Prestigieuze Glazen Kalf prooi voor Yannicy Seuren

26 september 2019 | David Bakker
Prestigieuze Glazen Kalf prooi voor Yannicy Seuren

Yannicy Seuren heeft op dinsdag 24 september tijdens Gastvrij Rotterdam de wedstrijd Het Glazen Kalf 2019 gewonnen. Samen met drie andere koks streedt Seuren om deze prestigieuze prijs. De sous-chef van Chez l’Hêtre uit Venlo mocht na drie uur koken Het Glazen Kalf de lucht in houden. Juryvoorzitter Huub Oudshoorn roemde de jongeling om zijn compositie, smaak en cuisson.

“Ontzettend blij en trots om deze prijs in ontvangst te mogen nemen”, waren de eerste woorden van de winnaar. Naast de eeuwige roem en het prachtige glazen kalf, ontving Seuren een cheque van 750 euro, te besteden bij Van Drie Group.

Om 10 uur startte de wedstrijd. Een black-box met daarin hartzewezerik, staartstuk, kalfsniertjes en lever gaven de deelnemers stof tot nadenken. Minstens drie van de vier stukken kalfsvlees moesten terugkomen in het gerecht. De kandidaten hadden de mogelijkheid om hun eigen garnituur mee te nemen en bereidden hun creaties met liefde en passie.

Robert van de Kolk (Foodtastic), Jos van der Noll (Tante Koosje*), Yannicy Seuren (Chez l’Hêtre) en Siham Forkhani (Cateringservice Siham) maakten van hun eigen kookeiland hun kookarena. De jury, bestaande uit Huub Oudshoorn (ambassadeur Euro-Toques), Yuri Verbeek (De Kokkerie), Edgar Buhrs (Edgar Buhrs Culinair en demonstratiekok Van Drie Group), David Bakker (De RestaurantKrant) en Patricia van Krieken (Van Drie Group), keken aandachtig naar de kandidaten. Kooktechnieken, snijtechnieken, compositie, presentatie en hygiëne waren pijlers waar de jury extra aandacht aan besteedde.

Eén voor één werden de gerechten geproefd, gewogen en beoordeeld. Geen makkelijke taak voor de jury. Unaniem was het oordeel wel, om Yannicy Seuren uit te roepen tot winnaar. Zijn trio van kalf (krokant gebakken zwezerik, gebakken lever en gebakken staartstuk) maakte de meeste indruk. Voornamelijk het garnituurtje bestaande uit een mousseline van witte chocolade en knolselderij bekoorde de jury. De Limburger treedt met het winnen van de prijs in de voetsporen van jurylid Yuri Verbeek, Sebastiaan Veenhuizen en zijn eigen chef Nicky van den Beuken. 

“De prijs heeft een boost aan mijn carrière gegeven”, verklaarde Verbeek na afloop van de wedstrijd. Hij won de prijs in 2002. “Het zorgt voor media-aandacht en een naam binnen de gastronomie. Het doet wat met je.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: