Restaurant Fa. Speijkervet in Amsterdam gaat sluiten

9 november 2016 | Thijs Jacobs
Restaurant Fa. Speijkervet in Amsterdam gaat sluiten<

De eigenaren van het Amsterdamse restaurant Fa. Speijkervet lieten in een verklaring op Facebook weten meer tijd in hun gezin te gaan steken en daarom het restaurant van de hand te doen.

Hieronder de verklaring:

Lieve gasten, vrienden en andere betrokkenen van Fa. Speijkervet,

Vrijdag is er een bericht op Facebook geplaatst wat meer vragen opriep dan duidelijkheid schepte. Daarom willen wij - Matthias en Lennard, eigenaren van Fa. Speijkervet - met dit bericht de situatie toelichten.

Vanaf juni 2012 hebben wij dankzij jullie - gasten en personeel - een fantastische zaak neer kunnen zetten. Het is in de afgelopen 4.5 jaar een plek geworden waar men graag zit en ook graag werkt, wiens naam in de stad galmde. Ook voor ons was dit een hele bijzondere tijd. Persoonlijk hebben wij echter de afgelopen 3.5 jaar een enorm turbulente tijd gehad met groot persoonlijk verlies. Nu de golven in ons leven wat zijn gaan liggen, hebben wij de tijd kunnen nemen om na te denken over de route die wij verder willen nemen. Na lange avonden met praten, discussiëren, huilen, drinken en eten, kwamen wij erachter dat we meer rust willen, en meer tijd in ons gezin willen steken.

Wij zijn dan ook heel blij, doch weemoedig, dat een andere leuke partij de zaak gaat overnemen. Zij zullen echter, zonder de sfeer van het gebouw te willen veranderen, verbouwingen doen om klaar te staan voor 2017. Hun liefde voor wijn, lekker eten en een aangename gastvrijheid zal ook in deze zaak de boventoon voeren. De geest van Fa. Speijkervet zal in deze nieuwe zaak blijven waaien.

Wij willen iedereen bedanken voor hun steun, liefde, en opbouwende kritiek in de afgelopen 4.5 jaar. Het gaat iedereen goed.

Matthias en Lennard van der Nagel

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: