Prestigieuze Glazen Kalf prooi voor Yannicy Seuren

26 september 2019 | David Bakker

Yannicy Seuren heeft op dinsdag 24 september tijdens Gastvrij Rotterdam de wedstrijd Het Glazen Kalf 2019 gewonnen. Samen met drie andere koks streedt Seuren om deze prestigieuze prijs. De sous-chef van Chez l’Hêtre uit Venlo mocht na drie uur koken Het Glazen Kalf de lucht in houden. Juryvoorzitter Huub Oudshoorn roemde de jongeling om zijn compositie, smaak en cuisson.

“Ontzettend blij en trots om deze prijs in ontvangst te mogen nemen”, waren de eerste woorden van de winnaar. Naast de eeuwige roem en het prachtige glazen kalf, ontving Seuren een cheque van 750 euro, te besteden bij Van Drie Group.

Om 10 uur startte de wedstrijd. Een black-box met daarin hartzewezerik, staartstuk, kalfsniertjes en lever gaven de deelnemers stof tot nadenken. Minstens drie van de vier stukken kalfsvlees moesten terugkomen in het gerecht. De kandidaten hadden de mogelijkheid om hun eigen garnituur mee te nemen en bereidden hun creaties met liefde en passie.

Robert van de Kolk (Foodtastic), Jos van der Noll (Tante Koosje*), Yannicy Seuren (Chez l’Hêtre) en Siham Forkhani (Cateringservice Siham) maakten van hun eigen kookeiland hun kookarena. De jury, bestaande uit Huub Oudshoorn (ambassadeur Euro-Toques), Yuri Verbeek (De Kokkerie), Edgar Buhrs (Edgar Buhrs Culinair en demonstratiekok Van Drie Group), David Bakker (De RestaurantKrant) en Patricia van Krieken (Van Drie Group), keken aandachtig naar de kandidaten. Kooktechnieken, snijtechnieken, compositie, presentatie en hygiëne waren pijlers waar de jury extra aandacht aan besteedde.

Eén voor één werden de gerechten geproefd, gewogen en beoordeeld. Geen makkelijke taak voor de jury. Unaniem was het oordeel wel, om Yannicy Seuren uit te roepen tot winnaar. Zijn trio van kalf (krokant gebakken zwezerik, gebakken lever en gebakken staartstuk) maakte de meeste indruk. Voornamelijk het garnituurtje bestaande uit een mousseline van witte chocolade en knolselderij bekoorde de jury. De Limburger treedt met het winnen van de prijs in de voetsporen van jurylid Yuri Verbeek, Sebastiaan Veenhuizen en zijn eigen chef Nicky van den Beuken. 

“De prijs heeft een boost aan mijn carrière gegeven”, verklaarde Verbeek na afloop van de wedstrijd. Hij won de prijs in 2002. “Het zorgt voor media-aandacht en een naam binnen de gastronomie. Het doet wat met je.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: