Rens Trommelen winnaar BBB - VanDrie Kalfsvlees kookwedstrijd

10 oktober 2017 | Roy Spijker

BBB Maastricht 2017 is gisteren van start gegaan. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ organiseert de horecavakbeurs gedurende drie dagen verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer én mooie prijzen. Op de openingsdag vond de VanDrie kookwedstrijd plaats, waarbij koks uitgedaagd werden te koken uit de black box gevuld met kalfsvlees. Een professionele jury heeft uit de vier deelnemende chefs Rens Trommelen van restaurant NR. 11 uit Leidschendam als winnaar gekozen.

De blackbox was gevuld met vier delen van kalf, waaronder lever en staartstuk. De opdracht was het creëren van een amuse en hoofdgerecht met zoveel mogelijk bereidingen van kalf. De gerechten van de chefs werden beoordeeld op vijf categorieën zijnde presentatie, creativiteit, originaliteit, smaak en totaalindruk. Juryvoorzitter Pieter Smits zegt hierover: ‘De kwaliteit van de gerechten en lag dicht bij elkaar en wij zijn als jury zeer onder de indruk van de gepresenteerde kalfsbereidingen. Rens had uiteindelijk de meest creatieve gerechten en had bovendien het beste op smaak gekookt en de smaakfactor telde nu eenmaal dubbel. Ook zijn saus was overigens zeer smakelijk.’

De kookwedstrijden zijn dit jaar nieuw leven in geblazen. Zo is er gekozen voor een nieuwe naam ‘Cooking Mania’, heeft het kooktheater een ultiemere uitstraling gekregen en zijn er tribunes gebouwd. Bovendien kunnen de kookwedstrijden tot in het kleinste detail gevolgd worden door de camera’s die alles volgen en de beelden live tonen op grote beeldschermen. Er vinden in totaal drie wedstrijden plaats, verspreid over de drie beursdagen. Vandaag was er de VanDrie Kalfsvlees wedstrijd, op dinsdag 10 oktober vindt onder de vlag van Koppert Cress de wedstrijd New Dutch Cuisine plaats waarin leerlingen van de topopleiding Cas Spijkers Academie Nijmegen Dutch Bites maken en op woensdag 11 oktober koken Limburgse koks een menu met Limburgse producten, georganiseerd door Meatstreet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: