Restaurant De Gulle Waard sluit december 2016

11 januari 2016
Restaurant De Gulle Waard sluit december 2016

Restaurant De Gulle Waard in Winterswijk sluit eind december 2016 na 25 jaar de deuren. Eigenaren Henk den Herder en Nel Schellekens willen
op een andere locatie en op een minder arbeidsintensieve manier verder. Het paar denkt daarbij onder meer aan het geven van kookworkshops, productontwikkeling voor derden en het verder ontwikkelen van de bestaande lijn met regionale GiesZ-producten. Zij zoeken hiervoor samenwerkingsverbanden en een passende locatie.

*No-waste-keuken arbeidsintensief*
In 2016 vieren chef Nel Schellekens en gastheer Henk den Herder het 25-jarig jubileum van hun restaurant en de zeventigste verjaardag van Henk. Het koppel vindt het een goed moment om aan het einde van dat jaar te stoppen met restaurant De Gulle Waard.
Nel Schellekens: “met onze kleine brigade serveren we 80 gasten per avond met vaak meerdere bereidingen per gerecht. Onze no-waste-keuken met kop-tot-staart-bereidingen is de kracht van De Gulle Waard en trekt gasten vanuit heel Nederland, maar is tevens enorm arbeidsintensief en laat nauwelijks ruimte om er activiteiten naast te doen. Vanaf 2017 ga ik zeker door met de no-waste keuken en het van kop tot staart verwaarden, want daar ligt mijn hart en mijn expertise. Maar ik wil ook mijn handen vrij hebben voor het geven van presentaties, masterclasses en het verzorgen van kookworkshops en thema-avonden voor kleine groepen liefhebbers. Verder wil ik producten voor kleine regionale boeren en producenten ontwikkelen en blijf ik doorgaan met GiesZ, mijn lijn met regionale producten.”

*Op zoek naar nieuwe locatie en samenwerkingsverbanden*
Het paar wil niet weg uit de Achterhoek, ze zijn van de streek en de Achterhoekers gaan houden. Nel Schellekens: “afscheid nemen van dit prachtige restaurant op het mooiste plekje van Winterswijk zal pijn doen, maar we hebben ook zin in ons nieuwe leven. We zijn nog op zoek naar een fijne plek waar we kunnen wonen, werken, produceren en waar ik in een ruimte met open keuken mijn workshops kan geven en in kleine vorm een restaurant met thema-avonden kan voeren. Voor onze toekomstplannen staan we open voor nieuwe samenwerkingsverbanden en voor tips over een geschikte locatie.”
Heel 2016 kunnen gasten als vanouds genieten van het gastheerschap van Henk en de kookkunsten van Nel en zullen er speciale (thema)menu’s worden gevoerd die via social media en de website worden gecommuniceerd.

*Over De Gulle Waard*
De keuken van restaurant De Gulle Waard is gebaseerd op 0% waste en 100% taste en op producten uit de Achterhoek. Patron-cuisinier Nel Schellekens werkt met een grote biodiversiteit aan groente, fruit, kruiden en bloemen en met ‘ongewenste’ dieren als bokken, haantjes en stiertjes, die van kop tot staart worden verwaard.
Nel Schellekens verwierf landelijke bekendheid met haar no-waste-keuken en verscheen op de regionale en landelijke tv, in diverse (culinaire) magazines en boeken en is een veelgevraagd spreker op culinaire evenementen. Ook in België weet men haar talenten op waarde te schatten, ze stond in Brugge en Antwerpen op het podium en er verscheen een interview met haar in het Vlaamse dagblad De Standaard. Vrijwel alle toonaangevende culinaire recensenten besteedden aandacht aan de Gulle Waard. In de Volkskrant scoorde het restaurant een 9, een zelden gegeven cijfer. De Gulle Waard is opgenomen in restaurantgidsen Lekker en Gault&Millau en is lid van Euro-Toques.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws