanisatie, het nieuwe werken en technologische ontwikkelingen, zorgen ervoor dat onze wereld in rap tempo zal veranderen en reeds aan het veranderen is. Vanwege deze factoren veranderen ook de behoeften ten aanzien van eten en drinken, de momenten en de plaatsen waar deze zaken te verkrijgen zijn. I-Dock ligt in een stedelijke omgeving waar wonen, werken en recreëren samenkomen. Het is voor Vitam dan ook een zeer logische stap om hiermee in te spelen op deze veranderende behoeften”, aldus Balvers.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws