Rens Trommelen winnaar BBB - VanDrie Kalfsvlees kookwedstrijd

10 oktober 2017 | Roy Spijker

BBB Maastricht 2017 is gisteren van start gegaan. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ organiseert de horecavakbeurs gedurende drie dagen verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer én mooie prijzen. Op de openingsdag vond de VanDrie kookwedstrijd plaats, waarbij koks uitgedaagd werden te koken uit de black box gevuld met kalfsvlees. Een professionele jury heeft uit de vier deelnemende chefs Rens Trommelen van restaurant NR. 11 uit Leidschendam als winnaar gekozen.

De blackbox was gevuld met vier delen van kalf, waaronder lever en staartstuk. De opdracht was het creëren van een amuse en hoofdgerecht met zoveel mogelijk bereidingen van kalf. De gerechten van de chefs werden beoordeeld op vijf categorieën zijnde presentatie, creativiteit, originaliteit, smaak en totaalindruk. Juryvoorzitter Pieter Smits zegt hierover: ‘De kwaliteit van de gerechten en lag dicht bij elkaar en wij zijn als jury zeer onder de indruk van de gepresenteerde kalfsbereidingen. Rens had uiteindelijk de meest creatieve gerechten en had bovendien het beste op smaak gekookt en de smaakfactor telde nu eenmaal dubbel. Ook zijn saus was overigens zeer smakelijk.’

De kookwedstrijden zijn dit jaar nieuw leven in geblazen. Zo is er gekozen voor een nieuwe naam ‘Cooking Mania’, heeft het kooktheater een ultiemere uitstraling gekregen en zijn er tribunes gebouwd. Bovendien kunnen de kookwedstrijden tot in het kleinste detail gevolgd worden door de camera’s die alles volgen en de beelden live tonen op grote beeldschermen. Er vinden in totaal drie wedstrijden plaats, verspreid over de drie beursdagen. Vandaag was er de VanDrie Kalfsvlees wedstrijd, op dinsdag 10 oktober vindt onder de vlag van Koppert Cress de wedstrijd New Dutch Cuisine plaats waarin leerlingen van de topopleiding Cas Spijkers Academie Nijmegen Dutch Bites maken en op woensdag 11 oktober koken Limburgse koks een menu met Limburgse producten, georganiseerd door Meatstreet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: