Prestigieuze Glazen Kalf prooi voor Yannicy Seuren

26 september 2019 | David Bakker

Yannicy Seuren heeft op dinsdag 24 september tijdens Gastvrij Rotterdam de wedstrijd Het Glazen Kalf 2019 gewonnen. Samen met drie andere koks streedt Seuren om deze prestigieuze prijs. De sous-chef van Chez l’Hêtre uit Venlo mocht na drie uur koken Het Glazen Kalf de lucht in houden. Juryvoorzitter Huub Oudshoorn roemde de jongeling om zijn compositie, smaak en cuisson.

“Ontzettend blij en trots om deze prijs in ontvangst te mogen nemen”, waren de eerste woorden van de winnaar. Naast de eeuwige roem en het prachtige glazen kalf, ontving Seuren een cheque van 750 euro, te besteden bij Van Drie Group.

Om 10 uur startte de wedstrijd. Een black-box met daarin hartzewezerik, staartstuk, kalfsniertjes en lever gaven de deelnemers stof tot nadenken. Minstens drie van de vier stukken kalfsvlees moesten terugkomen in het gerecht. De kandidaten hadden de mogelijkheid om hun eigen garnituur mee te nemen en bereidden hun creaties met liefde en passie.

Robert van de Kolk (Foodtastic), Jos van der Noll (Tante Koosje*), Yannicy Seuren (Chez l’Hêtre) en Siham Forkhani (Cateringservice Siham) maakten van hun eigen kookeiland hun kookarena. De jury, bestaande uit Huub Oudshoorn (ambassadeur Euro-Toques), Yuri Verbeek (De Kokkerie), Edgar Buhrs (Edgar Buhrs Culinair en demonstratiekok Van Drie Group), David Bakker (De RestaurantKrant) en Patricia van Krieken (Van Drie Group), keken aandachtig naar de kandidaten. Kooktechnieken, snijtechnieken, compositie, presentatie en hygiëne waren pijlers waar de jury extra aandacht aan besteedde.

Eén voor één werden de gerechten geproefd, gewogen en beoordeeld. Geen makkelijke taak voor de jury. Unaniem was het oordeel wel, om Yannicy Seuren uit te roepen tot winnaar. Zijn trio van kalf (krokant gebakken zwezerik, gebakken lever en gebakken staartstuk) maakte de meeste indruk. Voornamelijk het garnituurtje bestaande uit een mousseline van witte chocolade en knolselderij bekoorde de jury. De Limburger treedt met het winnen van de prijs in de voetsporen van jurylid Yuri Verbeek, Sebastiaan Veenhuizen en zijn eigen chef Nicky van den Beuken. 

“De prijs heeft een boost aan mijn carrière gegeven”, verklaarde Verbeek na afloop van de wedstrijd. Hij won de prijs in 2002. “Het zorgt voor media-aandacht en een naam binnen de gastronomie. Het doet wat met je.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: