‘Reconnect to nature’ centrale thema bij nieuw restaurant & bar Bistronoom Woerden

15 juli 2016 | Thijs Jacobs

Op 16 juli 2016 openen chef Jan Cees Graafland en gastvrouw Kirsten Veltkamp restaurant & bar Bistronoom in Woerden. Het koppel wil met Bistronoom culinaire beleving zonder poespas bieden en gasten in een ongedwongen sfeer laten genieten van vernieuwende gerechten. Centraal staat het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke producten, de eigen moestuin en de inpandige Kas, waarmee ze gasten bewust willen laten worden van de oorsprong van producten.

Bistronomie

Bistronoom staat voor Bistronomie, oftewel eten op niveau in een informele bistrosetting. Er is geen linnen op tafel, de sfeer en de setting zijn informeel en relaxt. De zaak kent twee gedeelten: de lichte Kas met planten, groenten en een spectaculaire moswand en de huiselijke Woonkamer met de bar waar huisgemaakte barhappen, ambachtelijk gebrouwen bieren en huisgemaakte botanische limonades worden geserveerd. Beide delen worden gescheiden door een haardpartij. Buiten op het sfeervolle Kazerneplein is een groot terras.

Reconnect to nature
Patron-cuisinier Jan Cees Graafland (29) werkte eerder als chef bij restaurant De Dukdalf in Woerden en wil met Bistronoom een eigentijds restaurant neerzetten met herkenbare producten. Jan Cees: “Wij willen verrassen met vernieuwende gerechten en de essentie van ingrediënten laten spreken. We hebben een eigen moestuin, zodat we onze gasten bewust kunnen laten worden van de oorsprong van producten. ‘Reconnect to nature’ staat bij ons centraal. Kwaliteit staat voorop bij de producten die we inkopen en we gebruiken natuurlijk ook veel regionale producten, want in het Groene Hart is heel veel moois te vinden. Alles wordt ambachtelijk en in eigen keuken bereid, waardoor we makkelijk op verzoek gerechten kunnen aanpassen voor gasten met een allergie of dieetwens. Mijn chef is Jeroen Cramer, hij heeft onder meer gewerkt bij Podium Onder de Dom in Utrecht.”

Plek om te ontmoeten en te genieten
Gastvrouw Kirsten Veltkamp (25) werkte tijdens en na haar studie aan de Middelbare- en Hogere Hotelschool in de horeca en marketing. Kirsten: “Het centrale thema ‘reconnect’ is ook van toepassing op onze gasten. Bistronoom is een plek om te ontmoeten, te genieten en te beleven, met elkaar of met vrienden. We hebben de ervaren Danny van den Barselaar aangetrokken om samen met mij de bediening aan te sturen. Hij werkte eerder onder meer bij restaurant ElVi in Utrecht. De toegankelijkheid van Bistronoom uit zich ook in de wijnkaart waarop een grote keuze van flessen rond de 30 euro. De grote kelder wordt in de toekomst geschikt gemaakt als ruimte voor private dining, feesten, partijen, vergaderingen en wijnkelder.”

Gegevens
Bistronoom opent de deuren op zaterdag 16 juli 2016. Bistronoom is geopend van woensdag tot en met maandag vanaf 15.00 uur voor borrel en diner. Prijsindicatie: driegangen keuzemenu 33 euro, zevengangen voor 55 euro.

Woerden ligt in het Groene Hart, direct aan de A12. Bistronoom is zowel per trein als per auto goed bereikbaar. Parkeren op straat of in parkeergarage Castellum op 2 minuten lopen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: