Restaurant Bellevue sluit na bijna zestig jaar de deuren

5 januari 2021 | Redactie

Restaurant Bellevue is een befaamd restaurant in het Limburgse Simpelveld, met een prachtig uitzicht over het oogstrelende heuvelland. Het restaurant is al bijna zestig jaar geopend, maar sluit in 2021 definitief de deuren. In een nieuwsbrief leggen de eigenaren - Sylvia en Richard van de Velde - uit hoe ze tot dit besluit zijn gekomen. Hieronder lees je de verklaring van het ondernemende koppel:

Laten we beginnen u namens het team van Bellevue een gelukkig, gezond en succesvol 2021 toe te wensen. We hopen dat u ondanks alles heeft genoten van de feestdagen. 

Verder willen we u informeren dat wij besloten hebben om ons restaurant definitief te sluiten in 2021. Bellevue gaat door met take-away en vakantie appartementen. 

De jaarwisseling is natuurlijk bij uitstek het moment om te evalueren, plannen te maken en plannen bij te stellen. Zo ook bij ons. Als ondernemer ben je altijd bezig na te denken over de toekomst, waar wil je naartoe, wat wordt de volgende stap? Wat gaat er goed en waar liggen kansen? Hoe zie je de toekomst? Allemaal vragen die ook bij ons al lang speelden, maar door de coronacrisis steeds concreter zijn geworden. 

Ons hart ligt bij de horeca en we genieten ontzettend van het ontvangen en verwennen van onze gasten. Tegelijkertijd is het niet een vak dat je eeuwig vol kunt houden, zeker niet als je het goed wilt doen. We beschikken bovendien over een locatie in het Heuvelland die ook andere kansen biedt. De gebeurtenissen van afgelopen jaar hebben onze plannen in een stroomversnelling doen raken. We hebben besloten ons restaurant te sluiten en ons volledig te richten op vakantieappartementen. Wel gaan we door met het aanbieden van afhaalmenu's. 

We willen u als trouwe gast heel hartelijk bedanken voor alle steun en gezelligheid. We hebben ervan genoten u in Restaurant Bellevue te mogen verwennen. 

De komende maanden koken we door, met alles wat we in ons hebben! We hopen u nog veelvuldig van smakelijk take-away te mogen voorzien. Vanaf 1 maart sluiten we onze keuken en start de verbouwing van het voormalige restaurant. De bestaande appartementen blijven open en beschikbaar. Na de verbouwing zetten we onze zaak voort met 5 vakantie-appartementen en pakken we het leveren van take-away weer op. 

We nemen afscheid van ons restaurant, maar de gastvrijheid blijft. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: