U heeft gezocht op : limburg

13 januari 2021 Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

5 januari 2021 Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bellevue sluit na bijna zestig jaar de deuren

Restaurant Bellevue is een befaamd restaurant in het Limburgse Simpelveld, met een prachtig uitzicht over het oogstrelende heuvelland. Het restaurant is al bijna zestig jaar geopend, maar sluit in 2021 definitief de deuren. In een nieuwsbrief leggen de eigenaren - Sylvia en Richard van de Velde - ui ...

30 december 2020 Interview KHN Longread
Het bewogen jaar van Dirk Beljaarts

De coronacrisis overviel iedereen, ook Dirk Beljaarts. De algemeen directeur van KHN spreekt in een openhartig vraaggesprek over het meest bewogen jaar uit zijn carrière, de lobby in Den Haag, de toekomst van KHN en de strijd van horecaondernemers. “Het water staat menig ondernemer tot ...

9 oktober 2020 Food Longread
Peter Klosse: ''Geef groente en fruit smaak terug''

Groente en fruit moeten hun smaak terugkrijgen. Dat is een van de principes die volgens dr. Peter Klosse, lector Gastronomie en 'smaakprofessor' aan de Hotel Management School Maastricht van Zuyd Hogeschool, verankerd zouden moeten worden in het wereldvoedselsysteem. Als groente en fruit hun ...

6 oktober 2020 Interview Longread
Een diephartig gesprek met de Venlose horecaondernemer John Keulartz

Op audiëntie bij John Keulartz (links op de foto), de bekendste horecaondernemer van Venlo en omstreken. Het woord audiëntie ligt niet ver van de werkelijkheid, want niet alleen ontvangt Keulartz zelden de schrijvende pers, bij binnenkomst waan je je direct in een museum. Overal vind je hi ...

14 september 2020 Economie Corona
Rabobank: Horeca krijgt grote klap, maar toont veerkracht

Door de dreiging van coronabesmettingen en vanwege beperkende maatregelen kan de Nederlandse economie nog niet op volle kracht opereren. De aanhoudende onzekerheid door de coronacrisis leidt bovendien tot voorzichtigheid bij bedrijven en consumenten. Hierdoor zullen veel sectoren dit jaar moeizaam h ...

8 september 2020 Gastronomie
Chef-kok Vito Reekers opent restaurant in Utrecht

Vito Reekers, sinds 2013 chef de cuisine bij restaurant Karel 5, opent in het najaar van 2020 een eigen restaurant in Utrecht. De 35-jarige chef-kok neemt zijn intrek in het voormalig Polman’s Huis, een monumentaal gebouw dat na jaren van renovatie eind oktober de deuren zal heropenen. In het ...

18 augustus 2020 Columns
Sommelier wordt wijnmaker

Deze maand ben ik druk bezig met het crowdfunden van ons nieuwe project: een moderne duurzame wijngaard op het zonnigste plekje van Nederland: Domein Bergen, bij het pittoreske Noord-Hollandse kunstenaarsdorp. Best spannend om in deze tijd investeerders te werven voor een nieuw project. Zeker als ...

12 augustus 2020 Gastronomie
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus ...

31 juli 2020
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli ...

24 juli 2020 Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

19 juni 2020 KHN
KHN schort alle gesprekken met kabinet op

Koninklijke Horeca Nederland (KHN), belangenvereniging voor horecaondernemers, heeft het kabinet laten weten de gesprekken per direct op te schorten. KHN heeft de volksgezondheid op nummer 1 staan, maar ziet - naar eigen zeggen - vanuit het kabinet onvoldoende wil om de horecasector deze coronacrisi ...

25 mei 2020 Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar ...

8 mei 2020 Corona
Overzicht veiligheidsregio's Nederland

Een veiligheidsregio is een gebied waarin wordt samenwerkt door verschillende besturen en diensten ten aanzien van taken op het terrein van brandweerzorg, rampenbeheersing, crisisbeheersing, geneeskundige hulpverlening en handhaving van de openbare orde en veiligheid. De coronamaatregelen die gel ...

9 april 2020 Economie Corona
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening. ...

17 januari 2020 Interview
Reportage: Bagels & More, IJsselstein [video]

Bagels & More is een kleine lunchroom gevestigd in de historische binnenstad van IJsselstein. Evren en Salim openden op 18 april 2019 de deuren. In de zes maanden hiervoor hebben zij de verbouwing grotendeels zelf verricht. De lunchroom is gezellig ingericht en voor de deur bevindt zich een groo ...

14 januari 2020 Hotelketens Michelin
Uniek: 49 jaar op rij een Michelinster

In het DeLaMar Theater in onze hoofdstad Amsterdam is op maandag 13 januari 2020 voor de 49ste keer de felbegeerde Michelinster aan De Kromme Dissel toevertrouwd. Voor de langste aaneengesloten periode in Nederland is het team van restaurant De Kromme Dissel erin geslaagd om de felbegeerde Michelins ...

13 januari 2020 Michelin
Alle Michelinsterren op een rijtje

Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland) De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Holland) Ciel Bleu - Amsterdam (Noord-Holland) &Moshik - Amsterdam (Noord-Holland) Spectrum - Amsterdam (Noord-Holland) De Kromme Watergang - Breskens ( ...

18 december 2019 Interview
Interview Luc Kusters, voorvechter Dutch Cuisine

Sterrenchef Luc Kusters van Restaurant Bolenius heeft een doel. Nederland moet uit de schaduw stappen en een plek opeisen op het mondiale culinaire toneel. Mét de Nederlandse keuken als hoofdrolspeler. Toverwoord daarin is groente. “Nederland heeft een rijke geschiedenis. Het land heeft ...

17 december 2019
Nieuwe directeur-gastheer La Butte aux Bois

Per 1 januari 2020 gaat Yannick Bouts de gasten van Domaine La Butte aux Bois ontvangen in zijn nieuwe functie van directeur-gastheer. Bouts lijkt een logische keuze voor eigenaar Bullens om het vaandel over te nemen van Marc Alofs. De 40-jarige Limburger (afkomstig uit Hasselt) heeft veel ervaring ...

14 november 2019 Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He ...

16 oktober 2019 Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint ...

10 oktober 2019 Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

26 september 2019
Wedstrijd ‘PUUR koken met wild’ wederom hoog niveau

Op dinsdag 24 september was de vijfde editie van de kookwedstrijd ‘PUUR koken met wild’ tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Vijf teams, elk met twee koks in opleiding van de Cas Spijkers Academie en één junior jager, zetten in de wedstrijdarena van Gastvrij Rotterdam ...

26 september 2019
Prestigieuze Glazen Kalf prooi voor Yannicy Seuren

Yannicy Seuren heeft op dinsdag 24 september tijdens Gastvrij Rotterdam de wedstrijd Het Glazen Kalf 2019 gewonnen. Samen met drie andere koks streedt Seuren om deze prestigieuze prijs. De sous-chef van Chez l’Hêtre uit Venlo mocht na drie uur koken Het Glazen Kalf de lucht in houden. Ju ...

12 september 2019 Events
Erik Stroink, BBB Maastricht: "Hier zie je het allerbeste uit de branche"

Erik Stroink is Product Manager van de oudste horecavakbeurs van de Benelux, de BBB in Maastricht. Hij heeft het druk, want van 7 tot en met 9 oktober staat de Bourgondische hoofdstad van Nederland alweer voor de vijfenzestigste keer in het teken van de horeca tijdens dit jaarlijkse evenement. " ...

10 september 2019
Boetiekhotel en restaurant in hedendaagse woonwinkel

Interieurdesigner en meubelgroothandel Keijser&Co restaureert het Arsenaal in Grave en transformeert het tot een luxe Lifestyle Center, boetiekhotel, expositieruimte, restaurant en evenementenlocatie. Door het pand zal na jaren van leegstand een nieuwe wind gaan waaien. Van Jan des Bouvrie na ...

2 september 2019 Events
Wijnexperts Lars Daniëls en Birthe van Meegeren op BBB Maastricht

De komst van Lars Daniëls en Birthe van Meegeren naar Folie Culinaire, 7, 8 & 9 oktober in MECC Maastricht, betekent kennisoverdracht van wijnen en bijzondere smaken op hét hoogste niveau. Folie Culinaire is het exclusieve onderdeel binnen horecabeurs BBB Maastricht voor het ...

21 augustus 2019
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

6 augustus 2019 Wet- en regelgeving
Terrasregelgeving: even dimmen alsjeblieft!

Het is hartje zomer en dat betekent dat ook het terrasseizoen in volle gang is. Hopelijk zit je terras lekker vol en is het zo nu en dan erg gezellig. Goed voor de zaken, maar wellicht zijn omwonenden hier minder blij mee. Zij kunnen immers geluidhinder ervaren van jouw gasten. Gericht op het tegeng ...

5 juli 2019
Pierre Haenen nieuwe directeur en gastheer van Château Neercanne

Pierre Haenen (28) is op dit moment nog werkzaam als Manager Bistrot de Liège bij Château St. Gerlach. Pierre volgt Peter Harkema op, die na 35 jaar in de functie van directeur/gastheer op Château Neercanne met pensioen gaat. “Château Neercanne ademt schoonheid en h ...

3 juli 2019 Columns
Column Sico de Moel: toekomst

Een robot rijdt door de wijngaard en controleert de druiven op de ontwikkeling van suikergehalte, kleur en aroma´s. Drones brengen de druivenmest na de persing exact naar die wijnranken die het nu nodig hebben. Ik was op de wijngaarden van Stan Beurskens, in het Zuidelijkste puntje van Limb ...

3 juli 2019
Vegan chef Aaron Adams keynote tijdens TASTE Summit op de BBB (Video)

Eén van de meest invloedrijke chefs van de Verenigde Staten, Aaron Adams, gaat zijn unieke visie op de regionale keuken delen. Adams is keynote speaker op gastronomisch congres TASTE Summit op 8 oktober 2019, tijdens 65ste editie van de horecavakbeurs BBB Maastricht in MECC Maastricht. Het do ...

25 juni 2019 Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht ...

24 juni 2019
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur ( ...

14 juni 2019
Onderzoek: aantal nieuwe foodfestivals drastisch gedaald

Het aantal festivals is in twee jaar tijd met ruim 10% teruggelopen. Dat blijkt uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam naar het festivallandschap in Nederland. Verantwoordelijk lector Harry van Vliet (Crossmedia): "De daling in het aantal muziekfestivals was al zichtbaar in 2017, maar de ...

6 juni 2019
Par Hasard opent nieuwe vestiging in Amsterdam

Op maandag 10 juni 2019 is de nieuwste vestiging van Par Hasard in de Amsterdamse Schinkelbuurt een feit. Franchise-ondernemer Vincent Weijl en zijn vriendin Jane Kelly staan te popelen om de deuren en het zonovergoten terras aan het Hoofddorpplein te openen. Na een rigoureuze verbouwing is het hoek ...

1 mei 2019
Wijnreis: Ontdek Limburgse wijn anno 2019

Op maandag 27 mei 2019 organiseert de BBB Maastricht samen met sommelier en vinoloog Maurice Warnier van Vinteur een wijnreis naar vier verschillende wijngaarden en -bedrijven in Zuid-Limburg. De tour laat het verrassende wijnlandschap van limburg zien. Maurice Warnier startte in maart 2018 zijn ...

5 april 2019 Columns
Column restaurateur Sico de Moel: Nederlandse wijn

Mijn gasten vanavond zijn collega's. In London hebben ze vier grote restaurants met veel livemuziek, een soort clubs met members. Het is hun eerste keer in Amsterdam. We raken, zoals vaker, in gesprek over wijn. Zowel in Engeland als in Nederland worden er de laatste jaren steeds meer wijnen ...

8 maart 2019 Interview Longread
Charles Sampers, directeur Bufkes: "Straks kent men ons ook boven de grote rivieren"

Bufkes. In Limburg en Noord-Brabant een begrip, qua bekendheid te vergelijken met McDonald’s, Subway of Albert Heijn. Boven de rivieren is de lunchketen minder bekend, maar daar gaat zeker verandering in komen, vertelt directeur Charles Sampers: “Onze vestigingen in Almere, Tiel en Rotte ...

4 maart 2019
Limburgse carnavalsvierder dineert uitgebreid, Brabander gaat voor gemak

Limburgse restaurants bedienen tijdens carnaval een bont verkleed publiek. Tijdens carnaval brengt 44,1 procent van de Limburgse feestvierders wel eens een bezoek aan een restaurant. In Brabant kiezen de carnavallers vaker voor een snelle hap in een snackbar of dönerzaak. Dit blijkt uit onderzo ...

5 februari 2019
Château Neercanne viert het lidmaatschap van Relais & Châteaux

Gisteren vierde Château Neercanne het lidmaatschap van Relais & Châteaux met een exclusieve perslunch. Met deze lunch werd tevens het geheel vernieuwde restaurant officieel ingewijd. In november 2018 werd Château Neercanne al gepresenteerd als nieuw lid van Relais & Ch& ...

18 januari 2019 Gastronomie Michelin
Eerste Nederlandse vrouwelijke sterrenchef, Ida Kleijnen, overleden

Ida Kleijnen is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden in Lanaken. Zij was de eerste Nederlandse vrouw met een Michelinster. In 1983 kookte ze een ster als chef-kok van restaurant De Lindenhorst in Valkenburg, Limburg. Zij toverde het pension om in een toprestaurant en had zelf nooit een koksopleid ...

15 januari 2019 Achtergronden Gastronomie
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma ...

23 oktober 2018 Interview
Interview Wim Cox "Ik hou van quick and dirty"

Het was nooit zijn droom om horecaondernemer te worden. Maar na acht jaar atheneum en geen brandende ambitie om een vervolgstudie te volgen, belandde hij als gastheer in het hotel van zijn ouders. Niet wetende dat hij 35 jaar later op een terras in Roermond terug kan kijken op een florerend leven in ...

9 oktober 2018 Events
BBB Maastricht presenteert een dag vol winnaars

De openingsdag van BBB Maastricht was een dag vol winnaars. Zo werd door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de Meest Markante Horecaondernemer van Limburg bekend gemaakt, werd de 15e Columbus Trophy uitgereikt, waren er twee winnaars van de VanDrie kalfsvlees kookwedstrijden en sleepte InterAlter de ...

4 oktober 2018 Events
Bomvol programma BBB Maastricht 2018

Met nog een paar dagen voor de opening van de 64ste editie van BBB Maastricht, presenteert de organisatie een bomvol programma voor horeca professionals uit alle segmenten. Nieuw dit jaar is onder andere de innovatieve netwerkapp Grip die bezoekers en exposanten op basis profielen aan elkaar koppelt ...

27 september 2018 Events
Kookwedstrijden BBB Maastricht: van orgaanvlees tot duurzame vis

Horecavakbeurs BBB Maastricht organiseert maandag 8 t/m woensdag 10 oktober verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer en om mooie prijzen. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een intiem kooktheater met tribune met verschillende thema ...

19 september 2018 Achtergronden Gastronomie
Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools opende de deuren op 16 september 19 ...

5 september 2018 Food Events Achtergronden
Bewerkt eten oorzaak van gezondheidsproblematiek?

Bewerkt voedsel is de kern van de wereldwijde gezondheidsproblematiek en bewustwording daarvan is een eerste stap naar een gezondere samenleving. Dat is het hoofdthema van TASTE Summit, het gastronomisch congres dat plaatsvindt op dinsdag 9 oktober in MECC Maastricht. Onder de noemer ‘Vital Fo ...

21 augustus 2018 Events
Innovatief netwerken tijdens BBB Maastricht 2018

BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland, vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. BBB Maastricht biedt een veelzijdig programma voor horecaprofessionals uit ieder segment. Van (speciaal) bieren tot biologische streekproducten en van innovatieve productont ...

9 juli 2018 Achtergronden
ARTWORK Claudy Jongstra hoogtepunt transformatie Restaurant ONE

Vrijdag 6 juli is een erg speciale dag in het Limburgse Roermond en meer bepaald bij Restaurant ONE. Die dag wordt de volledige transformatie die het restaurant afgelopen weken heeft ondergaan, onthuld. Een dag van veel hoogtepunten, met één op kop. Restaurant ONE mag zich de eerste ...

21 juni 2018 Events Gastronomie
Gault&Millau Theater op Folie Culinaire 2018

Gault&Millau krijgt een eigen bezoekerspaviljoen op Folie Culinaire 2018, waar Limburgse chefs gerechten koken met producten van exposanten en die combineren met mooie wijnen. Folie Culinaire vindt plaats tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht (8 t/m 10 oktober) en wordt gezien als hét int ...

6 juni 2018 Wet- en regelgeving KHN
KHN: Btw-verhoging leidt vooral in grensstreken tot fors omzetverlies horeca

In opdracht van MKB Nederland onderzocht adviesbureau Panteia wat de impact is als het lage btw-tarief wordt verhoogd van 6 naar 9%. In het onderzoek is gekeken naar de gevolgen voor bedrijven in de grensstreken. Uit de resultaten blijkt dat een btw-verhoging de gastvrijheidssector, waaronder de hor ...

16 mei 2018 Achtergronden
Vakantieganger waardeert horeca in Gelderland als beste

Vakantiegangers vinden de horecavoorzieningen in de provincie Gelderland het beste. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland. Horecavoorzieningen Gelderland als best ...

7 mei 2018 Achtergronden Michelin
Nieuwe maître-sommelier voor Restaurant Da Vinci Maasbracht

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft topsommelier Jesse Dean Bruijstens aangetrokken als maître-sommelier. Hij gaat in juni 2018 aan de slag in het Limburgse restaurant en komt over van restaurant Tribeca in Heeze, waar hij hoofdsommelier is. Jesse Dean Bruijstens start per 6 juni ...

16 april 2018 Achtergronden
Restaurants in Flevoland het best bereikbaar

Nederland beschikt over veel goede restaurants. Er zijn zelfs 108 restaurants die in 2018 één, twee of zelfs drie Michelinsterren mogen toevoegen aan hun naam. Slechts drie restaurants kregen de hoogste waardering van drie sterren: De Librije in Zwolle, De Leest in Vaassen en Inter Sca ...

14 maart 2018
Fast casual seafood concept geopend in Rotterdam

Kreeft, oesters, dagverse vis, maar ook kibbeling van hoge kwaliteit. SYLT is de nieuwe seafoodzaak voor een lekkere en verse snelle hap en heeft haar deuren op de Nieuwe Binnenweg geopend. Rotterdam is vanaf nu een eigengereid fast casualconcept rijker. Van kreeft tot kibbeling SYLT Seafoo ...

12 maart 2018 Achtergronden
Bistro Croquant zet culinaire kroket centraal

Bistro Croquant in Maastricht scoort met de culinaire kroket. Vooral in combinatie met gerechten om te beleven en te delen slaat het nieuwe restaurant aan. Eigenaar Roland Philipsen heeft naast de culinaire kroket nog veel meer in petto in dit nieuwe restaurant. Het adres Achter de Molens 15 in M ...

2 maart 2018 Events
Euro-Toque-restaurants zetten varken weer op de kaart

Euro-Toques restaurants in Brabant en Limburg verlenen hun medewerking aan het 'We Are Food' thema-evenement. De provincie Brabant is dit jaar verkozen tot 'Europese Regio van de Gastronomie 2018'. De organisatie achter We Are Food zet gedurende tien maanden telkens één ...

16 februari 2018
Par Hasard breidt uit met franchisevestiging in Almere Stad

Oprichter en eigenaar Xander Hasaart: “We willen van Par Hasard een begrip maken in Nederland. Iedere Par Hasard vestiging verdient een eigenaar. Iemand die de zaak een bekend gezicht geeft en die de gast de aandacht geeft die hij verdient. Franchise was een logische stap. Met Richard hebben w ...

13 februari 2018 Gastronomie Michelin
Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants in Nederland

Begin december zijn de Michelinsterren voor restaurants weer uitgedeeld. Nederland telt inmiddels 108 sterrenrestaurants, waarvan 89 restaurants 1 Michelinster hebben. Zelfs bij sterrenrestaurants hoeft uit eten gaan niet duur te zijn. Besparingsplatform Kortingscode.nl zocht uit waar je het voordel ...

7 februari 2018 Achtergronden
Snackbar populairste eetgelegenheid tijdens carnaval

Tijdens carnaval is de snelle hap van de snackbar dé onbetwiste carnavalsnack. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding365.nl, waarbij aan ruim 2.000 respondenten werd gevraagd naar hun voorkeuren rondom carnaval. 41,9 procent van de carnavalsgangers gaat voor een frietje of iets van de snac ...

25 januari 2018
Nieuw visrestaurant in Rotterdam

Kreeft, oesters, dagverse vis, maar ook kibbeling van hoge kwaliteit. SYLT is de nieuwe seafoodzaak voor een lekkere en verse snelle hap. Medio maart opent SYLT haar deuren op de Nieuwe Binnenweg. Rotterdam is vanaf dan een eigengereid fast casualconcept rijker. SYLT Seafood zit precies tussen ...

22 januari 2018 Drinks Achtergronden
Voor versgeperste sappen moet je naar provincie Utrecht

In de provincie Utrecht wordt in de horeca het vaakst zelfgeperste sap aangeboden, zo blijkt uit een data-analyse van het Rotterdamse bureau Datlinq. In Limburg is het aanbod voor de sapjesliefhebber een stuk minder, in slechts 14 procent van de horecazaken kun je verse sap krijgen. Dit is het laags ...

4 januari 2018
Sterrenkoppel Boreas opent nieuwe zaak in Roermond

Nico Boreas en zijn vrouw Sonja Boreas opnen een nieuwe zaak in Roermond. In april moet hun nieuwe zaak Sabero openen. Het stel stopte in 2016 met hun succesvolle restaurant Boreas in Heeze. Jarenlang prijkte er twee Michelinsterren op de gevel. Ze stopten na vijftien jaar toen Jan Sobecki een aa ...

8 december 2017 Michelin Interview
Michelinsterren: Topchef Margo Reuten wrijft over haar glazen bol

Op maandag 11 december worden de Michelinsterren weer uitgedeeld in Nederland, maar ongetwijfeld zullen er ook enkele chefs met een beteuterd gezicht de hoofdstad verlaten na de bekendmaking. Topchef Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft al veel uitreikingen meegemaakt ...

27 november 2017
Limburg heeft eerste Nederlandse streekwijn

Na parmaham, champagne en Edammer kaas wordt nu ook Limburgse wijn een 'Europees streekproduct'. Dit lazen we inThe Guardian. Vandaag wordt het besluit naar verwachting gepubliceerd door de Europese Commissie. Beschermd Het is hiermee de eerste Nederlandse wijn die officieel beschermd ...

31 oktober 2017
Beluga-chef Van Wolde over daling in Lekker 500: 'Geen Ramp'

Chefkok Hans van Wolde van restaurant Beluga Loves You maakt zich niet druk om de daling van zijn restaurant in de Lekker 500. Tegen De Limburger zegt hij dat de daling 'geen ramp' is. Restaurant Beluga Loves You daalde vijf plaatsen op de lijst van beste restaurants van Nederland. Het re ...

24 oktober 2017 Events
Maastricht lanceert eerste nationale Dag van de Vlaai 

Op woensdag 25 oktober lanceert Maastricht de Dag van de Vlaai. Om 13.00 uur neemt Burgemeester Penn-te Strake van Maastricht de Maastricht Vlaai in ontvangst op het bordes van het Stadhuis. Met de Dag van de Vlaai wordt een eerbetoon gebracht aan dit eeuwenoude streekproduct en wordt het culturele ...

20 oktober 2017 Michelin Interview
Margo Reuten, Da Vinci Maasbracht: 'Waar blijven de vrouwen?'

Er is geen vrouw binnen onze landsgrenzen zoals Margo Reuten. Zeer zeker niet op culinair vlak. De drive en de passie die deze sterrenchef tentoonspreidt is ongeëvenaard. Met twee Michelinsterren op zak en talloze awards op het cv - de meest recente is die van 'Woman of the Year' van Re ...

17 oktober 2017 Achtergronden F&B
Wild op het menu: doen of niet? 

Bij wild denkt men aan de Veluwe en de Achterhoek. Prachtige regio’s, waar herten en wilde zwijnen de ruimte hebben om hun eten bij elkaar te scharrelen. Totdat ze tegen de loop van een geweer lopen natuurlijk. Wat dat betreft heeft ieder nadeel zijn voordeel, want restaurants en hotels in de ...

12 oktober 2017 Events
Herman Cooijmans winnaar BBB kookwedstrijd Limburgse gerechten

Op de derde dag van horecavakbeurs BBB Maastricht 2017 streden Limburgse koks in het theater van Cooking Mania met Limburgse streekproducten. De deelnemers serveerden een 3-gangen menu bestaande uit een Limburgs voor- hoofd en nagerecht. Herman Cooijmans van Restaurant Juliana in Valkenburg is door ...

10 oktober 2017
Rens Trommelen winnaar BBB - VanDrie Kalfsvlees kookwedstrijd

BBB Maastricht 2017 is gisteren van start gegaan. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ organiseert de horecavakbeurs gedurende drie dagen verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer én mooie prijzen. Op de openingsdag vond de VanDrie kookwedstrijd plaats, waarbij koks ui ...

5 oktober 2017
Nieuwe Restaurant manager voor Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein

Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein heeft Luc Rinkens als nieuwe manager van het restaurant aangesteld. Sinds 2 oktober zwaait Rinkens de manager in het restaurant. Luc Rinkens werkte hiervoor bij de Oostwegel Collection, Van der Valk en Parkhotel Valkenburg. In zijn nieuwe functie zal d ...

2 oktober 2017 Events Achtergronden
Gratis naar horecavakbeurs BBB Maastricht

Over minder dan een week is het zover en ontmoeten horecavakgenoten elkaar tijdens BBB Maastricht. Maandag 9 tot en met woensdag 11 oktober staat MECC Maastricht weer in het teken van kookwedstrijden, demonstraties, bekende chefs en sommeliers, wijn-spijs-proeverijen, workshops én kun je kenn ...

28 september 2017
Lindeboom Bierbrouwerij medeaandeelhouder brouwerij De Prael

Lindeboom Bierbrouwerij, al langer vaste partner van de Amsterdamse brouwerij De Prael, bekrachtigt de bestaande relatie. De bierbrouwerijen gaan beide voor een duurzame samenwerking. Lindeboom Bierbrouwerij, gevestigd in het Limburgse Neer, is een zelfstandige familiebrouwerij sinds 1870 en is ...

27 september 2017 Gastronomie
Bas van Kranen wordt Executive Chef Bord'Eau Restaurant Gastronomique

Een lichte, frisse keuken met een menu vol sprankelende smaaksensaties, herkenbare gerechten en unieke texturen. Dit is de stijl en de kracht van dynamische chef Bas van Kranen die vanaf 1 januari 2018 het stokje zal overnemen van Richard van Oostenbrugge en leiding zal geven aan het getalenteerde k ...

12 september 2017 Mensen
Twentse kok wint zilver bij Young Chefs Competition

Michel Oude Booijink uit het Overijsselse Deurningen heeft voor een daverende sensatie gezorgd tijdens een internationale kookwedstrijd in het Duitse Frankfurt. De souschef van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte is op de tweede plaats geëindigd bij de befaamde ‘Young Chefs Competiti ...

5 september 2017
Finale NK Oestersteken op 10 oktober 2017 tijdens BBB Maastricht

Op 10 oktober 2017 vindt tijdens de horecabeurs BBB Maastricht voor de 24e keer de finale van het NK Oestersteken plaats. Het is het enige officiële NK in Nederland waarvan de winnaar wordt afgevaardigd naar diverse internationale competities, met als hoogtepunt de World Cup in China in 2018. ...

30 augustus 2017 Food
Culinaire hulpactie voor RotterZwam

Topchefs Gert-Jan Cieremans van restaurant Cottontree Mer en Eduard Roesdi van Indonesia Satu koken op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam met oesterzwammen. De kookdemonstraties zijn een steun in de rug voor de Rotterdamse stadsboer RotterZwam die in mei 2017 flinke roetschade opliep door de brand in ...

22 augustus 2017 Achtergronden
Deel wijnvoorraad Château Neercanne vernietigd door brand in mergelgrotten

Op zondag 1 oktober a.s. zullen de mergelgrotten van Château Neercanne worden heropend en weer in gebruik worden genomen. Restaurant Château Neercanne en l’Auberge hebben geen enkele schade opgelopen en zijn altijd open gebleven. Heropening mergelgrotten Op 19 juli jl. wer ...

25 juli 2017
Restaurants in Flevoland telefonisch het slechtst bereikbaar

In 2016 stonden 129 restaurants onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De restaurants stonden onder streng toezicht omdat zij meerdere keren een boete kregen voor slechte hygiëne of voedselveiligheid. Hoewel het eten en hygiëne een van de belangrij ...

13 juni 2017 Economie
Aantal bierbrouwerijen in tienjaar verviervoudigd

In tien jaar tijd is het aantal bierbrouwerijen in Nederland toegenomen van 90 in 2007 naar 370 in 2017. Dat blijkt uit cijfers van het cbs. De grootste groei vond plaats in Amsterdam Er zijn met name veel eenmansbedrijven bijgekomen. Bij 270 van 370 brouwerijen is één persoon werkz ...

29 mei 2017 Gastronomie
Promoties bij Oostwegel Collection: nieuwe Chef de Cuisine

Vandaag zijn er twee promoties in het gastronomische team van Château St. Gerlach aangekondigd. Chefkok Otto Nijenhuis wordt Executive Chef en Guido Le Bron de Vexela wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. SVH Meesterkok Otto Nijenhuis (55) is sinds 2004 werkzaam al ...

9 mei 2017 Mensen
Harold Kok wint Zilveren Botermes 2017

Chef-kok Harold Kok van Hostellerie De Hamert (Wellerlooi, Nederland) heeft het QL Robbe & Berking Zilveren Botermes 2017 gewonnen. Tijdens de QL Jaardag op maandag 8 mei ontving Kok de prijs uit handen van Hein van Beek, founder van QL Hotels & restaurants, in aanwezigheid van QL Hoteliers, ...

20 april 2017 Food
Vlaams-Nederlands initiatief focust op plantaardige nevenstromen in agro-voedingsindustrie

Het grensoverschrijdende samenwerkingsprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland heeft een nieuw initiatief voor de voedingsmiddelenindustrie gelanceerd. Het project Food from Food ondersteunt innovaties op het gebied van verwaarding van plantaardige nevenstromen tot voedingsmiddelen. Interreg, Provinc ...

3 april 2017 Achtergronden Gastronomie
Nederland vijfde aspergeland van Europa

De oppervlakte landbouwgrond die in Nederland gebruikt wordt voor de teelt van asperges is in 2016 opnieuw toegenomen, met 6 procent. Met een geoogst areaal van bijna 3 duizend hectare in 2015 staat Nederland op de vijfde plaats in Europa. Dit meldt het CBS. In 2016 was in Nederlan ...

22 maart 2017 Events Achtergronden
Horeca & Food Inspiratie Venray smaakt naar meer

In totaal bezochten 6.869 geïnteresseerden Horeca & Food Inspiratie Venray 2017. Het vernieuwde concept – met meer aandacht voor ambacht en beleving - zorgde voor een kwaliteitsslag. “Horecapartijen spraken hier hun waardering over uit. Partners willen de samenwerkingen voor 201 ...

23 februari 2017 KHN
Kreutzer nieuwe voorzitter KHN Zuid-Limburg

Regio Zuid-Limburg van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft Guido Kreutzer benoemd tot voorzitter. Kreutzer volgt Jolanda Hameleers op, die zich als voorzitter de afgelopen zes jaar heeft ingezet voor de horecaondernemers in Zuid-Limburg. Guido Kreutzer wil zich, met zijn specifieke kennis en ...

12 januari 2017
Raymond Hardy is Nederlands Kampioen Biertappen

Voor het best getapte biertje in Nederland moet je naar het Limburgse Beek. Raymond Hardy van Café-Restaurant Aan de Meule is tijdens de Horecava uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Biertappen. Aan de finale deden 56 toptappers mee. Zij wisten zich te plaatsen via een groot aantal lokale e ...

19 december 2016
Fornuis koningin regentes Emma geveild

De Cuisine Culinaire Noord-Limburg is de oudste culinaire kookclub van Nederland. Op de eigen locatie in Maasbree (Limburg) beschikt men niet alleen over een keuken en restaurant, maar ook over een eigen museum. In dit museum staat onder andere het fornuis van Koningin Regentes Emma, die regeerde va ...

14 december 2016 Achtergronden
Nederlandse restaurants telefonisch goed bereikbaar

Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijken restaurants in Nederland telefonisch goed bereikbaar te zijn. Goed nieuws voor de horeca, en zeker in deze drukke tijd rond de feestdagen. Daarentegen weten we niet precies hoe het zit met de online bereikbaarheid. Wellicht is die wat minder goed. Onderzo ...

13 december 2016 Food
Een zee vol ideeën voor een afwisselend menu

Een restaurant is vaak de plek voor een eerste kennismaking met een nieuwe vissoort. Aan restaurateurs de schone taak om vis op de kaart te zetten die de smaakpapillen beroert, maar ook thuis klaar te maken is. De Noordzee biedt daarvoor een ruime keus. De vis wordt duur betaald. Een bekend gezeg ...

2 december 2016 Food Events
Event: Horeca & Food Inspiratie Venray komt met vernieuwd concept

Horeca & Food Inspiratie in Evenementenhal Venray wordt volledig vernieuwd. De horecabeurs gaat zich focussen op ambacht, kwaliteit en jeugd. Er worden op de beursvloer themapleinen ingericht, er gelden nieuwe beurstijden en er wordt geïnvesteerd in een kwalitatief kennisprogramma. Evenemen ...

29 november 2016
Margo Reuten restaurant Da Vinci Woman of the Year Relais & Châteaux

Chef Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht is door vereniging van luxehotels en toprestaurants Relais & Châteaux benoemd tot ‘Woman of the Year 2017’. Zij kreeg de Woman of the Year Trophy op 29 november uitgereikt tijdens de jaarlijkse vergadering van R ...

28 november 2016
Wiertz Company opent urban grand café in Kerkrade

De Limburgse organisatie Wiertz Company van ondernemersechtpaar Dionne Wiertz-Buck en Harm Wiertz opent in 2017 een urban grand café, Bites 'n Booze op de markt in Kerkrade. Voor dit doel verwierf het echtpaar onlangs het voormalige 'Navarro pand' aan de Markt 53. Dit pand kwam af ...

11 november 2016
Sidney Schutte is Chef van het Jaar

Afgelopen maandag, 7 november, is Sidney Schutte uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2017 door Gault Millau Nederland. De executive chef van Waldorf Astoria Amsterdam en het tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje Amsterdam toonde zich verrast en vooral heel blij met de benoeming, waarin hij nadru ...

10 november 2016
Lindeboom Herfstbock lekkerste bockbier van Europa

Lindeboom Bierbrouwerij wint goud én zilver op de Brau Beviale in Neurenberg. De gouden European Beer Star 2016 is toegekend aan de herfstbock van Lindeboom Bierbrouwerij uit het Limburgse Neer. Lindeboom is de eerste Nederlandse brouwerij die deze internationaal gewaardeerde titel ontvangt s ...

8 november 2016 Duurzaamheid
Noordzeevis als regionaal product

Een restaurant is vaak de plek voor een eerste kennismaking met een nieuwe vissoort. Aan restaurateurs de schone taak om vis op de kaart te zetten die de smaakpapillen beroert, maar ook thuis klaar te maken is. De Noordzee biedt daarvoor een ruime keus. De vis wordt duur betaald. Een bekend gezeg ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: