Rens Trommelen winnaar BBB - VanDrie Kalfsvlees kookwedstrijd

10 oktober 2017 | Roy Spijker
Rens Trommelen winnaar BBB - VanDrie Kalfsvlees kookwedstrijd

BBB Maastricht 2017 is gisteren van start gegaan. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ organiseert de horecavakbeurs gedurende drie dagen verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer én mooie prijzen. Op de openingsdag vond de VanDrie kookwedstrijd plaats, waarbij koks uitgedaagd werden te koken uit de black box gevuld met kalfsvlees. Een professionele jury heeft uit de vier deelnemende chefs Rens Trommelen van restaurant NR. 11 uit Leidschendam als winnaar gekozen.

De blackbox was gevuld met vier delen van kalf, waaronder lever en staartstuk. De opdracht was het creëren van een amuse en hoofdgerecht met zoveel mogelijk bereidingen van kalf. De gerechten van de chefs werden beoordeeld op vijf categorieën zijnde presentatie, creativiteit, originaliteit, smaak en totaalindruk. Juryvoorzitter Pieter Smits zegt hierover: ‘De kwaliteit van de gerechten en lag dicht bij elkaar en wij zijn als jury zeer onder de indruk van de gepresenteerde kalfsbereidingen. Rens had uiteindelijk de meest creatieve gerechten en had bovendien het beste op smaak gekookt en de smaakfactor telde nu eenmaal dubbel. Ook zijn saus was overigens zeer smakelijk.’

De kookwedstrijden zijn dit jaar nieuw leven in geblazen. Zo is er gekozen voor een nieuwe naam ‘Cooking Mania’, heeft het kooktheater een ultiemere uitstraling gekregen en zijn er tribunes gebouwd. Bovendien kunnen de kookwedstrijden tot in het kleinste detail gevolgd worden door de camera’s die alles volgen en de beelden live tonen op grote beeldschermen. Er vinden in totaal drie wedstrijden plaats, verspreid over de drie beursdagen. Vandaag was er de VanDrie Kalfsvlees wedstrijd, op dinsdag 10 oktober vindt onder de vlag van Koppert Cress de wedstrijd New Dutch Cuisine plaats waarin leerlingen van de topopleiding Cas Spijkers Academie Nijmegen Dutch Bites maken en op woensdag 11 oktober koken Limburgse koks een menu met Limburgse producten, georganiseerd door Meatstreet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
De terrasactie van 2 maart in beeld

Eemhof Watersport & Beachclub uit Zeewolde plaatste dit bericht vanmiddag op Instagram met de tekst: "Wat zouden we het terras weer graag gevuld hebben! Wij zijn ervan overtuigd dat wij als horeca dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen." Foto: Instagram Eemhof Watersport & Beachclub. ...

Interview Longread
Terras niet open: ''De belangstelling was simpelweg te groot''

Elsemiek Platschorre van Café de Pineut op het Museumplein in Ede wilde oorspronkelijk haar terras vandaag openen, maar zag daar vanaf toen bleek dat er wel heel veel reserveringen en reacties binnenkwamen. "De belangstelling was overweldigend; meer dan 500 bevestigde reserveringen, tall ...

Achtergronden
Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over

De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is sinds vandaag ook eigenaar van het nabijgelegen horeca-etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlo ...

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: