Prestigieuze Glazen Kalf prooi voor Yannicy Seuren

26 september 2019 | David Bakker

Yannicy Seuren heeft op dinsdag 24 september tijdens Gastvrij Rotterdam de wedstrijd Het Glazen Kalf 2019 gewonnen. Samen met drie andere koks streedt Seuren om deze prestigieuze prijs. De sous-chef van Chez l’Hêtre uit Venlo mocht na drie uur koken Het Glazen Kalf de lucht in houden. Juryvoorzitter Huub Oudshoorn roemde de jongeling om zijn compositie, smaak en cuisson.

“Ontzettend blij en trots om deze prijs in ontvangst te mogen nemen”, waren de eerste woorden van de winnaar. Naast de eeuwige roem en het prachtige glazen kalf, ontving Seuren een cheque van 750 euro, te besteden bij Van Drie Group.

Om 10 uur startte de wedstrijd. Een black-box met daarin hartzewezerik, staartstuk, kalfsniertjes en lever gaven de deelnemers stof tot nadenken. Minstens drie van de vier stukken kalfsvlees moesten terugkomen in het gerecht. De kandidaten hadden de mogelijkheid om hun eigen garnituur mee te nemen en bereidden hun creaties met liefde en passie.

Robert van de Kolk (Foodtastic), Jos van der Noll (Tante Koosje*), Yannicy Seuren (Chez l’Hêtre) en Siham Forkhani (Cateringservice Siham) maakten van hun eigen kookeiland hun kookarena. De jury, bestaande uit Huub Oudshoorn (ambassadeur Euro-Toques), Yuri Verbeek (De Kokkerie), Edgar Buhrs (Edgar Buhrs Culinair en demonstratiekok Van Drie Group), David Bakker (De RestaurantKrant) en Patricia van Krieken (Van Drie Group), keken aandachtig naar de kandidaten. Kooktechnieken, snijtechnieken, compositie, presentatie en hygiëne waren pijlers waar de jury extra aandacht aan besteedde.

Eén voor één werden de gerechten geproefd, gewogen en beoordeeld. Geen makkelijke taak voor de jury. Unaniem was het oordeel wel, om Yannicy Seuren uit te roepen tot winnaar. Zijn trio van kalf (krokant gebakken zwezerik, gebakken lever en gebakken staartstuk) maakte de meeste indruk. Voornamelijk het garnituurtje bestaande uit een mousseline van witte chocolade en knolselderij bekoorde de jury. De Limburger treedt met het winnen van de prijs in de voetsporen van jurylid Yuri Verbeek, Sebastiaan Veenhuizen en zijn eigen chef Nicky van den Beuken. 

“De prijs heeft een boost aan mijn carrière gegeven”, verklaarde Verbeek na afloop van de wedstrijd. Hij won de prijs in 2002. “Het zorgt voor media-aandacht en een naam binnen de gastronomie. Het doet wat met je.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: