Rens Trommelen winnaar BBB - VanDrie Kalfsvlees kookwedstrijd

10 oktober 2017 | Roy Spijker

BBB Maastricht 2017 is gisteren van start gegaan. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ organiseert de horecavakbeurs gedurende drie dagen verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer én mooie prijzen. Op de openingsdag vond de VanDrie kookwedstrijd plaats, waarbij koks uitgedaagd werden te koken uit de black box gevuld met kalfsvlees. Een professionele jury heeft uit de vier deelnemende chefs Rens Trommelen van restaurant NR. 11 uit Leidschendam als winnaar gekozen.

De blackbox was gevuld met vier delen van kalf, waaronder lever en staartstuk. De opdracht was het creëren van een amuse en hoofdgerecht met zoveel mogelijk bereidingen van kalf. De gerechten van de chefs werden beoordeeld op vijf categorieën zijnde presentatie, creativiteit, originaliteit, smaak en totaalindruk. Juryvoorzitter Pieter Smits zegt hierover: ‘De kwaliteit van de gerechten en lag dicht bij elkaar en wij zijn als jury zeer onder de indruk van de gepresenteerde kalfsbereidingen. Rens had uiteindelijk de meest creatieve gerechten en had bovendien het beste op smaak gekookt en de smaakfactor telde nu eenmaal dubbel. Ook zijn saus was overigens zeer smakelijk.’

De kookwedstrijden zijn dit jaar nieuw leven in geblazen. Zo is er gekozen voor een nieuwe naam ‘Cooking Mania’, heeft het kooktheater een ultiemere uitstraling gekregen en zijn er tribunes gebouwd. Bovendien kunnen de kookwedstrijden tot in het kleinste detail gevolgd worden door de camera’s die alles volgen en de beelden live tonen op grote beeldschermen. Er vinden in totaal drie wedstrijden plaats, verspreid over de drie beursdagen. Vandaag was er de VanDrie Kalfsvlees wedstrijd, op dinsdag 10 oktober vindt onder de vlag van Koppert Cress de wedstrijd New Dutch Cuisine plaats waarin leerlingen van de topopleiding Cas Spijkers Academie Nijmegen Dutch Bites maken en op woensdag 11 oktober koken Limburgse koks een menu met Limburgse producten, georganiseerd door Meatstreet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: