Rens Trommelen winnaar BBB - VanDrie Kalfsvlees kookwedstrijd

10 oktober 2017 | Roy Spijker
Rens Trommelen winnaar BBB - VanDrie Kalfsvlees kookwedstrijd

BBB Maastricht 2017 is gisteren van start gegaan. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ organiseert de horecavakbeurs gedurende drie dagen verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer én mooie prijzen. Op de openingsdag vond de VanDrie kookwedstrijd plaats, waarbij koks uitgedaagd werden te koken uit de black box gevuld met kalfsvlees. Een professionele jury heeft uit de vier deelnemende chefs Rens Trommelen van restaurant NR. 11 uit Leidschendam als winnaar gekozen.

De blackbox was gevuld met vier delen van kalf, waaronder lever en staartstuk. De opdracht was het creëren van een amuse en hoofdgerecht met zoveel mogelijk bereidingen van kalf. De gerechten van de chefs werden beoordeeld op vijf categorieën zijnde presentatie, creativiteit, originaliteit, smaak en totaalindruk. Juryvoorzitter Pieter Smits zegt hierover: ‘De kwaliteit van de gerechten en lag dicht bij elkaar en wij zijn als jury zeer onder de indruk van de gepresenteerde kalfsbereidingen. Rens had uiteindelijk de meest creatieve gerechten en had bovendien het beste op smaak gekookt en de smaakfactor telde nu eenmaal dubbel. Ook zijn saus was overigens zeer smakelijk.’

De kookwedstrijden zijn dit jaar nieuw leven in geblazen. Zo is er gekozen voor een nieuwe naam ‘Cooking Mania’, heeft het kooktheater een ultiemere uitstraling gekregen en zijn er tribunes gebouwd. Bovendien kunnen de kookwedstrijden tot in het kleinste detail gevolgd worden door de camera’s die alles volgen en de beelden live tonen op grote beeldschermen. Er vinden in totaal drie wedstrijden plaats, verspreid over de drie beursdagen. Vandaag was er de VanDrie Kalfsvlees wedstrijd, op dinsdag 10 oktober vindt onder de vlag van Koppert Cress de wedstrijd New Dutch Cuisine plaats waarin leerlingen van de topopleiding Cas Spijkers Academie Nijmegen Dutch Bites maken en op woensdag 11 oktober koken Limburgse koks een menu met Limburgse producten, georganiseerd door Meatstreet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: