Restaurant I-Dock opent deuren

4 februari 2014 |
Restaurant I-Dock opent deuren<

In Amsterdam opent horecagelegenheid I-Dock op de begane grond van het Room Mate Aitana hotel. Behalve restaurant krijgt de zaak een barfunctie en heeft het een haventerras. I-Dock is
toegankelijk voor een breed publiek. Hotelgasten kunnen er ontbijten, zakenmensen kunnen lunchen of dineren, buurtbewoners kunnen koffiedrinken, en bootbezitters kunnen aanmeren voor een borrel.

Trendy bars
De zaak zal worden gerund door bedrijfscateraar Vitam. “Er is altijd ruimte voor nieuwe hotspots", zegt Marc Balvers, directeur van het caterbedrijf. "Hotelbars zijn dé trend op het gebied van uitgaan, dat zie je al een paar jaar in New York en Shanghai en nu ook in Amsterdam: de Skylounge, Momo's, Andaz en nu ook I-Dock.”

Proeven en delen
"I-Dock serveert mediterraans georiënteerde gerechten met het concept van small dinners: kleine gerechten om te proeven, maar net zo geschikt om samen te delen", belooft Chef kok Wiljan Koopmans, bekend van Restaurant Klein Paardenburg, Fifteen en Brouwerskolkje.

Blurring, ofwel branchevervaging
“De grenzen tussen catering, horeca en retail zullen steeds meer vervagen. Factoren als toenemende urbanisatie, het nieuwe werken en technologische ontwikkelingen, zorgen ervoor dat onze wereld in rap tempo zal veranderen en reeds aan het veranderen is. Vanwege deze factoren veranderen ook de behoeften ten aanzien van eten en drinken, de momenten en de plaatsen waar deze zaken te verkrijgen zijn. I-Dock ligt in een stedelijke omgeving waar wonen, werken en recreëren samenkomen. Het is voor Vitam dan ook een zeer logische stap om hiermee in te spelen op deze veranderende behoeften”, aldus Balvers.

Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: