Restaurant Bellevue sluit na bijna zestig jaar de deuren

5 januari 2021 | Redactie

Restaurant Bellevue is een befaamd restaurant in het Limburgse Simpelveld, met een prachtig uitzicht over het oogstrelende heuvelland. Het restaurant is al bijna zestig jaar geopend, maar sluit in 2021 definitief de deuren. In een nieuwsbrief leggen de eigenaren - Sylvia en Richard van de Velde - uit hoe ze tot dit besluit zijn gekomen. Hieronder lees je de verklaring van het ondernemende koppel:

Laten we beginnen u namens het team van Bellevue een gelukkig, gezond en succesvol 2021 toe te wensen. We hopen dat u ondanks alles heeft genoten van de feestdagen. 

Verder willen we u informeren dat wij besloten hebben om ons restaurant definitief te sluiten in 2021. Bellevue gaat door met take-away en vakantie appartementen. 

De jaarwisseling is natuurlijk bij uitstek het moment om te evalueren, plannen te maken en plannen bij te stellen. Zo ook bij ons. Als ondernemer ben je altijd bezig na te denken over de toekomst, waar wil je naartoe, wat wordt de volgende stap? Wat gaat er goed en waar liggen kansen? Hoe zie je de toekomst? Allemaal vragen die ook bij ons al lang speelden, maar door de coronacrisis steeds concreter zijn geworden. 

Ons hart ligt bij de horeca en we genieten ontzettend van het ontvangen en verwennen van onze gasten. Tegelijkertijd is het niet een vak dat je eeuwig vol kunt houden, zeker niet als je het goed wilt doen. We beschikken bovendien over een locatie in het Heuvelland die ook andere kansen biedt. De gebeurtenissen van afgelopen jaar hebben onze plannen in een stroomversnelling doen raken. We hebben besloten ons restaurant te sluiten en ons volledig te richten op vakantieappartementen. Wel gaan we door met het aanbieden van afhaalmenu's. 

We willen u als trouwe gast heel hartelijk bedanken voor alle steun en gezelligheid. We hebben ervan genoten u in Restaurant Bellevue te mogen verwennen. 

De komende maanden koken we door, met alles wat we in ons hebben! We hopen u nog veelvuldig van smakelijk take-away te mogen voorzien. Vanaf 1 maart sluiten we onze keuken en start de verbouwing van het voormalige restaurant. De bestaande appartementen blijven open en beschikbaar. Na de verbouwing zetten we onze zaak voort met 5 vakantie-appartementen en pakken we het leveren van take-away weer op. 

We nemen afscheid van ons restaurant, maar de gastvrijheid blijft. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: